Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera hemangiom měla na zadní straně stehna (velikost dvoukoruny) a doktorka říkala, že počkáme do roka, co s tím bude. Na roční prohlídce byl hemangiom pořád stejný, tak dostal ještě půl roku a asi ve 14 měsících se začal postupně zmenšovat. Teď je velký jako běžné znaménko a pomalu mizí. Léky jsme nebraly.
Je tady jedna příjemná maminka, co má chlapečka s hemangiomem na hlavičce a myslím, že operaci nepodstoupili (zase takový stalker nejsem
).
Nasa kristi ho ma na nozicke, na zhybe nozicky a chodidla vpredu. Nikto sa o to nikdy nezaujimal.. Preco to chcete dat operovat?
Operaci navrhuje dr. Mališ z Motola. Hemangiom se normálně neoperuje, jen když je to nutné. Já operaci nechci, ale pokud to je názor lékaře, tak ho budu muset respektovat. Dcera ho má opravdu velký a leží na něm, což tlačí na žebra a může začít prý i prorůstat.
Pro upřesnění:moje mimčo má dva v jednom
@Hannah34 píše:
Operaci navrhuje dr. Mališ z Motola. Hemangiom se normálně neoperuje, jen když je to nutné. Já operaci nechci, ale pokud to je názor lékaře, tak ho budu muset respektovat. Dcera ho má opravdu velký a leží na něm, což tlačí na žebra a může začít prý i prorůstat.
aha, tak to jo - ked jej to vadi alebo by mohlo vadit v buducnosti, tak radsej odstranit…a on chce operovat laserom? Kristi ho ma asi 2cm a nepravidelny a nicomu nevadi, takze som to nikdy neriesila. Ta uzivatelka tu na emimi je @kate02, hadam ti poradi, alebo si precitaj jej dennicky https://www.emimino.cz/…giomem-8461/
Chce to řešit chirurgickým zákrokem nebo plastikou.(vyoperovat a sešít).Když nebude stačit kůže, tak chce dát štěp. Dává se údajně z prasete a pak by odebral z nožičky. Ten kapilární má 4cm na 6cm.
@Hannah34 tak to bych taky nechala operovat, je to dost velke
Moje mladsi, Viki, ho ma na obliceji.Byl 1×1.5cm a ted se zacal zmensovat ve dvou letech a uz ma 1×1cm.Dr radili vyckat do skolniho veku, ze do te doby se v 80% pripadu vstreba.Ale u nas je to nic v porovnani s tvoji malou.Moc me to mrzi a drzim palce at ma mala brzy od toho klid ![]()
@Hannah34 jo, bydlim u Vidne a ve Vidni je detsky spital kde hemangiomy leci lokanim podavanim betablocku (mast).Chvili jsem nad tim uvazovala, ale zacal se zmensovat tak jeste pockam
Ale u tve male by to asi nezabralo, ma to dost velke a vystouple ![]()
@Hannah34 píše:
Malá bere betablokátor Propru( sirup) a nic.
tak jsem tady objevila zmínku o sobě
Tady na emimi je uzavřená skupina pro maminky dětí s hemangiomem, zkus si zažádat o členství, je nás tam dost s různýma zkušenostma…
Já mám mrňouse, co ma flíček (no, spíš pořádnej flek
) na hlavě… Teď v březnu jdeme po roce na kontrolu, tak uvidíme…
U nás v podstatě žádný změny nejsou… Ale pokud dr. Mališ doporučil tu operaci, asi to bude fakt nutný… Případně zkus ještě kontaktovat dr. Faberovou z Brněnské dětské nemocnice (k ní chodíme my) a zkusit. To zkonzultovat ještě s ní… ![]()
@Haku píše:
@Hannah34 jo, bydlim u Vidne a ve Vidni je detsky spital kde hemangiomy leci lokanim podavanim betablocku (mast).Chvili jsem nad tim uvazovala, ale zacal se zmensovat tak jeste pockamAle u tve male by to asi nezabralo, ma to dost velke a vystouple
Mě docela zaujala ta mast… Jaký typy hemangiomů tam tím léčí? A nevíš jaký mají výsledky? ![]()
Dobrý den,
Operace se dost bojím.
má někdo zkušenost s operací hemangiomu(kavernózní s kapilárním) u miminek? Dcera má 3,5 měsíce, váha 5,410g a má hemangiom na levé straně zádíček(velikost větší mandarinky).Pan doktor operaci odkládá, jelikož dcera je stále moc droboučká na zákrok a doufá, že začnou zabírat léky. Léky bereme 5.týdnů a nic moc.