Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím trošku o možné uklidnění.. Jsem v 11tt a včera mi mudr. zjistil malou krevní sraženinu u placenty. Ale prý se nemám strachovat, že je to malé a že věří, že při další kontrole už to bude v pořádku. Ale nesmím se namáhat a mám spíš odpočívat. Již min. týd. jsem maličko zšpinila (sv. krev. na toal. papíře), hned do nemocnice. Tam mi ale nic nenašli, ale doktor mi řekl, že se do tří dnů může přeci jen objevit krev. sraženina, proto včera ta kontrola. No a jak jsem výše psala, je to tam… Jinak už nešpinim, žádná krev, nic… Měla jste to také některá podobně?
Ano, měla jsem klidový režim skoro dva měsíce, pak se hematom vstrebal
můžeš i zaspinit, kdyby z tebe odcházel
Taky jsem mela hematom v 10tt. Ten se zvetsoval, zmensoval, ale nakonec se vstrebal. Odpocivat, nestresovat se. Vstreba se ![]()
A chodila jsi normálně ven? Nebo jen ležela? U mě to není možné, ještě mám 3letou cácorku a vodím ji do i ze školky. Jinak, nemarodím, ale pracuji v kanceláři, takže sedavé zaměstnání. Teď tedy spíše z domova. Ale mám strašný strach, aby se to, jak se říká, nevylouplo a nepotratila jsem.
@sisi 1111 píše:
Holky, prosím trošku o možné uklidnění.. Jsem v 11tt a včera mi mudr. zjistil malou krevní sraženinu u placenty. Ale prý se nemám strachovat, že je to malé a že věří, že při další kontrole už to bude v pořádku. Ale nesmím se namáhat a mám spíš odpočívat. Již min. týd. jsem maličko zšpinila (sv. krev. na toal. papíře), hned do nemocnice. Tam mi ale nic nenašli, ale doktor mi řekl, že se do tří dnů může přeci jen objevit krev. sraženina, proto včera ta kontrola. No a jak jsem výše psala, je to tam… Jinak už nešpinim, žádná krev, nic… Měla jste to také některá podobně?
měla jsem hematom +placenta previa a krvácela jsem strašně, dítě bylo ale ok, vše dobře dopadlo, takže klid klid klid, jinak můžeš masivně krvácet, pozor na to.
Ano, na začátku druhého těhotenství jsem tam taky měla krevní sraženinu. A taky mám doma tříleťáka
. Takže jsem fungovala normálně. Na další kontrole bylo všechno v pořádku a už jsem tam nic neměla. Držím palečky ![]()
@sisi 1111 ja ven chodila, jen jsem nedelala zadny zaprah na bricho. V praci jsme nastoupila hned na marodku, protoze jsem zvedala tezke baliky. Mas nejake leky? Ja brala klasicky utrogestan a jeste nejaky vitamin na upraveni sliznice
@Love.dream Jj, beru také Utrogestan, plus klasika vitamínky pro těhotné. V nemocnici mi doporučili Ascorutin, ale to mi včera můj gyn. řekl, že to poue pokud bych krvácela, to naštěstí!!! ne. A doufám, že ani nezačnu už… ach jo, místo, abych si to užívala, tak se jen nervuji. V prvním těhu jsem tohle absolutně neznala, to bylo úplně ukázkové.
@sisi 1111 mám doma teď 20 měsíčního sviste, ale stejně jsem si to musela zařídit tak, ze jsem dva měsíce skoro jen ležela. Jinak by mne hospitalizovali - jde o to jak vážné to je, jak placenta atd. To ti ale řekne jen dr
@sisi 1111 Já ve 12. týdnu krvácení, nemocnice, hematom, také placenta přes hrdlo. Nakonec se z toho vyklubaly skoro 4 měsíce, které jsem střídavě proležela. Doma v té době 25 m dcerku. Vždycky, když už se mi to zdálo dobré, hematom skoro vstřebaný, já se začla trochu hýbat…tak nanovo a nový hematom a už stabilní krvácení/špinění, tlaky v břiše…prostě to nešlo. I když mi jedna lékařka na dotaz ke klidovému režimu po skoro vstřebání toho prvního (asi 6 cm) řekla, že pokud nebudu skály lámat, tak můžu fungovat normálně, že podle ní mám normální těhu. Tak jsem začla chodit, drobný úklid doma…a hořce jsem litovala.
Po nějaké době už jsem věděla, co si „můžu dovolit“..takže když jsem třeba týden už nějak fungovala, velmi šetřivě, půl hodinová procházka s dcerkou..večer tlaky…tak okamžitě zalehnout na dva - tři dny, špinění…a pak jsem zase mohla trochu fungovat. A ty intervaly se prodlužovaly a já toho zvládala víc a víc. Poslední skoro 3 měsíce jsem fungovala už úplně normálně. A na konci pravý opak. Dělala jsem co jsem mohla, běhala po kopcích a porod až po termínu
Teď tady mám krásný, skoro 7 týdnů starý poklad.
Každý to má jinak. U někoho je to jednorázová záležitost, mě se to opravdu opakovalo, i když jsem skoro nic nedělala. A pak poslouchat diagnózy - uvidíme, je to 50/50. Záleží na přírodě…opravdu nestálo za to. Ale tělo si řeklo samo. Fakt jsem poznala, kdy ležet a kdy můžu…
@sisi 1111 ja ho mela asi do 16tt. Na stesti jsem ho mela jen nejak u placenty, takze mimco v ohrozeni nebylo. Zadne nervy! To prdosovi nepomuze. Ver, ze to vse dopadne dobre a hematom se rychle vztreba. Bude to dobry ![]()