Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, potrebovala bych radu. Cca od 20h mam bolesti v podbrisku, podle aplikace cca 40-50vterin a co 6,5-8 minut. Před hodinou jsem byla v teple sprse a nepomohlo. Jsem prvorodicka 39+2. Voda mi neodtekla, bolesti jsou hodně neprijmne ale zatím to zvladam. Jsem strasne unavená, chce se mi spát ale s tou bolesti to proste nejde, lezim s lahvi horké vody na podbrisku a doufám, ze se to zlepší
Kdy byste jely do porodnice? Manžel za hodinu vstává do práce tak nevim, jestli mu nerict, at si radsi vezme volno a nebo to nechat tak. Nechci jet zas moc zbytecne brzy
No ja by som sla, pre istotu.
Ale zase, neviem ako to mas dohodnute napr. s PA ci porodnicou.
Ja som ju nestihla a z nevinnej kontroly bol akutny cisar 😅
Drzim palce, daj vediet ako dopadnes ☺️
@Magic Unicorn v porodnici jsem byla jen na registraci a jinak mam pokud nejsou potíže stále chodit ke svému doktorovi, kontrolu bych mela mít ve středu a do porodnice jit jen s problémy 😃 ted jsem šla znovu do vany a nejspíš ze mě vypadla hlenova Zátka
Podle popisu je dost pravdepodobne, ze rodis, ale na porodnici je jeste brzy, pokud neni nejka extra daleko. U prvorodicek je spis sance na delsi porody i kdyz stavaji se ruzne veci…obecne staci kety kdyby byly ty kontrakce stabilne po min. 5 minutach, nebo kdyby praskla voda. Zalezi, jak daleko je nemocnice a jak rychle je pak manzel pripadne odvolatelny z prace, jestli to neni pro nej extra problem, klido at zustane…Bolesti, ktere neraguji na teplou vodu, uz vetsinou byvaji opravdu porodni.
Už je mam co 3-4 minuty po odejiti zatky. Bolí to teda pekne 🙈 Manžel si vzal volno, jen nevim, jak dlouho to ještě vydrzim
@Babadook píše:
Už je mam co 3-4 minuty po odejiti zatky. Bolí to teda pekne 🙈 Manžel si vzal volno, jen nevim, jak dlouho to ještě vydrzim
Tak to uz vyrazte do porodnice ![]()
@Babadook píše:
Jo tak to jedte. Drzim palce ![]()
@Babadook píše:
Tak šup do porodnice. Ani u prvorodičky nemusí porod trvat dlouho
![]()
Určitě jeďte, hezky ti to zrychlilo, ať to mas rychle za sebou ![]()
Měla jsem to podobně, od 4 od rána bolesti cca co 5-6 minut, v 10 jsme jeli do porodnice a tam mi řekli že ještě nic a udělali hamiltona a poslali domu. Už cestou z porodnice začaly o dost větší bolesti a vydržela jsem doma do 2 odpo a jeli znovu. Udělali znovu hamiltona a už mě tam nechali. To už se to po té 3. hodně rozjelo, kontrakce co 2 minuty a malej se narodil v půl 6. Takže určitě jeď aspoň na kontrolu ![]()
Ja jela kdyz jsem mela kontrakce po 2 minutách, jednou jsem porodila za 2h od prijedu, po druhe za 20 min.
Udava se ze mas jet do porodnice kdyz jsou pravidelne aspon hodinu po 5ti a mene minutách. Takze jed ![]()