Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Alpaka.. a to si tě ani nenechali v nemocnici? Mě tvrdí, jak jenom ležet, člověk se bojí jít i ty čtyři metry na záchod, aby se něco cestou nestalo.
Aja1982 píše:
Alpaka.. a to si tě ani nenechali v nemocnici? Mě tvrdí, jak jenom ležet, člověk se bojí jít i ty čtyři metry na záchod, aby se něco cestou nestalo.
Já v nemocnici ani nebyla. Druhý den jsem došla ke gynekologovi. Ten řekl, že vidí hematom, můžem zkusit Utrogestan, který ale není všemocný a musíme čekat.
Ono současný názor je, že v ranném těhotenství nemůžeš udělat pro udržení tšhotenství vlastně NIC. Samozřejmě obecné zásady platí - nepřetěžovat sen, ne velká fyzická zátěž, nenosit těžká břemena… Ale poloha těla nemá na udržení těhotenství žádný vliv. Je to sice smutné, ale je to tak - nikdo s tím nic neudělá - nezbývá než čekat. Pro mě byla lepší varianta chodit do práce, nijak jsem se tam fyzicky nepředřela, přišla na jiné myšlenky a nekousala si doma v posteli nechty, jestli přežiju další den. Psychická pohoda je důležitější, než ten fyzický klid.
já sem po 1ivf měla hematom od 8tt do 16tt brala sem to samý co ty,ležela ve špitále, hematom měl 7×3cm dost velkej a koukni na metříky jak to dopadlo ![]()
jo a mě se asi udělal z toho že sem dost zvracela. jo a na utz netlač by ti mohl často ublížit, počkej si vklidu.
Dobry den, prosim Vas o radu, sem v 7 tydnu, zacala sem krvacet a nasli mi hematom ani mi nerekli jak velky a poslali me domu bez leku. v ut sem byla na kontrole a rekli, ze je vse v poradku, ale ten hematom tam je, ze si nemam delat velkou nadeji a opet me poslali domu a opet bez nejakych leku.no a ted sem zacala po tydnu znovu krvacet, co s tim? mam si jet koupit ascorutin? da se to uzivat, takhle bez doktora? prosim poradte mi, sem tu nova. dekuji
Dobrý den,
Holky potřebovala bych poradit.na začátku 9tt.jsem začala doma slabé krvácet, mela jsem hematom v dolnim poli. nechali si me tam. v ten večer co me přijali mi pichli pambu (lék na zastaveni krvácení) na druhy den v noci jsem se probudila v kaluží krve a vypadly ze me 2 velké srážení krve, cca velikosti kulečníkové koule (na přirovnání prosím nekoukejte).ultrazvuk jsem si musela vyrvat!!naštěstí miminko bylo v pořádku. pichli mi znova tu pambu.na druhy den jsem krvácet přestávala. za cely tento den jsem mela jen polívku na oběd a suchý rohlík na svacinu a pit jen malo. nakonec jsem dostala i večeři. při večerní vizite jsem lékaři řekla ze me na dotek bolí podbřišek. jeho odpověď byla s rukama za zády,,to bude z hladu'' a ze po večeři nesmím ani jist ani pit. v noci jsem znova začala hodně krvácet. opět pumba na zastaveni krvácení, znova sraženiny. další den ráno mi oznámili neúplný potrat!
žádný s léků které jste dostávaly vy jsem nedostala.za to jsem byla dopovana ještě praskama které se nemají užívat v tehu a léky na psychózu a halucinace,…než to zacnu řešit a stresovat, není tu prosim někdo kdo by díky hematomu potratila? Dekuji
Zdravím holky, můžete mi prosím poradit, co na utz je hematom? Je to to u šipky? Jsem v 10tt, nekrvacim, nespinim. Diky
@Anonymní píše:
@MichaelaB1994 Ano, to u sipky je hematom. Mela jsem taky.
Mockrát děkuji za odpověď, už jsem nedoufala, že tu někdo bude u state konverzace:) můžu se zeptat v jakém týdnu a jakmvam to dopadlo? A povolivalo vás podbřišek?
@MichaelaB1994 Ahoj taky jsem měla hematom. 1/4 těhotných ho má, říkal lékař a většina dopadne dobře.
@Viktorka33 píše:
@MichaelaB1994 Ahoj taky jsem měla hematom. 1/4 těhotných ho má, říkal lékař a většina dopadne dobře.
Ahoj, díky za odpověď
byla.jsem 21ho na kontrole a už tam skoro nebyl, takže dobrý ![]()
Mela jsem hematom od 8 tydne a polezela si 3 tydny v nemocnici. Taky jsem chtela domu. Mam zdravou dospeliu dceru ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()