Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky, milé těhulky
jsem 21tt, na dnešním ultrazvuku mi dr našla na placentě hematom o velikosti 3×4cm (přesný závěr: hypoechogenní úsek 40×33mm bez perfuze - vs.hematom). Doposud jsem nekrvácela ani nešpinila, cítím se v pořádku. Na kontrolu jdu za 14dní ke svému gynekologovi, za dalších 14 dní pak do porodnice, kde jsem zaregistrovaná. Chci se zeptat, zda některé z vás byl hematom objeven (v 2.trimestru), co vám bylo řečeno (moje dr byla docela skoupá na slovo), jak to dopadlo…?.vstřebal se, nevstřebal? Obecně jaké máte zkušenosti, pokud jste si tímto prošli… Můj gynekolog mi doporučil klidový režim, ale jelikož mám doma ročního chlapečka, tak lehce to nepůjde, ale samozřejmě si uvědomuji, že miminko v bříšku má přednost. Děkuji moc za vaše odpovědi.
Děkuju za příspěvek. Osobně nevím, čím u mě hematom vznikl, pravda, pracovala jsem poslední dobou hodně na zahradě a kolem domu, občas nosím malého, když to jinak nejde, obecně dá zabrat, poslední dobou jsem toho měla hodně… Teď vím, že se musím snažit víc odpočívat, jak jen to půjde…
Jinak jsem ráda, že to u tebe dobře dopadlo a přeju pohodový zbytek těhotenství:-))
Já měla hematom taky,V 16tt jsem začala krvácet střídala jsem se v nemosnici a doma dodržovala jsem klidový režim.Hehatom jsem měla asi do 21tt kromě krvácení a střídavého špinění jsem se cítila taky dobře nic mi jinak nebylo.Hematom nakonec zmizel nebo spíš vykrvácel.Týden na to jsem potratila,ale nemyslím si,že by za to mohl hematom ikdyž nevím na nic nepřišli.Taky mi nikdo neřekl kde se tam hematom vzal nic neobvyklího jsem nedělala a prostě se udělal.Tím tě nechci strašit nebo nějak lekat.Přeju ti aby ti hematom brzy zmizel a byla jsi v pořádku,ale ten klidový režim ti doporučuju aspoň trochu odpočívej.Píšu radši anonymně tak se omlouvám a držím palce aby ti to dopadlo dobře.
Ahoj Anonymní, děkuji za příspěvek. Mrzí mě, že tvoje miminko nakonec odešlo:-(.
Jak jsem psala, u mě zatím žádné krvácení, ale několikrát denně se kontroluju, malého vůbec nenosím, bude se chudák muset „osamostatnit“, manžel mi z práce nosí obědy, přes den polehávám nebo sedím, když si s malým hraju..snad to bude v pořádku. Na kontrolu jdu až na konci příštího týdne.