Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky. Jsem 7 den po porodu. Dost jsem se natrhla. Problém je, ze mám pod šitim hematom, který fakt hrozne boli. Mazu se dubovou kůrou, ale napomáhá nic. Plus mi vyjely hemoroidy. Takže další bolest. Mate nektera zkušenost s léčbou hematomu? Děkuji
Měla jsem velký hematom i hemoroidy najednou. Pomáhaly mi chladící ledové polštářky, hodně hodně sprchovat vlažnou vodou, hodně hodně větrat, na hemoroidy čípky Faktu.
@Senseye bohužel mám a nepěknou. Měla jsem za zašitým nástřihem velký hematom (7cm v průměru), akorát jsem o tom nevěděla, myslela jsem, že mě bolí nástřih. Že je to hematom mi řekl až doktor po šestinedělí a poslal mě zpět do porodnice, kde mě operovali. Ale já ho měla fakt velkej, ten by se jen tak nevstřebal a bolel/tlačil celý šestinedělí.
Kamarádka měla menší hematom, dělala si koupele z dubový kůry a samo to zmizelo.
Na hemeroidy doporučuju Preparation H mast, může se během kojení a celkem rychle pomáhá.
Ahoj, ja mela hematom veliky, pod vnitrnim sitim a vyprazdnovali mi to v celkove narkoze.
Na povrchove hematomy existuji masticky a pilulky, nevim, jestli jen na predpis, ale zeptej se v lekarne, urcite poradi, ja uz si nazvy nepamatuju…
@PetiteFillette a za jak dlouho se ti vstrebal? Děkuji za odpovědi holky.
Hematom asi za 3 týdny a hemoroidy z nejhoršího během několika málo dnů. Ale problémy s nimi mám dodnes, při zácpě, při průjmu, nebo prostě jen když moc vysedávám na wc (chodím si tam číst
). Od porodu mám 5 let..
Taky jsem měla hematom, a děsně mě to bolelo. A fakt mi pomohla hlavně studená sprcha, větrat, co nejvíc, mazat mastí. Mě děsně tahali i stehy, až jsem chodila jak kačer a sedět jsem normálně nemohla, no když na to vzpomínám…
@Senseye Hele to já si nesedla hodně dlouho
Ani po jednom z porodů. Seděla jsem bokem, protože přeci jen jsem někdy musela. Ale každým dnem se to zlepšovalo. Nejhorší byl asi ten první týden, 10 dní..
Ahoj, já měla po porodu taky hematom (velký asi jak mýdlo), naštěstí vedle šití, jakoby na hýždi, a přímo v porodnici mi druhý den doktorka přinesla mast Heparoid. Měla jsem to mazat asi 2×-3× denně. Zmizelo to pak docela rychle, asi do dvou tří dnů (protože jsem se dolu podívala až týden po porodu a zjistila, že si to mažu uplně někde jinde:P
)
A mělo by to být bez předpisu…
M.
Uz to sice neni k diskuzi, ale snad to nekomu pomuze, az bude potrebovat. Muj hematom mel 20×30cm, byl v nem necely litr krve. Vznikl do 8 hodin po porodu, jeho rust bolel vic jak cely porod dohromady. Takova jedna nekoncici kontrakce. Rvala jsem, leky proti bolesti nezabraly, vysetreni rukou nic neukazalo. Tedy az po tech osmi hodinach, kdy nekdo prijel s ultrazvukem. Akorat uz toho nebylo potreba, protoze byl videt (?!!!). Primar nakazal okamzitou operaci. Jako rekonvalescenci doporucuji nejprve led- nejlepe chladici sacky. Nikdy neprikladat primo, jen v papirovem nebo latkovem obalu. Hodne to souvisi i s hojenim vseho okolo - sesite hraze predevsim. Takze jak to pujde, urcite oplachy Rosalginem, pokud by se stehy nejak potahovaly, tak Betadinou. Hodne doporucuji Wobenzym.Je to sice hodne drahe, ale opravdu pomaha - od hematomu po leceni sesiti. Urcite nepodcenit myti mydlem s dubovou kurou a opravdu maximalne vetrat… Mam to opravdu cerstve za sebou, takze soucitim s kymkoliv, kdo si tim musi projit…
@Kirschinka taky jsem to tak měla :/ akorát z blbosti sester asi si myslely že jsem nějaká hysterka ![]()
Já mela taky srazeninu po porodu-porod byl ok, ale to co nastalo po pár hodinách…nejhorší bylo, že jsem nevěděla, jestli je to normální a samozrejme jsem se snažila vydržet co nejdele. Když už jsem nemohla ani ležet a bylo mi zle při každém pohybu, tak dovezli ultrazvuk a rovnou jsem jela na sál. Pak přišla krasna úleva, konečně jsem se mohla věnovat synovi☺ Ještě jsem teda dostala transfuzi a byla tak 2 týdny malatna, ale už to bylo ok. Jinak pomohla studena sprcha několikrát denně.
Zdravím,
Jsem 4 dny po porodu s nástřihem, včera mě pustili domů a tady trpím nejvíc, skoro se nepohnu, o chůzi nemluvě jako bych tam měla žiletky.. Také jse. Myslela že je to nástřihem než jsem zjistila, že tam mám modřinu černou jak uhel. V porodnic mi na to alr nic neřekli, jen že to mám ledovat a větrat. Ale já se cítím naprosto neschopná, zvednu se sotva na wc, případně sprchu a to trpím jak pes. Malou přebaluje tatínek. A nejhorší je že mě čeká vyřizování úřadech a vůbec nevím jak to zvládnu… Na chirurgii nechci, nevíte jak se toho zbavit co nejvíc přírodní cestou? Vitamíny a tak? Něco na ředění krve jestli by pomohlo? Cokoli:( jsem z toho úplně nešťastná
![]()