Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahojky chci se zeptat jsem 14 dni po porodu… myslela jsem ze trpim zacpou mela jsem velke bolesti pri stolici.Koupila jsem si cipky na zacpu ale nedostavilo se vubec nic. Bolesti jsem mela stale az pak jsem si vsimla ze z ritniho otvoru pri tlaceni vylejza nejaka boule.Nevim jak jinak to napsat
Muze to byt hemeroid? Jak se leci vnitrni hemeroid?
A kdy se jde na operaci s hemeroidama? mam strach ze bych sla do nemocnice mam doma teprve 14 dni miminko a kojim …Predem moc dekuji za odpoved
Ahojky, hemeroidy jsou po porodu celkem běžná věc rozhodně nemusíš hned na operaci, jen je potřeba po každé stolici dodržet perfektní hygienu tedy umýt vlažnou vodou (bidet nebo sprcha) a ošetřit buď mastí Faktu (tu předepisují i v porodnici ale dá se koupit i bez receptu) a taky je výborný gel z dubové kůry. Na úpravu stolice doporučuji koupit cereálie s názvem „Dobrá vláknina“ (mají je třebas v Bille) a v lékárně koupit Psyllium přírodní vlákninu - denně přidat 1-2lžičky do jogurtu a mělo by to pomoct proti zácpě. Držím palce ať to brzy přejde a můžeš v klidu užívat miminka!
ta boule jak popisuješ se časem zatáhne,neboj ![]()
Ahojky, já s hemoroidy měla problém až po porodu a pomohla mi homeopatická mastička Avenoc (může to těhotná i kojící žena). Za sebe můžu jen doporučit ![]()
Ahoj, dítě nemám, zato mám problémy s hemeroidy. Kupodivu vždy jen před ms. A jediné, co mi na to zabírá je Detralex. Je na předpis, ale nevím, jestli ho můžou kojící maminky. Mastičky ani dubová kůra mi nepomohla. Zácpu nemám.
@Sibyla0 píše:
@Alca99![]()
![]()
Víš co, píši to sem, protože já jsem po porodu sháněla avenoc velmi těžko, v čr není opravdu k sehnání a to ani na předpis(v lékarně řekli 6 týdnů a pa už se nikdy neozvali). Takže se může nějaké mamince hodit. Nechci na tom vydělat. Spíš pomoci.
@Alca99 ale spamuješ kvůli tomu do několika diskuzí a prodej léků na předpis je snad dokonce trestný. A to ani nemluvím o tom, že na emiminu je zakázáno v diskuzích nabízet cokoliv.
Sibila0: Dobrý poznatek, to jsem nevěděla, omlouvám se všem dotyčným a tedy i mažu… Děkuji za upozornění… nemyslela jsem to špatně. je to v diskusích k tomu určených..Ale beru to, moje chyba…
@Sibyla0 píše:
@Alca99 ale spamuješ kvůli tomu do několika diskuzí a prodej léků na předpis je snad dokonce trestný. A to ani nemluvím o tom, že na emiminu je zakázáno v diskuzích nabízet cokoliv.
JInak to není škodlivá mast, avenoc je homeopatikum. Takže to neublíží. Léky bych si nelajzla nabízet. A kromě paralenu(několik let snad starého) snad doma ani nic nemám.