Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle přece není žádná teplota, nic mu nedávej. Nebrečel nebo nemáte doma přetopeno? Malý je taky kolikrát rudý jak rak a nic mu není…
@Barevné klubíčko doma se topí dřevem. V jedné části baráku je 21 v druhé 23. Vždycky čekám než partner přijde z práce ať může zatopit… takže ano teď je v baraku teplo. Máme v ložnici asi 23,5
@Anonymní píše: Více
Tak to se nedivím, já bych byla taky jak rak. Spíš je chudák v hicu, k tomu fakt čípek nepotrebuje
no takže je dítěti vedro, odeber mu vrstvu oblečení nebo pokrývky, a 36,9 není teplota, ani důvod k podávání čípku - ten se dává nad 38 stupňů
Čípek určitě ne, má normální teplotu. A jak píšou holky nahoře, spíš je mu horko, zvlášť jestli je nabalený.
@stinga píše: Více
Přesně tak. Ale upřímně, na tohle člověk přijde i sám selským rozumem… ![]()
Malému je 21 měsíců a jeho normální teplota je 37.1 a paní doktorka říkala že je to normální. Při teplotě 36.9 opravdu není potřeba nic dávat a vlastně to ani není zvýšená teplota
Zřejmě je mu horko. Vyvětrej a nenabaluj ho tak. Na spaní máte tedy strašně přetopeno.
No tak takhle to je každý den a nikdy červený není. Proto se ptám. A nemám mu co odebrat, když je jenom v body a puncochach
36,9 není vůbec žádná teplota, jinak jen ze zvědavosti proč si nezatopíš sama?
Nic mu nedávej a zbytečně ho ani moc nehlídej, poznáš když bude horečka.
Do 37,9 se většinou ani nic nedává, to tělo musí bojovat samo, pak až přijde na řadu čípek a další…
Držte se 🍀
@Dahlia0409 ne neprikryvam… až max. k ránu, kdy je už v pokoji chladněji.. jinak vůbec.
A já dvoudílné pyžamo kr. r. a dlouhý spodek s ještě pod peřinou…
Se mnou se radši nesrovnavat
Prosím o názor a pomoc…
Dávám malého spát, přijde mi nějaký cervenoucky. Má 36,9,mám mu dát preventivně čípek na noc? Nebo to sledovat? Já ať zase do něho zbytecne nedávám chemii… a ne nejsem ta matka co dělá trapku z léků… jenom si nevím rady, prvorodicka. Malý má 4 měsíce.