Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kavenka no jako pretopeno… normálně je v baraku 19 stupňů, topí se až v pozdním odpolední když dojde partner z prace. I skrz koupání… a ono těm barak je na hoveno… máme ho na patro, takže dole je chladněji a nahoře tepleji… nahoře je právě ložnice… a když zase chci vyvetrat, tak ten smrad pak mít v ložnici taky není super… kord když všichni sousedi topí dřevem…
@Anonymní píše: Více
Já se jen ptám, že máte doma tolik stupňů, jestli ti je jako zima, že tolik ![]()
Nevidím nic špatného na tom, že topí manžel. Věřím, že kdyby byla zima a byla potřeba zatopí i zakladatelka… ale očividně to takhle stačí, tak proč ne ![]()
@Dahlia0409 stary barak na patro. Dole je zima, nahoře teplo… topí se dřevem. Ráno je v baráku cca 19 stupňů a postupně to klesá… proto to vytopime vždycky do večera. Já jsem to už vysvětlovala někomu v komentáři.
A ne nezatopim si sama, malej neustále rve vyžaduje pozornost… sotva si udělám snidani nebo oběd…
Zkusila jsi nosítko třeba? Pokud jde o pozornost a kontakt, mohlo by to být řešení ![]()
A víš vůbec, proč vlastně horečka vzniká? Horečka není nemoc. Horečka tělu pomáhá bojovat s nemocí. No tak se v noci případně nevyspíš, jestli mu stoupne teplota. Ale rozhodně bych dítěti neničila imunitní reakci těla naprosto bezdůvodně. Ani horečka 38 není důvod ke srážení. V úvahu beru i další symptomy.
@zuzanka320 tak ono hlavně to je jeho jediná práce, když já se starám o malého a domácnost…
Ono kdyby si to někdo vyzkoušel topit, chodit přikládat a do toho urvany dítě, mluvil by jinak.
A to teď není na tebe Zuzi ![]()
@Dahlia0409 zkoušela máme doma, ale když ho dám do toho, tak záchvaty vzteku.. a v tom byt taky nechce…
@Lucie-N-B však jsem se nahoře v dotazů ptala na názor ostatních a psala jsem tam, že do něho nechci zbytečně ne strkat chemii, tak zase klid. Jak kdybych do něho pumpovala já nevím co a kolik… ![]()
@zuzanka320 píše: Více
mě šlo spíš o to že přes den mají chladno mimino je spokojený a jak to večer roztopí tak se mu to nejspíš nelíbí, a zakladatelka řeší horečku která neexistuje, nemá dokonce ani zvýšenou teplotu, má naprosto normální teplotu, jen ho může dráždit to že je najednou tepleji ![]()
@ka2ka přes den, kdy je chladno tak má má sobě malej 2 vrstvy i nahoře i dole.. večer má jenom jednu. Je to takhle každý den… KAZDY DEN. Jen dneska měl červený tvářícky, tak jsem dala dotaz.. by mě nenapadlo, že hned z toho bude zase haloooo. A hlavně mam první mimino, tak jsem se prostě zeptala…
může mu být horko vždyt ti to tu všichni píšou, to dítě se mění stejně jako jeho vnímání tepla a chladu a termoregulace takže prostě mu to nemusí dneska sednout
Právě, denně jsou to pořád rozdílné teploty, ono to tělo na to taky reaguje
Má být doma plus mínus stabilní teplota, rozdíl třeba 3 stupně, ne tolik a každý den
Když udržuje oheň, tak jen přiložíš, to mi fakt tak složité nepřijde. Neděláš přece pořád nový oheň ![]()
@ka2ka protože malej vyžaduje pozornost. A ne opravdu sám nevydrží abych si zatopila a chodila každých 30 minut přikládat a hlavně tohle je naše věc a dotaz zněl jinak…