Help topení!

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
29.12.24 09:08

@Monik29 Tak se odstěhuj. Co chceš tady opět vyřešit?

• Citovat
  • Upravit
64846
29.12.24 09:11

Já myslím, že jiné rady než minule nedostaneš. Hledej si jiné bydlení, neco jiného než garáž a jiné podivnosti.
 https://www.emimino.cz/…nost-537450/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.12.24 09:13

Já bych ten stav zapisovala každý den ve stejnou dobu po dobu třeba měsíce, pak uvidíš jak to jede …. Navíc si budeš moct i psát, zda ty jsi třeba měla větší odběr.

Jinak souhlasím, že vytápět nezateplený barák přímotopem je slušná šílenost. Ale tak předpokládám, že máte tarif na topení tedy a musíte mít levný a drahý tarif ( 20 h levný, 4 hodiny drahý ) a obě ta čísla by měl elektroměr ukazovat ( nám je přehazuje ). Nebo my to tak máme.
A pak si normálně přes aplikaci ( kde čím číslo EAN) najdu spínací časy a můžu udělat průběžný samoodečet ) a ono mi to ukazuje doplatky / nedoplatky.

Ale já bych v takovém baráku s takovým majitelem prostě nebydlela. Navíc to řešíš minimálně od října. Že přijde zima bylo jasný.

Příspěvek upraven 29.12.24 v 09:14

• Citovat
  • Upravit
1799
29.12.24 09:14
@Pamina píše: Více

Přímotopy ne, jsou tu topení na ten kotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
29.12.24 09:16
@kocourGarfield píše: Více

To právě žádná není, dřív bývalo přes den i mínus 15, což se klidně jako na potvoru může na čas stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.12.24 09:17

@Monik29 Tak ono vytápět elektromotorem nezateplený barák může být podobná šílenost jako přímotopy.
Známá za krajní 3+1 platila 8 měsíčně ( čili si ale celé léto tu zimu předplacená). Zateplili barák a půdu a jsou úplně jinde zase. A to mají elektrokotel.

• Citovat
  • Upravit
1799
29.12.24 09:24

Tak 8000kč měsíčně je moc, ale pořád to zní trochu reálně a ne jako 233 000kč od října do prosince. A že v říjnu toho tady jelo mnohem méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.12.24 09:26

@Monik29 A jak se ten elektroměr tedy od Tvé minulé diskuze vyvíjel? Máš nějaké údaje? Opisovala jsi třeba když jsi přijela po dni nepřítomnosti, atd…?
Máš nějaké údaje mezi?

Nebo to je takový výkřik do tmy “ Teď tam je v říjnu bylo …”. Co se odehrálo s majitelem za diskuze, jaké kroky jste podnikli?
Hledáš jiné bydlení?

Příspěvek upraven 29.12.24 v 09:26

• Citovat
  • Upravit
1799
29.12.24 09:26

Ale třeba blbě počítám, někdo psal, že to co fotím, není měřič tepla, i když majitel mi to jednou po naléhání ukázal a napsala jsem si znovu stav toho 6.10. No ukazoval, ono to není moc vidět, spíš nadiktoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16147
29.12.24 09:37
@Monik29 píše: Více

Když vidím ty tvoje předchozí diskuze, tak mám pocit, že za ty roky stále nějak nejsi schopna pobrat, co k čemu patří a co se kde hlídá a jak opisuje :think: To sis nekontrolovala při předání bytu přesně čísla a sama sis je někam nenapsala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16046
29.12.24 10:03

V obrázcích se nevyznám, ale nechápu tu poznámku, že je to rozbité, protože se to při 24,5 stupních vypínalo. To je snad normální, že se nastaví limity, při kterých se kotel vypne, ne? My to snižovali při zdražení energií z 23,5 na 22,75 a mile nás překvapil přeplatek. Jestli topíš ve starém domě na 25 stupňů a víc, tak se prohneš, s tím počítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
29.12.24 10:49

Byla jsem nafotil po cca 12 hodinách a rozdíl je 5845.1kwh, což by bylo 35 000kč cca. Holka po zabouchání doma ztichla, dostala sms a je jak pěna, asi čuje nějakou chujovinu. někdo mi ale píše, že to měřič není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.12.24 10:54

Nemůžeš dojít do nějaké poradny? Poradit se s někým, obrátit se na nějakou neziskovku, která by Ti poradila s tím bydlením?
Jestli jsem to dobře pochopila, tak k tomu řešíš nějaký psychický problém - ten by h tedy řešila okamžitě - krizové centrum, Riaps a podobně. A z toho domu se zkusila odstěhovat. Budeš tam mít víc problémů. :kytka:

Ještě mě napadá z těch vzdálených kamarádů by někdo přímo ten problém nepomohl řešit? Přišel tam, zkusil pomoci v té komunikaci, vyřešit tu elektriku … :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 11:17

@martina.se my taky ne, komplet elektřina s topením v domě o 200m máme 40tis za rok a vodu necelých 10tis, vše pro čtyřčlennou rodinu…

• Citovat
  • Upravit
1799
29.12.24 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat