Hemangiom, prosím, poraďte

472
7.9.18 11:11

Toto je potřeba řešit. Největší odborník na hemangiomy je asi pan doktor Mališ z Motola. Přidejte se do skupinky na facebooku Dětičky s flíčkem. Tam dostanete opravdu cenné rady co a jak dál. Můj malej ho má od narození na zádech cca 4×4 cm, my jsme to neřešili kvůli umístění a proto, že ho má podkožní. Toto je ale povrchový a pravděpodobně může ještě růst. Existuje na to mastička proplanol či jak, ale to vám všechno řeknou maminky na té facebook stránce a nebo doktor Mališ. Toto je hemangiom, který se řešit musí… Mimichodem, mě tvrdili, že se taky ztratí, už jsou mu skoro čtyři a je to lepší, ale rozhodně se neztratil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6027
7.9.18 11:15

Mně se chlapeček už s něčím obdobným v mnohem menším rozsahu a na nosíku už přímo narodil. Též nám bylo řečeno, že je to hemangiom. Ale nikdo nám neslíbil, že to zmizí. Možná zesvětlá. Nestalo se ani jedno, kluk má teď 4 roky. Možná by pomohl laser, ale my to neřešíme.
Tím tě nechci strašit, ale pokud s tím chceš něco dělat, nenechej se nikde odbýt a zjišťuj si možnosti. Přece jen je to holčička.
Jo a u nás je to velikostí stejné od narození.
Vypadá pořád jako s odřeným nosem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
7.9.18 11:23

Dekuji za reakce.Zjistuji,kde se da,ale nazory se ruzni.Lecba betablokatory mi prijde zatim drasticka.O masticce jsem take slysela,ma vedlejsi ucinky,nejake zkusenosti?Zatim se mi jevi jako dobra varianta laser..od toho me lekari odrazuji,ze je jeste malicka.Nevim.Podstoupily jste nektra i s tak malym miminkem.Laserove kliniky se tomu nebrani,ale chapu,ze to je jejich job.Dekuji za prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
7.9.18 11:29

@bla bla tohle bych řešila jednoznačně v Motole, jak píše @baccata . Má to na blbém místě a podle těch žilek, co se táhnou okolo, bych se bála, že se to pravděpodobně bude zvětšovat. Já jsem naopak slyšela spíše dobré zkušenosti s léčbou bekablokátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.9.18 11:50

Na tvém místě bych kontaktovala dr. Mališe z Motola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.9.18 12:33

@bla bla Opravdu zkus tu naší skupinku…dozvíš se tam opravdu vše, co tě zajímá. Jsou tam holky s prťatama, co mají třeba půlku obličeje s hemangiomem nebo nevus, v očíčkách, v pusince apod. Zrvona laser se dělá, až je dítě trošku větší a musí se opatrně, jinak může dojít k zjizvení tkáně a výsledek je mnohem horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí