Hemangiom, nevím, jak se rozhodnout (dcera 4m)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.8.25 13:11

Hemangiom rozhodnutí

Ahoj,

Prošla jsme tu hodně diskuzí, ale stále si nějak nedokážu udělat názor.

Dcera, aktuálně 4m, má hemangiom. Ničemu nevadí, je pouze kosmetický. Ale! má ho přímo vedle nosu. I přes pravidelné mazání se v posledních týdnech hodně zvětšil a je dost vystouplý. Krém už se na to nanáší dost zle, často si ho setře nebo o něco sundá. Dle doktorky se máme do poloviny srpna rozhodnou, zda dáme sirup,(spojeno s několika denní hospitalizací) který by měl růst zpomalit a urychlit mizení.

Když koukám na rizika sirupu, je mi z toho úzko. Přece jen to jsou beta-blokátory.
Kdybych šla čisté na instinkt, tak do toho nejdu. Jenže nechci aby se jí děti smály, pokud to do pár let nezmizí. Moc dobře vím, jaké dokážou být v takto malém věku potvory.

V některých diskuzích se zmiňuje i možnost laseru, aby dle toho co jsem našla je to jen pro větší kusy, ten náš má sotva cm.

Posílám foto.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.8.25 13:19
@Anonymní píše: Více

A zabere to takhle pozdě ta léčba? My museli začít ve 3 měsících. Nasazení léku bylo bez hospitalizace, jen jsme 3 dny chodili na sledování.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 13:21

Ono jí to vyrostlo až teď. Samozřejmě mi doktorka říkala, že čím dříve tím lépe. Ale do 5m je maximum.

Měli jste nějaké negativní projevy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 13:24

Ne, absolutně nic. Než se dostala na stalou dávku, tak jsme měřili po podání léků srdeční tep. Potom už ne. Vše v pohodě.
Odkud jste? Nejlepší je doktor Mališ v Motole. Je i FB skupina Děti s flíčkem, tam se můžeš poradit.
Ten laser bolí, tak záleží zda ti nevadí dítě vystavit bolesti.

• Citovat
  • Upravit
3052
1.8.25 13:40

Hele, dcera nar. 2015 krátce po narození se objevil hemangiom na tváři a dva na bříšku. Postupně během měsíců se zvětšoval, zbarvoval, až měl cca. rozměr fazole. Ten na tváři, bříško jsem tolik neřešila stran vzhledu. Hodně jsme to probírali, byli jsme na kožním, na klinice estetické medicíny, nakonec na sono mozku i dutiny břišní, jestli jde opravdu jen o kožní útvar. Tam vše v pořádku, mozek ani orgány nebyly zasaženy. Nechali jsme to na radu lékařů, s tím, že to budeme esteticky řešit před nástupem do kolektivu. Byl Covid atd, než nastoupila do školky a pak do školy, hemangiom na tváři i na bříšku téměř vymizel bez zásahu. Je potřeba dbát na oděry té kůže, taky mazat UV krémy, je to velmi citlivé. Jsem ráda, že jsme nekonali žádný velký zásah. Teď téměř nejde poznat, že tam něco bylo, půjde do 4. třídy a v životě na to nikdo nepoukázal, děti si nevšimly. Už není skoro vidět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
1.8.25 16:25

Syn měl velký hemangiom na trupu, ale u nás stačilo mazání. U sirupu a u toho mazání se musí dítě hlídat na kardiu, protože se jedná o antiarytmika. Tak pro jistotu, jestli to víš? Do 1 roku by měl hemangiom vymizet, pokud se o to budete starat, já bych do toho sirupu šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
1.8.25 17:45

Dcera měla na noze ca 2 cm, v prvních letech se ještě zvětšil, ale posléze se začal zmenšovat, tak kolem 6 let zmizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
2.8.25 14:09

Ahoj,

dcera měla taky a zmizel sám, nedávala jsem žádnou mastičku ani sirup - je to docela drsná chemie.

Dcera měla dva - na čele a na hrudníku. Oba jsme sledovali na onkologii v Brně (někdy mají tendence prorůstat dovnitř na orgány). Okolo 6m kdy byly hemangiomy velké, prokrvené a vozila jsem s sebou lékárničku s věcmi na zastavení krvácení se začaly zmenšovat. V 17měsících měla už jen takové „jizvičky“ nyní v 8 letech na čele už nenajdeme a na hrudníku má jemnou jizvičku, jako kdyby po popálení - zde lékařka říkala, že lze lehce upravit laserem - opět jsem odmítla, že si to dcera jednou rozhodne sama. :mavam:

Pokud si to neškrábe, nekrvácí, tak bych ji nechala, třeba také sám zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
3.8.25 14:51

Ahoj u nás má malá smiseny hemangiom na hrudníku, masivně rostl do cca 1 roku ačkoli měla od 5m sirup, byli jsme u dr Malise, nakonec ve 12m ukončeno podávání pro nulový efekt, nyní je stejne velikosti, jiz neroste ale ani nemizi, dceři je 3.5 chodíme 1× ročně na kontrolu ale i dle dr by teď s tím nic dělat nechtěl až tak před školou, prijde mi ze trochu svetla, možná se i jakoby vrasni, tak třeba zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
4.8.25 23:46

Dcera měla na hrudníčku, kolem roka začal mizet, zhruba ve dvou už byl úplně splasklý. Teď v 5 letech zbyla mírně zvrásněná kůže, kterou asi nikdy řešit nebude. Na obličeji u holky je to ale jiné, tam bych se asi koukla, co a tím případně umí laser a podle toho se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí