Romadur, hermelín, niva a syrečky - můžu jíst v těhotenství?

15.5.18 08:07

Romadur, hermelin, niva a sirecky

Ahoj maminky, chci se zeptat jestli jsou sýry jako hermelin, niva a romadur může miminku ublížit. Někde jsem četla že by se tyhle sýry v těhotenství neměli kvůli listerioze. Ale když si reknu že kdysi když se o tom nevědělo naše mamky a babičky jedli vše a děti byli zdravé. Děkuji za odpovědi Terka ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.5.18 08:09

@rezanahodu ano gynekologové je nedoporučují, ale pokud je nebudeš jíst denně a na kila tak se nemůže nic stát. Já je v prvním těhotenství jedla když jsem na ně měla chuť a syn má 18m a je zdravej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534

Skoro všechny sýry, který koupíš v klasickým obchodě, jsou pasterizovaný. Vůbec si s tím nemusíš dělat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295

@rezanahodu sirecky by mu ublizit mohly :mrgreen:  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37141
15.5.18 08:16

Ja je miluju a v mensim mnozstvi sem si je obcas doprala i tehotna, to by pak člověk nesměl jist uz skoro nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
15.5.18 08:18
@pajaxy píše:
@rezanahodu sirecky by mu ublizit mohly :mrgreen: ;)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.5.18 08:29
@pajaxy píše:
@rezanahodu sirecky by mu ublizit mohly :mrgreen: ;)

Jo, ty jsou jediný nebezpečný. Síra je prevít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
15.5.18 08:30

To, ze neco nase babicky jedly a deti jsou zdrave nemuzes tvrdit, nebot neznas vsechny babicky a jejich deti. Nicmene pokud na nektery z uvedenych syru mas chut, tak si ho dej. Ja jsem treba ani v jednom tehotenstvi takove veci nejedla, ani treba tatarak. Nestalo by mi to za pripadne komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.5.18 08:34
@rezanahodu píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat jestli jsou sýry jako hermelin, niva a romadur může miminku ublížit. Někde jsem četla že by se tyhle sýry v těhotenství neměli kvůli listerioze. Ale když si reknu že kdysi když se o tom nevědělo naše mamky a babičky jedli vše a děti byli zdravé. Děkuji za odpovědi Terka ????

Niva je hodně slaná, tu bych zrovna na kila nejedla ani mimo těhotenství. Když si to dáš jednou za čas (jako já, mám ráda romadur i olomoucké syrečky), nic se nestane. Naše maminky a babičky rozhodně neměly takový výběr potravin jako je teď a radily jim leda předchozí generace matek, kdy jídlo bylo vzácnost (válka). Takže se moc neofrňovali nad jídlem a jedli vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
15.5.18 08:39

Kdyz jsem mela chut, syry jsem zapekla /grilovala, po tepelny uprave je tohle riziko vylouceny. Nahoda je blbec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
15.5.18 09:14

Ony i syrecky jsou dost slany. Obecne v syrech byva hodne soli. Taky by se nemely jist tepelne neupravene vejce, tatarak atd.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky