Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky,
Nemáte některá zkušenost s hematomem po císařském řezu?
Mě dnes Dr na dontrole řekla ze ma 4cm a ze je problem ze je před dělohou. Takže asi pod jizvou a zvětšil se během 10 dni.
Zitra mě posila na kontrolní sono do nemocnice. Mám strach.. nic moc mi neřekla
Ze se to většinou hlídá, a když to začne zlobit operace.
Neumím si představit byt od malé, nebo tak něco jsem po cisari 3 týdny. :/
Jestli to souvisí stim ze redim krev.. netušim
@bjetuschka dopadlo to tak, ze mi udělali ultrazvuk a nasadili ATB jelikož se mi tam rozjížděl už zánět. Hematom se zvětšuje takže se upraví ředění krve.. budu redit méně..
no a za týden na kontrolu, pokud se nezačne menšít nebo naopak se bude zvětšovat musím na reoperaci což vůbec nechci.
Tak doufám ze to zabere … a bude to dobrý
@Jitka123wal píše:
@bjetuschka dopadlo to tak, ze mi udělali ultrazvuk a nasadili ATB jelikož se mi tam rozjížděl už zánět. Hematom se zvětšuje takže se upraví ředění krve.. budu redit méně..
no a za týden na kontrolu, pokud se nezačne menšít nebo naopak se bude zvětšovat musím na reoperaci což vůbec nechci.
Tak doufám ze to zabere … a bude to dobrý
Já jsem kdysi měla taky po CS zánět. Ale už si nevzpomínám, zda tam byl i hematom, měla jsem zánět v jizvě. Císař je velký zásah do těla, tak teď budeš taková rozbitá, ale věřím tomu, že se to srovná.
Přijde mi zvláštní, že když ředíš krev, tak že se udělá hematom ![]()
@bjetuschka pravé díky tomu se udělal hematom jelikož ta krev je hodně naredena
Já po cisari měla cele fialové břicho úplně modřiny podlitiny..
děkuji za zprávu
je to obrovský zásah jsem teď 3 týdny a bylo mi už trosku lip ale poslední dva dny jsem tahala kočárek a ro břicho hodně bolí jako na začátku.. jizvu mám krásnou díky bohu ale hematom tlačí na tu vnitřní stěnu jizvy
@Jitka123wal píše:
@bjetuschka pravé díky tomu se udělal hematom jelikož ta krev je hodně naredena
Já po cisari měla cele fialové břicho úplně modřiny podlitiny..
děkuji za zprávuje to obrovský zásah jsem teď 3 týdny a bylo mi už trosku lip ale poslední dva dny jsem tahala kočárek a ro břicho hodně bolí jako na začátku.. jizvu mám krásnou díky bohu ale hematom tlačí na tu vnitřní stěnu jizvy
Tak to netahej a hodně odpocivej. Stejně máš šestinedělí, tak jestli se na procházky necítíš, máš plný právo být doma. Když se budeš namáhat, tak se ti to bude hůř hojit.