Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj děvčátka,můžu se k vám přidat???začala jsem dnes se stimulací, píchám gonal
konečně jsem se dočkala ![]()
Marti ahooooj
Jasně, že můžeš
Tak gratuluji ! Cysty pryč, sliznice klesla, paráda
To bude dáreček k Vánocům
![]()
Lenuleenka píše:
Mascho moooc gratuluju, já měla taky 7 a jak jsem již psala tak 2 vydržely…Já jsem dneska asi málo odpočívala, tak už se chystáme s dcerunkou spinkat, vlastně už ležíme
Jinak mě začalo malinko pobolívat v podbřišku, tak snad je to jen dobrá známka…ale trochec se bojím
To je normální
Taky jsem se bála, co to je, ale může se to objevit a není to nic špatné. Mě vždy pomohlo, když jsem si lehla. Časem to přejde, neboj
Hlavně hodně odpočívat, dělat, co je Ti příjemné a nenosit nic těžké a vyhýbat se horku na bříšku
Jo a sex mi taky zakázali na 5 dní
No vydržím pro jistotu déle, do testu určitě ![]()
Lianda píše:
Marti ahoooojJasně, že můžeš
Tak gratuluji ! Cysty pryč, sliznice klesla, paráda
To bude dáreček k Vánocům
![]()
Ahoj Liando,díky za přivítání
.Jak se cítíš?Dnes máš 6tý den viď?Kdypak budeš testit?
Dobré ránko ![]()
Ano, 6. den, vleče se to
Testit nevím…já měla OPU v úterý a ET hned ve čtvrtek, dávali mi 4-buněční mrňousky, tak nevím, kdy by něco už případně na testu mohlo být vidět
Je pravda, že mám zásobu testů, myslím, že kolem 10. dne už asi neodolám
V CARu mi říkali za 2 az 2,5 týdne, no to jistě nevydržím ![]()
Jak jde píchaní ? Hodně piješ a papáš bílkoviny, aby ještě nedejbohu nedošlo k hyperstimuláku ![]()
Lianda píše:
Dobré ránko
Ano, 6. den, vleče se toTestit nevím…já měla OPU v úterý a ET hned ve čtvrtek, dávali mi 4-buněční mrňousky, tak nevím, kdy by něco už případně na testu mohlo být vidět
Je pravda, že mám zásobu testů, myslím, že kolem 10. dne už asi neodolám
V CARu mi říkali za 2 az 2,5 týdne, no to jistě nevydržím
Jak jde píchaní ? Hodně piješ a papáš bílkoviny, aby ještě nedejbohu nedošlo k hyperstimuláku
Liando a kolik si toho pila?A kolik jogurtíků denně nebo něco jinýho?
Já bych taky zkusila ten10tý nebo 12tý den testit.Myslím že je někdy skutečně lepší když ti je do bříška dají dřív,stejně je jim nejlíp u maminky ![]()
Liando, mě v CARu přímo do rozpisu léčby napsali při transferu, že si mám udělat TT 14. den po ET. a tak to asi budu muset vydržet. Mazlík je dost přísnej, chce aby to bylo všechno jak má na jak řeknou doktoři…íky za podporu a ujištění, že pobolívání bříška není nic špatného
Snažím se dost ležet, i když včera jsem byla se psem na 5min venku a vytřela jsem pomalu podlahu a pak si šla zase lehnout, tak snad jsem mimískům zase tak moc neublížila. Mám zjištěno, že jen ležet se taky úplně nedoporučuje. Navíc mám doma 5letou dračici a roční jorkšířici takže nohy hore nemůžu mít celý den ![]()
Jojo, dr. mi zakázal sexík nejmíň na 3dny, mazlíkovi už je to taky dlouhý a já bych si taky dala říct
ale mám z toho strach, takže to asi taky budeme muset vydržet
![]()
Drž se, už se ti TT blíží ![]()
Jo a jinak nevíte jak dlouho trvá embrískům po ET zahnizďování do děl. sliznice?
Marti mě doporučil dr. že mám vypít denně cca. 3 litry neperlivých tekutin(voda a čajíček). Jinak nic, žádný jogurty a bílkoviny .
Co se pití týče, tak 3-4 litry je ideál
Bílkoviny se doporučují, aby se predešlo hyperstimulačnímu syndromu. Zjistila jsem, že například takový tvrdý sýr jich v sobě má více než jogurt
Takže si dávam třeba 1 jogurt denně (přece jen je tam i ta flora nějaká) a pak různě střídám kuřecí maso, sýry i rybky se doporučují. Jo a takové ty mňamky typu Pribináček těch bílkovin má v sobě také více než jogurt. Má to jedno negativum - nadbytek bílkovin se ukládá v těle jako tuk
No zase lepší než hyperstimulák ![]()
Lenuleenka píše:
Jo a jinak nevíte jak dlouho trvá embrískům po ET zahnizďování do děl. sliznice?
Mě v CARu říkali, že prvních 5 dní po ET je to období, kdy docházi k nidaci (zahnizďování). Taky jsem nevydržela pořád jen odpočívat. Přesně jak říkaš, jen ležet také není dobré
Člověk by byl rozlámaný a tím pádem nespokojen a to si myslím, že taky má vliv ![]()
Ahojte holky,
tak se chci taky pochlubit, mam za sebou kontrolu, vše mám v podpisu ![]()
V neděli mám předběžný termin punkce, dnes měli folikuly cca 13mm.
Tak snad vše dál poběží tak, jak má ![]()
Ahoj holky,
můžu se přidat?
Já mám zítra punkci,je to moje první ivf.A popravdě se té punkce trošku bojím
,mám toho v pátek strašně moc, a tak se děsím jestli budu schopná po zítřku něco udělat.Dá se to zvládnout?
Holky, ani nevíte jak moc Vám všem držím palečky. Budu vás sledovat. My zatím zkoušíme IUI, ale nedaří se. Druhé nevyšlo. Takže to ted necháme volně běžet a uvidíme. Když nic do unora, tak v únoru to budou dva roky a zašli bychom k lečiteli. Mám jednu otázku. Na kolik Vás IVF vyšlo? Nemáme uplně hrozný spermio, ale na IVF nemáme peníze. Navic budu od 1.1.2011 měnic práci (na pracák nechci), takže ani toto nepřidá…