Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, která teď podstupujete IVF? Jak to všechno zvládáte? Zvolili jsme Unicu Brno. Ve středu jsem byla na odběru vajíček, celkem mi jich odebrali 7. Včera byly 4 embryjka, dnes už jen 3 a z toho se dobře vyvíjí jen 2(mají 4 buňky). Plánovali jsme zmrazení, ale asi to teď nakonec nevypadá
Transfer by měl být v neděli nebo pondělí. Tak jsem zvědavá. Jste teď některá ve stejné fázi, popř. i v péčí kliniky Unica?
Ahojky, ja zacinam od zitrka s injekcema Puregonu a punkce by mela probehnout - kdyz bude vsechno v poradku, asi po pristim vikendu.
Jak jsi zvladla injekce a jak ses citila? Drzim palce ![]()
Ahoj můžu se k vám přidat? Dnes je to 7den co si píchám puregon a dnes začínám s injekcema cetrotide.
Lenuleenko, jak se citíš po odběru vajíček?? Držím palečky!!!
Elzina: já se po injekcích cítím fajn ![]()
Ahojky Anusa12, jasan, že můžeš ![]()
A kdy Tě čeká punkce???
Já jsem začala píchat dneska ráno a jsem příjemně překvapená, že to vůbec nic není, ani to necítím, tak snad to stejně dobře budu i snášet.
A do kterého centra chodíte holky?
Já chodím Brno Repromeda. Nevím zatím mi doktor neříkal kdy mě čeká punkce. Ale dnes jsem 7den od začátku cyklu a vlastně 5den co si píchám puregon. V pátek jsem byla na krvi a na UTZ a v úterý mě čeká to samé. Dle mě bude punkce bud v pátek nebo o víkendu. Když půjde vše jak má.
Ahoj holky
Také podstupuji své první IVF
Jsem už trošku dál. V úterý jsem měla OPU a již ve čtvrtek jsem byla na transferu. Mě se vytvořili pouze 2 folikuly
, naštěstí v nich byli vajíčka, takže 2 vajíčka a ty se naštěstí i oplodnili a ve čtvrtek jsem si je odvezla domů
Teď jen doufám a modlím se, aby se jim u mě líbilo a vyšlo to. No šance je, ale tak strašně malá ![]()
Injekce jsem si píchala také sama a bylo to celkem v pohodě, to zvládnete ![]()
Ahojky, i já podstupuju své první ivf. V úterý jdu na OPU. Folíky se mně vyvíjejí na jedné straně mnohem rychleji než na druhé, tak jsem zvědavá co bude k odběru.
Elzi, Anusi taky jsem píchala Puregon, dnes naposled ![]()
Liando, Lenulenko nejde o kvantitu, ale o kvalitu, držím palečky ať se mimískům u vás líbí ![]()
Holky, kolik dní jste si píchaly puregon?? A jak se cítíte po odběru vajíček?? To je otázek že
ale já jsem zvědavá. Ležely jste nějakou dobu po zavedení vajíček v caru nebo vás hned pustily domů?
Moc moc držím palečky !!!!!!
Anusa12 píše:
Holky, kolik dní jste si píchaly puregon?? A jak se cítíte po odběru vajíček?? To je otázek žeale já jsem zvědavá. Ležely jste nějakou dobu po zavedení vajíček v caru nebo vás hned pustily domů?Moc moc držím palečky !!!!!!
Mně po prvním kontrolním ultrazvuku dávku nezvýšili, ale prodloužili dobu. Takže já celkem píchala 13 dní
Odběr vajíček byl v narkóze a proberou Tě v podstatě hned na sále, po zákroku. Akorát, že si pamatuju věci až když jsem dorazila do pokoje. Člověk je sice vzhůru, ale stejně mimo
Pak jsem už ani neusla, to je individualní. Byla to kratoučká narkóza (10-15 minutek), špatně mi nebylo, akorát jsem se trochu motala, ale to bylo tím, že jsem se pak fakt nevyspala…Od OPU mám tlak v bříšku / podbříšku, ale žeprý je to normální a každým dnem je to lepší ![]()
Krásnou adventní neděli.
Liando, koukám do tvého popisku, že jsi 23. byla na OPU a 25. už si měla mimísky u sebe. Myslela jsem, že den odběru se do kultivace nepočítá, ale asi ano.
Já mám z narkozy strach. Byla jsem pod narkozou dvakrát a vždy mě bylo hrozně zle, i když to byla jenom laparka. Ale vždy jsem měla nějaké kompikace, tak doufám, že do třetice žádné problémy nebudou.
Ahojky děkuji za infa. Já už jsem byla pod narkozou a právě že mi vůbec nebylo dobře, zvracela jsem celý den
. Mě taky dávku nezvýšili
mám pořád stejnou. Tak snad pan doktor ví co dělá
.
Holky, tak to řekněte dr., že vám býva po narkoze špatně. Anesteziolog vám může něco dát na to, aby vám nebylo špatně
No nevím, zda to řeší, když je ta narkoza takhle krátká
ale myslím, že jo ![]()
Odběr jsem měla v úterý ráno a transfer už ve čtvrtek ráno. Taky mi to přijde hodně rychlé a brzy, no snad dr. vědí, co dělají ![]()
No já se po Puregonu cítila unavená, šla jsem na neschopenku 5.den. Jinak jsem chtěla vydržet až do punkce, ale byla jsem tak vyčerpaná a stále unavená. Ale každý to snáší jinak. Punkce byla pod asi 20min narkozou, poté mě jen pobolívalo 2 dny břicho. Dalo se to vydržet. Odebrali mi 7 folikulů, z toho 4 vajíčka oplodnili, teď máme 3 embryjka. Zítra jdu na transfer. Tak snad bude vše ok.
Mascha píše:
Krásnou adventní neděli.
Liando, koukám do tvého popisku, že jsi 23. byla na OPU a 25. už si měla mimísky u sebe. Myslela jsem, že den odběru se do kultivace nepočítá, ale asi ano.
Já mám z narkozy strach. Byla jsem pod narkozou dvakrát a vždy mě bylo hrozně zle, i když to byla jenom laparka. Ale vždy jsem měla nějaké kompikace, tak doufám, že do třetice žádné problémy nebudou.
Den odběru se do kultivace nepočítá. My byli na OPU 24. a 29. tj. zítra bude teprve ET. No u každýho je to jinak…