Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
AHOJ POTŘEBOVALA BYCH PORADIT JSEM TŘÍ TYDNY PO CISAŘSKEM ŘEZU V NEMOCNICI JSEM KRVACELA A ŠLI ZE MĚ OČISTKY ALE 2 DNY PO PROPUŠTĚNI Z NEMOCNICE JSEM ZAČALA DOMA ŠPINIT JE TO TAKOVE HNĚDE HLENOVE VUBEC NEVÍM CO TO JE JSEM S TOHO TROCHU NERVOZNI A VYSTRAŠENA NEVÍM ZDA JE TO NORMALNÍ NEBO¨TO JE NĚJAKY PROBLEM A JEŠTĚ KE VŠEMU MĚ ZAČLA BOLET LEVA STRANU V BOKU NAD JIZVOU MUŽETE MI PORADIT JE TO ŠPINĚNI NORMALNI DĚKUJI ![]()
Já to měla naopak, v porodnici skoro nic, doma krvácení až moc:-( Jsi v šestinedělí, tak zavolej do porodnice, kde jsi rodila, určitě tě uklidněj, ale pro tvoji jistotu… Držím palce, je to jistě normální ![]()
Očistky se mění z „chuchvalců“, přes čisté krvácení, špinění, nažloutlý výtok… Teda tak jsem to měla já a i tak nějak nám to říkali v porodnici. Po císaři jsem taky a břicho mě tak nějak pobolívalo cca 4 týdny, ale snesitelně. Pokud se opravdu necítíš dobře, tak zavolej buď svému gynekologovi a nebo do porodnice, aby jsi něco nezanedbala.
Já jsem byla po císaři celá vyplesklá, že krvácím málo
Tak jsem se na to ptala doktorky a ona řekla, že je to normální. Pak ze mě šli taky hlenový potvory a taky prý normální, akorát s tou bolavou jizvou, bych radši zavolala nebo zašla za svým Dr.
já myslím, že je to normální, já měla očistky snad všech barev ![]()
ahojky, přesně dneska jsem taky 3 týdny po cs.
Tak já měla očistky v porodnici normální a ke konci do žluta, tak jsem si myslela, že už bude konec. Po propuštění z porodnice doma 3 dny nic a pak jsem zase začala špinit takový do hněda. Tak jsem vzala mobil a zavolala moji gyn. dr. ta říkala, že je to normální , prostě 6 ti nedělí. A že se doma více pohybuju, ale že je to v pořádku. Jinak bolest mám taky na levo nad jizvou , ale tu jsem měla i po minulém císaři, takže si myslím , že je to vše v pořádku a nemusíš se bát. Já jse taky z toho vždycky vyplašená co zas to je.
Ahojky já rodila CS 2× a celý šestinedělí jsem špinila.Jizva na levé straně mě bolela taky hlavně když jsem tahala mrnouse v sedačce nebo dlouho na rukách.Bud v klidu a hlavně se netahej s něčím těžkým......Jsem pomalu 3měs.po CS a před měsícem jsem tahala těžký věci a měla jsem to citlivý tak bud v klidu.A jestli si hodně nervozní tak cinkni gynekologovi a on ti poví......Držím
at si brzy fit ![]()
Ahoj, buď v klidu a ráda, ms ti to vynahradí. Já v nemocnici taky krvácela a to dost, lítaly ze mě i ty cucky, před propuštěnim jsem ale jen špinila a to až do konce šestinedělí, pak mi přišla ms a v takový síle, že si to snad opravdu vybírala, takže pokud jsem se nešla každých půl hodiny „přebalit“, tak jsem protýkala jak blázen a musela jsem do sprchy, trvalo to asi 2-3 dny, pak se to tak nějak ustálilo a já chodila každou hodinu - 2 a teď už mam ms takovou jako před těhu.
průběh krvácení se u mě taky střídal přešlo to úplně po 7 týdnech a bolelo mě na levé straně jako by štípalo a pálilo tahal mě tam vnitřní steh, ale po pár týdnech pohoda