Laktobacily dr.Max v těhotenství

3868
18.5.13 09:33

Laktobacily dr.Max v těhotenství

Chtěla bych se zeptat ohledně laktobacilů v těhu. V předchozim týdnu mi je doporučila jak kamarádka, tak i můj gynekolog..Ovšem kamarádka i gynekolog mi doporučili laktobacily od firmy Swiss, které v lékárně měli pouze buď dětské nebo 60cps za 369,– což mi přišlo dost. Proto jsem se šla zeptat do lékárny dr.Max na jejich laktobacily, které byly v akci(také 60cps, ale za 270,–) a lékárnice mi řekla že v kontraindikaci není upozornění, že by se v těhu neměly užívat, takže je prý můžu..Taky by mě zajímalo jestli je tam nějaký zásadní rozdíl v účinku, nebo jestli to ve výsledku vyjde stejně…Jsem ráda za všechny zkušenosti.. Děkuju :)

Příspěvek upraven 18.05.13 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.5.13 09:39

Nechápu otázku, pořád jsou to lactobacily, ale jen od jiné firmy. Tak když můžeš jedny, můžeš i druhé, třetí… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
18.5.13 09:44

@gabriela82 Jasně no, jen že na těch od Swiss, je vyloženě napsaný že je to vhodný pro děti, dospělé, těhotné a kojící a na těch od.dr max je sotva napsaný složení a užití a složení určitě nebude úplně stejný..Mám za sebou loni potrat v II. trimestru, tak mám jen strach, toť vše..Myslim že tu jsou hloupější dotazy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
18.5.13 09:46

Nechápu, proč by se jako laktobacily nemohly v těhotenství? Jako, že by ti sežraly střeva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.5.13 09:47

@barca0140 já nepsala, že je to hloupý dotaz 8o Podle mě je to to samé, pořád jsou to jen prospěšné (a ano asi trochu rozdílné) „bacily“ Taky se mi příčí platit tolik, já kojím, jsem po angíně, mám taky od dr. Maxe - jen deset tablet, prý to na obnovení mikroflory stačí.. V těhotenství jsem je nebrala, brala jsem jen zezačátku listovku a ke konci železo. Nebyl důvod k laktobacilům..
Jo a mimochodem, teď testovali probiotika v d-testu, jen jsem to zaslechla, výsledky neznám, ale prý některé neobsahují vlastně skoro nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6347
18.5.13 09:50

@barca0140 nemusite se bat. Je jedno, od jake je to firmy. Nektere obsahuji pouze probiotika a nektere i prebiotika. Prebiotika je „zivna puda“ pro probiotika. A cim vyssi kmen probiotik, tim lepe. Jinak ve strevech mame nespocet kmenu probiotik, tak se nebojte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
18.5.13 09:54

@gabriela82 Mě právě ty přípravky dr.Maxe přijdou všechny ne úplně kvalitní, ale 100,– rozdíl je znát, proto jsem si koupila ty od dr.Maxe..Normálně je už třetí den beru, jen jsem si původně chtěla koupit ty co doporučil gynekolog a chtěla jsem vědět jestli to v podstatě vyjde na stejno, od který firmy si je vezmu, nebo jestli to nějak vadí…Taky beru jen listovku, ale mám dost zažívací potíže, tak jsem doufala že mi to pomůže..Gynekolog mi k tomu řekl že jsou dobré i na imunitu(prootže prý zdravá střeva = lepší obranyschopnost),různé infekce a záněty v oblasti genitálií, moč. cest a prý se po tom lépe hojí poporodní rány…

@Žirafátko :?: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
18.5.13 09:55

Já jsem brala laktobacily skoro celý těhotenství a je v nich rozdíl, jak v obsahu počtu kmenů atd..Za mě vyhráli swiss s nimy jsem byla spokojená nejvíc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
18.5.13 09:57

@barca0140 :?: ptám se tě proč si myslíš, že by některé laktobacily mohly být v těhotenství nežádoucí a některé ne :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
18.5.13 09:58

@Hrubeska Moc děkuju..
@Žirafátko Nejspíš jsem dotaz špatně zformulovala, opravdu nemám strach že by mi,,sežraly'' střeva..Spíše mi šlo o účinnou látku a jestli se nemůžou nějak výrazně lišit, podle firmy, toť vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
18.5.13 09:59

@Monča1985 Děkuju,příště je zkusim, třeba ten rozdíl bude znát..Jsem ráda že jsi můj dotaz pochopila.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.5.13 10:02

@barca0140 já beru celé těhotenství Laktobacily s fruto…něčím nevím přesně jak od Dr. Maxe. a lékárnice hledala i v počítači a říkala, že to můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
18.5.13 10:02

@barca0140 aha, rozdíl bude jen v tom, kolik jich tam je a jestli to jsou jen probiotika a nebo jen prebiotika, nebo oboje ;) rozhodně nic z toho těhotenství nemůže uškodit, je to 100% přirozená věc. Já třeba jedla kapičky bio gaia, přišly mi ze všech nejlepší. Ale někde jsem četla, že by se to měl brát třeba měsíc a pak na měsíc vynechat. Nebrat neustále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.Agli
18.5.13 13:00

@barca0140 Ahoj já beru Lacto seven 100tablet za necelé tři stovky bere se 1-2 tablety denně..je tam 10 na 9 miliard cfu.To je prý taky důležitý já viděla pořad tam vykládal dr že musí obsahovat min 10 na 7 cfu.Jsem s nima spokojená jsem 30tt a zažívání úplně v pohodě.. :mavam:
Testy jsem neviděla ale zajímalo by mě to..

• Citovat
  • Upravit
nepřihl.Agli
18.5.13 13:04

Jo jsou tam i prebiotika..inulin.

Já někde četla že pokud se berou probiotika poslední 3 měsíce těhu že se osídlí střeva i mimču a tím předejdu kolikám po porodu..co si o tom myslíte? Přijde mě to celkem logický a nebo jen marně doufám?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky