Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Může v Hořovické porodnici na hekárnu manžel? Nebo když je plno, tak ne a jde až s samotnému porodu na sále? Neumím si představit, že by ho tam nepustili a já byla v bolestech v jedný místnosti s jinejma hekajícíma ženskýma. To je trochu nedůstojné, ne?
V Horovicich maji 3 porodni saly. Na sale je vzdycky jen jedna rodicka, manzel tam muze byt s tebou. Hekarnu tam nemaji. Doporucuje se pred prijezdem zavolat a overit si, ze maji volny sal, abys nemusela cekat na prijmu.
@murra Když jsem tam před dvěma lety rodila císařem, tu noc tam rodilo 11 žen. To by mě zajímalo, kde tedy všechny byly a zda s nimi mohl být manžel, když měli takové fofry…
@koala123 Proto doporucujou zavolat pred prijezdem, takovou situaci tam mivaji vyjimecne, tak 2× do roka.
Ja tam rodila 2×, vzdy jsem si tam zatelefonovala a sla jsem z prijmu rovnou na sal.
@murra Ale co bys dělala, kdyby ti řekli, že mají plno? Jet hned honem na blint do jiné porodnice?
@Malto Já slyšela, že na Bulovce a u Apolináře. Ale možná je to starší informace.
@koala123 Popsala bych jim, jak na tom jsem a oni by mi bud rekli, at prijedu s tim, ze chvili pockam, nebo, pokud by to bylo akutni, tak by mi doporucili jet do jine porodnice (a do jake).
@koala123 Neni, zac
Preju, at to dobre dopadne. Kdy mas termin?
Tam hekarna neni, je to tam hezke, moderni. Ja se strasne tesila na porodni pokoje a nakonec jsem mela cisare
Pokud je plno, doporuci ti Beroun. Ale stop stav tam maji opravdu vyjimecne. Minule leto byla velka rekonstrukce, ze rozsirovali a stejne stop stav nevyhlasili
@LindaPraha stop stav tam mivaji, ale to kvuli mistu na sestinedeli.
Kdyz jsem rodila druhou dceru tak ho meli. Dokonce mi kvuli tomu vyvolavali porod o den dele ![]()
Jinak k zakladatelce hekarnu tam nemaji
jen 3 porodni saly.
@kikina11 Když jsem tam byla, říkali, že stop stav nemají, že dají maminky dočasně na oddělení gynekologie. Akorát tam nemůžou novorozenci, tak bylo blbý, že tam byly mámy samy, než se uvolnilo místo na šestinedělí. Ale teď rozšířili, tak snad to bude lepší.