Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hospodki píše: Více
Jasně, náročné dítě může celý den mrznout
Jo, v pohodě a když je chlapova jediná práce rozdělat oheň, tak to se fakt nedivím, že zakladatelka řeší neřešitelné ![]()
@Anonymní píše: Více
A nemůže partner zatopit ráno? Kolik teda přes den máte, když je ráno 19 a pak teplota klesá? Taky nepřetápíme, ale mít během dne teplotu pod 19 stupňů mi s malým miminkem nepřijde úplně v pořádku. To prostě i neodložitelné dítě na chvilku odložím/uspím a jdu zatopit/přiložit.
Když to zakladatelce vyhovuje, ať si klidně žije v nevytápěném baráku - to je její věc. Na nízkou teplotu se dá v pohodě zvyknout.
Ale každý den působit nemluvněti večerní teplotní šok - divit se, proč má rudé tváře a je splavený – a ještě na to konto uvažovat, zda bych mu neměla preventivně cpát léky, to je hodně potrhlé ![]()
@hospodki och děkuji
Jde vidět, že někdo chape a rozumí tomu, že ukricene dítě asi nenechám 15 minut rvat osamote… vždycky miluji, že napřed je dotaz na něco konkrétního a pak se to zvrhne úplně někam jinam a lidi jenom kydaji a hledají chyby…
@Barevné klubíčko aha jasne vymlouvat… já někde píšu, že zvládám uvařit a domácnost? Pokud vím, tak jsem akorát psala, že domácnost a dítě je na mě… neřekla jsem jak všechno zvládám, protože to tak není s urvanym dítětem, který chce být neustále na rukách asi nejde.. když už pindite, tak si přečtěte, že jsem někomu psala, že si sotva udělám snídani nebo oběd…
No a jak to teď s odstupem vypadá? Zmizelo to začervenání tvářiček? Tu zmiňovanou pátou nemoc bys poznala podle charakteristickýho tvaru, takový „motýlek“.
@Paní Bubáková malej to má ještě dnes. Během dne má taky červené tvaricky. Jako my jdeme ve středu k doktorce, tak ji o tom řeknu, pokud by se to zhoršilo nebo nezmizelo, tak ji cinknu hned v pondělí. Ale má to pořád..
Vyfoť jí to, pro případ, že by to zmizelo
Já to naší taky fotila, protože maličkýmu to vyrašilo taky o víkendu večer, ale jinak mu nic nebylo. V pondělí už na tvářičkách nic neměl, ale s paní doktorkou jsme zkonzultovaly😁, že to bylo ono.
Koukni na fotky na netu, je to opravdu takový charakteristický tvar toho začervenání.
@Paní Bubáková jeeee super diky za tip. Uz jsem to udělala. Ty jako dívala jsem se na to fotky. Je jich mraky. Někde to je brutálně rudy, jinde lehce červenoucky.. třeba to bude ono.. každopádně děkuji ![]()
Tak ja tedy také vyjadrim svůj názor. Absolutně se mi nelíbí, že se takhle navazite do maminky prvorodicky. Vy s ní nebydlite, nevíte jak to u nich chodí a vypadá… na něco se ptala a vy hned se na ni slitnete jak supi… stačí normálně vysvětlit a ne se hned do ní navázet…
Každopádně aby tedy pochopili i mestaci v bytech.. já také bydlím v baraku, kde se topí dřevem. Zatapime odpoledne až přijdeme z práce, v baraku je chladno, musíme ho tedy vytopit do večera, aby jsme měli přes noc a potenciálně přes den teplo cca těch 20 stupňů… takže zakladatelka má pravdu… a já bych rozhodně a malim nešla zatopit, kde je smrad z kotle, máte tam hromadu dřeva, saze atd… a rozhodne bych ani dite nenechali samotne nejakych cca 15 minut… jako někdy opravdu si říkám, jestli to má tady cenu, když vidím, jak se ti lidi chovají… má to tady být o pomoci a ne abyste se navázeli a vysmivali… co tahle se nad sebou zamyslet… a upřímně je mi jedno, jestli se do mě pustíte… ta maminka si zaslouží taky podporu. A doufám, že si to ještě přečte ![]()
@Kejtlyn píše: Více
No ono by možná stačilo, kdyby ráno zatopil manžel a ona pak už jen chodila přikládat. To je otázka 3 minut.
Vy jste přes den v práci, ale zakladatelka je tam s kojencem celý den v 19 stupních a večer mu to tam roztopí ![]()
Tak hlavně to chce chápat psaný text. Taky se mi nelíbí, když někdo neumí číst a psát… třeba
A hlavně já jsem komentovala otce
A nedělej z nás im.be.ci.ly…My všechny moc dobře víme, jak se žije ve starém baráku a jak se žije v bytě
![]()
je hezký jak jsi se sama sebe zastala, ale promin bydlím ve třetím baráku kde se topí dřevem a nikdy a nikde mi zatopení potažmo přiložení netrvalo 15 minut zatopení je otázka 3 minut to je jedna věc, a pokud máte kotelnu začouzenou a plnou prachu tak asi neumíte topit a nebo máte špatný kotel, pokud je malý dítě tak mu prostě teplotní šoky nedělají dobře.
Hele, ty bojovnice za ubohé prvorodičky
- na studený odchov zvyklé dítě, kterému najednou rozfajrují místnost a zvýší v ní teplotu o pět stupňů, prostě občas zčervená (nebo dá jiným způsobem najevo své nepohodlí). Ke znalosti této prosté skutečnosti stačí obyčejný selský rozum a je úplně bezpředmětné, kolik těch dětí doma kdo má ![]()