Help topení!
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Help topení !
Pěkný večer,
už jsem sem x krát psala, mám tady nervy pořád a celkově v životě, ale dneska teda nevim, jestli jsem blázen
Máme tu víc topení, protože tlak není ani na 40 viz foto a topí to málo, ale na začátku mám zapsáno 39,183kw - nevím, zapisoval to dědek.
Dneska je tam 39011,3kw! Tak když to vynásobím jen 6kč, což nevím jetsli je, říkal 6 až 10kč, tak mi vychází 233 832,702kč! Zdá se mi to nebo jsme blázen?!
![]()
P. S. Je možný, že to dědek blbě zapsal, teplou vodu mám v mínusu, protože opsal přízemí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Monik29 píše: Více
Buh vi, co tam jako vychozi zapsal, nemas posledni vyuctovani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iiiif píše: Více
Hehe, já nemám ve smlouvě ani kolik stojí jeden kwh atd. Říkal 6 až 10kč. Že se doma podívá - v říjnu.
Pak mám papír, ten sepisoval večer, co jsem tu na něj x hodin čekala (v červnu) a bylo mi už zle, tak mi diktoval, vodu mám špatně - tu opsal ze spoda. Pak mám druhou vodu, elektřinu u bytu a to topení. Je to špatně přístupný, ukázuje to tři čísla ![]()
Každopádně tu blbne krabička, musí být na 25 stupňů, jinak na 24,5 se vypla všechna topení.
Ale 6.10. tam se mnou byl a bylo tam 39,948kwh.
Ještě tam jsou tyhle dvě čísla viz foto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtela bych vsechna presna vyuctovani. A divim se, ze elektrina neni prepsana na tebe, pokud dobre rozumim a jsi v najmu? Kazdopadne bych se z cisel nenervila, dokud neuvidim normalni vyuctovani a ne neco, co si pri diktovani vycucal z prstu, kdyz ani dalsi cisla nesedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No Ti přede mnou tu měli jen klasickou elektřinu a topili na kamna. No to já nevidím, ani kolik kč za kwh to má, hlavně že má ta smlouva pí*oviny a 8 str.
Kdybych nebyla zoufalá, nikdy nepodepisuju a klasika mno. Už mi lidé radili, že by tam mohla být závada. Revize přece jen byla 2020. Topení jsou od roku 1995 (stavěno) většinou netknutá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No elektřina na mě, nevím, zda by to šlo, on má elektromětr na můj byt u mého bytu a na zbytek baráku v patře.
Pak je další a to je kotel a zase rozděleno na můj a podemnou netopí elektřinou, jen týdnen, když tu nebyla holka, nebo třeba kecají a někdy to zapnou, netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerozumím tomu, ale moje teta taky jednou protopila přes 200tis. Platila to pak přes nějaký splátkový kalendář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajjjina píše: Více
Za jak dlouho prosím a jak velký prostor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajjjina píše: Více
By me zajímalo, kde se to komu mohlo povest. Tolik nedám ani za vytopeni 300m² ![]()
Příspěvek upraven 29.12.24 v 01:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše: Více
Lidé mi radí, ať sem zavolám kontrolu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše: Více
Tím nic nezkazís. Takový účet bych čekala za celou bytovku, ne za jeden byt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše: Více
Je to rodinný dům, no snad tam něco najdou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teta má patrový dům starý, nezateplený. Přišli ji tam i na kontrolu, řešilo se i jestli od ní neodebírá někdo načerno. Na nic nepřišli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli dědek blbě zapsal teplou vodu, nedivil bych se, že chyba by byla i u topení. Hlavně je mi divný, že počáteční stav elektroměru je zapsán na tři desetinná místa, ale na konci jen na jedno?
Obvykle se to zapisuje na jedno.
Já bych se na to poptal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš tam vysoký a nízký tarif? Když se topí elektřinou, bývá to tak. Čili jestli se ti neukazují střídavě, sice by byla velká náhoda, že by obě začínaly „39“, ale tohle mi přijde jako blbost. Jak píše přispěvatel nade mnou, tři desetinná čísla jsou divná, takže bych sázela na chybné opsání počátečního stavu.
Nicméně vytápět nezateplený dům přímotopy, to může být slušná suma. Zkus se kouknout zase za pár dní, pokud by to naskakovalo takovou rychlostí, byly by vidět dramatické změny po poměrně krátké době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit