Kamarádka nebyla dlouho v poradně

Anonymní
14.3.11 09:51

Nebyla dlouho v poradně

Ahoj holky,
předně bych se chtěla omluvit za anonymitu. Nechci tadymým jménem hájit nebo pomlouvat kamarádku.

Chci se zeptat, co byste dělaly vy v situaci, jako je jedna nastávající mamina.

Takže: Do 26.tt chodila normálně na všechna vyšetření, každý měsíc do poradny, ale pak musela narychlo odcestovat do Maďarska kvůli nemocnému členovi rodiny a v tamní nemocnici jí prý řekli, že jelikož má pojištění v ČR, neposkytnou jí zdarma ,,něco jako prohlídku" a že má přijít jen kdyby rodila.

Tak tedy až do 35.tt nebyla nikde. Teď chce jít k nové gynekoložce, protože ta její původní je ,,kráva" :-) a neví, jak vysvětlit, že tak dlouho nikde nebyla a má strach, že dostane vynadáno. Nevím, jak jí poradit, proto se obracím na vás.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
14.3.11 09:54

tak si třeba nová lékařka neodpustí nějakou poznámku (i když v rámci profesionality by měla) no a co :nevim:
Na kontrolu jde kvůli mimi, takže být kámoškou tak jdu a na nic nečekám.
Myslím, že její situace zase až tak nepochopitelná není a hlavu jí nikdo neutrhne ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
14.3.11 10:00

Ahoj, ať tam jde co nejdřív a paní doktorce popravdě vysvětlí, proč nechodila na poradny. Paní doktorka by mohla ocenit, že se ozvala hned po návratu z ciziny. Strach mít nemusí. Když jsem já chodila na poradny, tak tam přišla jedna paní v 38 tt a že byla na kontrole naposledy někdy kolem 20tt :zed: . A doktor ji bez problémů vzal. Takže ať se tvá kamarádka nebojí a fakt tam zajde co nejřív :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.3.11 10:00

Vždyť to je jen jedna vynechaná kontrola (já teda chodila jednou za 4 týdny)..
Normálně bych to té doktorce řekla jak to bylo, přece za to nemůže a nedělala to nějak schválně z lajdáctví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
14.3.11 10:05

Spoustu maminek nechodí každý měsíc.
A co by měla vysvětlovat? Řekne, že byla kvůli členovi rodiny v Maďarsku - kdyby se tedy dr. vůbec ptala, o čemž pocyhbuji.

Nějak kamarádku uklidni, vždyt vůbec o nic nejde. Nehledejte, holky, problémy, kde nejsou. Dr. přeci není její vychovatelka ani máma, aby jí dávala přednášku. Za své děti a za asvůj zdravotní stav jsme odpovědné my samy (a díky Bohu za to)

Časté prohlídky u dr. jsou spíše naše výsada a benevolence zdr. pojišťovny, že to platí. Není to ale povinnost.

pa

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.3.11 10:48

Já bych asi neodcestovala, ale kdyby je chyby, takže naopak, obdivuju holky, které se v těhotensví rozhodnout vycestovat.

No a co. Do porodu se vrátila a prostě hledá novou doktorku. Vždyť o ní bude pečovat i po porodu, ne? Vždyť to je jako třeba … já nevím … prostě se mi kazí zuby, půl roku jsme byla v Austrálii, a teď mně sice zub nebolí, ale vím, že by mohl, takže ještě dříve, než to bude na trhání, tak to prostě chci preventivně řešit … a hledám zubaře … a navíc, těhotenství není nemoc … :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
14.3.11 10:55

Kdyz se bude dr. ptat, at rekne popravde, jak to bylo.
Myslim, ze kazdy normalni clovek to pochopi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.3.11 10:59

Není to tak dávno co jsem byla v poradně a přišla tam ženská. Sestra už mezi dveřma řekla cosi o tom, že vyvěsí bílej prapor, když přišla. byla 36týden a já ji nenápadně nakoukla do průkazky (když ji sestra vyplňovala váhu atd..) nekecám, měla tam 5tou návštěvu, takže Tvoje kamarádka určitě není sama, komu to prostě do poradny nějak nechodí. Si myslím, že když řekne, že musela vycestovat a začne chodit normálně(i když moc návštěv ji asi už nehrozí), tak se zas tak moc dít nebude. Myslím, že se tu její absenci Mudra pokusí pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
14.3.11 11:19

Myslím, že na tom nic není, že nebyla na pár prohlídkách, teda pokud se cítí dobře.
Proti cizině jsou až naše prohlídky a vyšetření přehnané, takže, ať se kamarádka nebojí, nikdo jí nemá co vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101917
14.3.11 11:20

Já teda nevím, ale mít ve 36tt pátou návštěvu mi u pohodového těhu přijde celkem OK :nevim:
Průkazka se vystavuje cca ve 12tt, a pak kontrola jednou za měsíc, tj. cca 4-5 týdnů, takže 12, 17, 22, 27, 35… nevím proč courat na poradnu častěji, pokud nemám problémy, a když jde člověk na NT screening a na velký UTZ, tak mě to třeba do průkazky ani nepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.3.11 12:54

Jsem si říkala, zda někdo nezaložil diskuzi o mě :mrgreen: Já byla naposled v 17.tt, ale jen kvůli papírům na velký utz, pak tedy velký utz a pak už nic, jen občas počurám papírek, co se máchá u dr :nevim:
Teď půjdu, protože mi na něm slabounce naskočila bílkovina, nevím, zda to může být od rýmy nebo něco vážnějšího, plus potřebuju papíry na druhý velký utz, jsem ve 30.tt…

Nikdo nemůže těhotné přikázat, zda musí do poradny, jak často, co má podstoupit za vyšetření, všechno je to dobrovolné, těhotenství není nemoc.
Takže kamarádka nic vysvětlovat nemusí, nikdo nemá právo jí říct ani popel.
Ale kontrolu by to už chtělo, zda je mimino hlavou dolů, v tomto týdnu už může i začít rodit, tak aby věděla, zda bude rodit normálně, plus by se mělo zkontrolovat, jak mimčo roste, aby se mohlo zasáhnout, kdyby placenta nestíhala.
Taky by měla mít krevní odběry na nemoci (aids, hiv, žloutenka), jinak s ní při případném porodu budou automaticky nakládat jako s rizikovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí