Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, máte někdo zkušenost s hematomem pod placentou? Trápí mě hematom už od raného stádia těhotenství, v neděli jsem skončila s masivním krvácením v nemocnici, krvácení naštěstí celkem brzo ustalo, te´d už jen občas hnědě špiním, což je prý podle dr. na jednu stranu dobře, že prý se hematom vyprazdňue. Na posledním utz byl hematom 4×2cm. Jse dnes 13+3tt. Jak jste na tom byli vy? Vstřebal se vám hematom? Děkuji za odpovědia zkušenosti.
Ahoj,
hematom jsem měla v těhotenství dvakrát, první cca ve třetím měsíci a podruhé v pátém. Byly velké, kolem 5-ti cm, ale krvácení nebylo nijak velké, oba se vstřebaly. Dostala jsem ascorutin a ještě nějaké léky, ani mě nenechali v nemocnici, což mě dost překvapilo, protože těhotenství bylo po IVF, placenta vcestná, od začátku tvrdnutí břicha a křeče, no žádná sláva. Od toho třetího měsíce jsem se opravdu válela, na „procházky“ mě bral manžel autem, chce to fakt klid.
Ale dopadlo to dobře, porod 38+4, zdravý syn, tak držím palce a nic nedělejte
.
Já jsem měla hematom hned na začátku 6-7tt. ven jsem krvácela jen chvíli, takže skoro všechna krev zůstala vevnitř. hematom měl ve svém největším stádiu asi 2×1cm. chudák malé bylo tenkrát oproti němu jen prťavé. trvalo to asi dva týdny, ale vstřebal se a teď po něm není ani památky a my jsme oba ok. jsem teď na konci 12tt.
ale opravdu jsem poctivě ležela, nejdřív v nemocnici, pak doma. skoro nic jsem nedělala a snažila se co nejvíc relaxovat. a odpočívám vlastně už pořád, do práce už jsem nešla a pro jistotu už asi ani nepůjdu.
Hematom jsem měla hned od začátku u obou těhotenství. V obou případech jsem taky docela dost krvácela, u prvního mě to děsilo, u druhého už tolik ne
Dostala jsem ascorutin a Utrogestan, v nemocnici si mě nenechali. Samozřejmě mi byl doporučen klidový režim, to se ale podruhé s dvouletou dodržovalo jen těžko ![]()
@Medvídě30 Ahojik ja mela tez hematom, zacala jsem spunit nekdy kolem 7tt trvalo to do 8tt dr nic nevidela, az ve 12 tt na screeningu doktor. Tedka spinim podruhe v 16tt zas nic nevidela, a spinim 14 dni, tak se bud vstrebava dalsi a nebo to je tím, ze mam nizko luzko.
http://community.babycenter.com/…upport_group
toto jsou uplne skvele stranky, nikde o hematomech nenajdete vic. momentalne s jednim bojuju, po 2 silenejch krvaceni lezim v nem., cekam, co hem udela, a co mimino udela, ale stranky skvele, treba je tam i diporuceni na spec. jidla ze je hrozne dulezity hoodne pit, vysvetluji, co je presne pojem pelvic rest a jak ho dodrzovat, jak dlouho se po epizode krvaceni ma lezet..proste detailne..a proverene, skupina ma stovky prispevatelek a do ela si delaj statistiky. takze doporucuju.
![]()
@Medvídě30 Ahoj, jak ti to prosím te dopadlo? Prozivam ted uplne to same a nikde se mi nedaří zjistit, jaké mám sance.