Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No nic končím debatu. Ptala jsem se na teplotu u malého a čípek, ne abych tady vysvětlovala, že bydlíme ve starym baraku a v kolika stupních a jak se topí atd…
@Anonymní píše: Více
než mít v domě 19stupnu celý den tak si prostě zatopím… v nosítku dítko, nebo chvílí pořve.. máte jen kotel na pevná paliva? Nemáte plyn? Elektřinu? až bude se mimino plazit po zemi, tak se bude v takové kose plazit?
To je normální teplota. Zvýšená teplota do 38 se vůbec nesráží.
@KKK85 píše: Více
Přesně. Za mě se zakladatelka trochu vymlouvá… píše, že uvařit a postarat se o domácnost zvládá. A nemůže jít přihodit polínko do kamen?
Já jsem se tomu musela trochu pousmát…mě ten dotaz připomněl moji babičku, která si „preventivně“ brala Ibalgin, aby ji nerozbolela hlava ![]()
Jinak jak je již psáno výše, je to úplně normální teplota, takže není nač dávat čípek. Ani teplotu zvýšenou do 37 bys neměla srážet. Sráží se až horečka nad 38.
@Micilin píše: Více
Tak teplota ditete byla vyresena hned. Je normalni. A červené tvare muzou souviset prave s teplotou v baraku.
ale to dítě žádnou teplotu nemá, jen je mu horko, protože je zvyklé být v 19 stupních a najednou je tam pomalu 24 stupňů
dítě nemá žádnou teplotu, dítě je pouze vařený ve vlastní šťávě, je to slušný teplotní šok co mu KAŽDÝ DEN abych použila doslovnou citaci, rodiče připravují
Já jen dodám, ze v případě nemoci dávám prášek klidně když má jen 37,5 ale jde spát. Jinak by dítě do hodiny hořelo horečkou kdy potřebuje odpocivat a nabrat sily
Ty tvářičky mohou být i nějaká vyrážka, prckovi to tak nějak vyrazilo. Na jedne tvářičce to přetrvává a má to strukturu exemu, našla jsem krém co mu vyhovuje a mažu, když se přestane, má rudé tvare. Reagoval na přechod chlad teplo. To bylo o víkendu, přišla jsem z restaurace na hotel a děcko úplně rudé tváře a jinak na nich nic nebylo
někdy to jsou věci, že člověk jen čumí.
A k té teplotě, jak jsi měřila?
@Anonymní píše: Více
Možná si přeci jenom ještě přecteš, že červené tváře mohou být i při pozvoném růstu zoubků, což pokud má malý 4 měsíce, tak může být, ač se mu klidně mohou prořezat o týdny, měsíce později. Syn to tak měl. Signály na zoubky klidně 6týdnů před prožezáním a rostly taky dlouho.
Dcera zarudne, když se připravuje na kakání.
Jednou zrudla ve tvářích poté, co jí syn namazal obličej svým krémem, čelo normální, ale tváře jako růže.
Tváře mohou reagovat i na prací prostředek použitý pro Tvoje oblečení nebo povlečení, pokud si syn třeba zabořil hlavu do Tvého ramene nebo si přitiskl na obličej nějakou vaši deku.
Dokážu pochopit, že jako prvorodička sleduješ kde co a něco Tě vyděsí, ale pokud opravdu nevykazuje žádné další projevy nemoci, tak není důvod tvářičky řešit.
Pokid by to nemizelo, protáhlo se to přes nos třeba, mohla by to být i jedna z těch číselných nemocí, pátá? myslím. Záleží, jak to vypadá. Pokud to již dávno nezmizelo.
@ibis je to třeba? Muže mít náročný dítě. Taky jsem druhé měla celých 5 měsíců než se to začalo lepsit. Bylo to peklo. A nedivim se, ze nechce oplendovat s miminem okolo kotle. Js taky nejsem máma co odloží dítě a necha někde rvat.
Chápu. Však v pořádku