Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem těhotná a minulý týden jsem si po silném krvácení poležela v nemocnici. Propouštěli mě s nálezem malého hematomu který se částečně vstřebává. Žádné špinění ani krvácení.
Včera jsem byla na kontrole u své gynekoložky. Po ultrazvuku jsem doma začala silně špinit. Byla jsem v klidu, říkala jsem si, že je to jen špinění po tom jak to doktorka rozdráždila tím ultrazvukem. Dneska jsem se šla po noci vyčůrat a vyšel ze mě poněkud velký kus sražené hnědo černé krve. Snazším se uklidňovat tím, že je to určitě z toho hematomu. Stále špiním. Mam panikařit a jet okamžitě na pohotovost. Nebo by jste počkali a jeli až k vaší doktorce. Má zrovna až od 12 hodin. Jsem 12 tt.
Počkala bych a jela k tvojí doktorce. Ono teď ty sama stejně neovlivníš jak to dopadne. Jen odpočívej a snaž se být v klidu, i když vím že se to lehce řekne. Něčím podobným jsem si prošla a nakonec to byl u mě potrat. U tebe to může být ten hematom. Držím palce.
@miamia142 díky, snažím se být v klidu. Furt si říkám, že by to byla velká náhoda. Že jsem nešpinila a nejedou tohle. Podle mě je to prostě tím ultrazvukem. Ale tak nějak si říkám. Že to stejně neovlivním. Zavolám si na gyndu a uvidím co mi řeknou.
@Danda555 kdybys nebyla ve 12tt, tak bych ti rekla, at nikam nejezdís, ale radeji si zavolej. Nemas náhodou doma Ascuritin? Velké množství vitaminu C, které pomaha s krvacenkim, zastavit, zeslabit. Možná si to i tak kup v lékárně, když bys to měla někde cestou. Může se to samozřejmě i v těhotenství, já normálně brala. Taky jsem měla hematom. Vše dopadlo dobře.
@LucieKLuc jojo, pravé mě to překvapilo. V nemocnici přes břicho aby to nedráždili. Zakaž styku a doktorka šup. Ultrazvuk spodem.
@suzka1 to nemam. Ale uvidím co mi řekne sestřička. Kdyžtak si ho skočím koupit.
@Danda555 píše: Více
A jeste krvacis/spinis nebo se to uklidnuje?
Pro klid duse bych zavolala doktorce ale zadny ultrazuk spodkem.
Zkus odpocivat a nic moc nedelat. ![]()
@LucieKLuc bylo to dobrý. Jen jsem lehce špinila a teď zase špiním trochu silněji.
Snažím se ležet ☺️, ale máme dvouletého draka. Tak je to takový složitější 😀.
Nezbyva nez doufat, ze je to jen ten hematom a odpocivat, co se da. ![]()
Takove nervy ![]()
@LucieKLuc na gyndu jsem si dneska volala. Sestřička říkala ať neplaším. Pokud je to černá/ hnědá krav což je. Že se ten hematom ještě čistí a odchází. A určitě je to tím ultrazvukem. Ale je zajímavé, že celý den skoro nezašpiním a teď k večeru toho ze mě zase vyšlo hromadu.
Jsou to hrozný nervy 🤯
Hneda je opravdu lepsi nez krev, snad brzy zaspis a rano to bude lepsi ![]()
@Danda555 kup si ten Ascuritin, uvidíš, jestli bude nějaká změna a zkus si toho nevsimat. I když je mi jasné, že to nejde, ale pravděpodobně to budes muset nechat na přírodě, jak to dopadne