Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, nyní jsem v 19tt a byl mi zjištěn hemangiom na játrech o velikosti 14mm. Čeká mě ještě jedno kontrolní sono měsíc před termínem porodu, aby se zjistilo jestli se hemangiom moc nezvětšil pokud by se zvětšil dost byl by nutný císařský řez aby se předešlo komplikacím. A tak se chci zeptat má někdo zkušenost s hemangiomem v těhotenství? Rodily ste přirozeně a nebo vám byl doporučen císařský řez i při tak malém hemangiomu. Mám strach aby i tak malý hemangiom u přirozeného porodu nepraskl.
Kdo te proboha takhle desi?
Hemangiom ma spousta lidi, aniz by o tom vůbec vedela a ze by praskl jsem snad v zivote nevidela…U 14 mm je to opravdu krajne nepravdepodobne. Cisare kvůli tomu fakt delat nebudou, není důvod.
No kvůli tak malému by císař nebyl, já se jen ptám jestli s tím má někdo zkušenost. Nikdo mě neděsí jen paní doktorka říkala že když o něm ted víme tak že ho radši pohlídáme. Jinak jsem to četla na netu že muže větší hemangiom prasknout a způsobit vnitřní krvácení a to i sám od sebe. O ona sama říkala kdyby povyrostl moc tak že by byla radši pro císařský řez aby jsme předešli komplikacím když o tom víme. Že při porodu je vyvíjen velký tlak. S gynekoložkou jsem to ještě neřešila tam jdu za 2 týdny tohle mi zjistil jiný doktor při jiném vyšetření. Tak se jen prám ![]()
Tak to hod za hlavu, ze by vyrostl tak, aby kvůli tomu musel byt cisar, se urcite bat nemusíš. Je to naprosto bezna věc, mozna to mas veky.
Ahoj, včera mi zjistili na ultrazvuku břicha, že mám na játrech hemangiom o velikosti 40×40 mm. Máte s tím někdo zkušenosti? Jsem z toho pěkně vystrašená.
Ahoj, můžu se zeptat, jak porod dopadl? A jestli hemangiom diagnostikovali jen ze sona a jak se ti to vyvíjí? Taky mi ho našli a jsem vyplašená
děkuju
Ahojky, necetla uz jsem co ti psaly holky…ale kratce-mam hemangiomy a dokonce 3 adenomy. Pravidelne sledovana a kontrolovana sono i magnet. druhy dite mi ani nechteli dovolit…
Zkracene porodila sem dve deti prirozene, druhe tehotenstvi mi dokonce ty vysledky i trochu zlepsilo. Niceho se neboj.
Prvni tehu sem cely lezela, milion leku, krvaceni a antubiotik plus jatra a vse ok, druhy,,jen"jatra a v 8 mesici dve operace v narkoze a rodila sem se zlomenou rukou a sroubama v ruce. Zenska da vse kdyz musi a tvuj problem bude zrejme stacit jen sledovat a pokud zustane stejny nalez, budes proste sledovana az do konce zivota, tot vse. Cisare ti mohou navrhnout, asi je to v urcitem ohledu bezpecnejsi, ale mne rekli, ze to nechaji na me a ja to riskla a dobry
Tak to jsem moc zvědavá co řeknou na porod mě. Mám hemangiomy přes celá játra komplet prorostlá. Od nejmenších které ani nechtěli počítat do velikosti 8 cm. Zatím nic nedělají jen to jednou za rok kontrolují řeknou mi že jich zas hodně přibylo a zbytek vyrostl. Jeden mám i v kyčli. Prý kdybych dostala od někoho pěstí do jater nebo se blbě bouchala nebo třeba při bouračce v autě můžou prasknout a krvácet. Tak sem zvědavá co řeknou na tlak u porodu.
Ahoj, já mám hemangiom přes celá jatra 15×17cm,( nejspíš výsledek po nekolika IVF
) rodila jsem před 2 lety cs, vše ok. Teď jsem 15tt neplanovaně těhotná a taky mě pouze sleduji, opět pujdu cs. Měla jsem krásné těhotenství i teď je zatím se v pořádku, ale stejně se trošku bojim.
@Simpink můžu se zeptat, z čeho ti doktoři řekli, že je máš?
Holky a může se hemangiom ztratit? Mně ho našli náhodně při jiném vyšetření, velikost jako malá, asi 1×1cm. Za půl roku jsem měla jít na kontrolní vyšetření, v jiné nemocnici, no a tam ho nenašli, že tam prostě žádný není a vyřadili mě ze sledování. Nevíte o tom něco, jestli může zmizet? Teď jsem těhotná, což prý může růst, ale už mě teda nikdo nesleduje. Porod bude císař z jiného důvodu.