Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, tak já teda nevím, ale asi bych si zašla za praktickým dr. Může to být cokoliv se střevy, nadýmání apod. S tím není radno si zahrávat. Teda pokud si seš opravdu jistá, že netloustneš z jídla
ahoj nemuze to byt treba z antikoncepce? no urcite bych k obvodakovi sla,at nabere odbery.. co dal.. drzim pesti
Ahoj,tak to teda nevím
je to asi blbá otázka,ale určitě nejsi těhotná??Nic jiného mě nenapadá ![]()
Těhu už bych poznala to už bych měla i pohyby.První těhu jsem cítila pohyby už od 14 týdne.V tomto případě bych musela být už alespon ve 22-24 týdnu.Test jsem dělala před měsícem a byl negativní.Antikoncepci ani jiné léky neberu.Nedělám nic jiného než obvykle a ani nepožívám žádné nové věci po čem bych se nafoukla.Na záchod také chodim pravidelně prostě uplně normální.Dokonce už se o tom všude šušká a i rodiče mi tvrdí že to neni možné a už je mi i trapné chodit ven ![]()
![]()
Jedna holčina od nás měla podobnej problém. Držela diety a pořád přibíralal. Až po několika týdnech zjistili, že má v břiše ohromnou cystu. Doktoři tomu ani nechtěli věřit. Po operaci si musela pořídit nový šatník, protože rázem byla lehčí asi o 15kg. Taky nepociťovala žádné výrazné bolesti.
Držím palce, ať je vše OK.
Příspěvek upraven 13.08.10 v 22:16
Tak s tou cistou mě teda opravdu vyděsilo.Taky jsem přemýšlela o nějakém nádoru nebo něčem takovém.Myslíte si že takovej utvar co by v těle neměl být mohl vidět i gynekolog přes ultrazvuk?Měla bych jít za 3 týdny na kontrolu tak mě napadlo že třeba by mi on pomohl. Praktická dr je trošku zvláštní a je schopná mi nasadit antibiotika na vše o čem neví co je
a najít jinou dr je u nás celken nemožné.Všem děkuji
Také bych zašla k doktorovi, tohle měla teta a byl z toho nádor dělohy. Také jí najednou vyrostlo břicho z ničeho nic.
Ahoj,
náš Dr. taky antibiotiky nešetří, ale přesto pokud za ním jdeme s nějakým problémem, tak nás pošle bez problému dál. (Případně si nechá poradit ![]()
Určitě za ní zajdi hned příští týden, třeba to s ní nebude tak horké. Vždyť ta antibiotika nemusíš brát. Jak radí holky nech se poslat na krev + (tipuju) UTZ břicha. Nečekala bych 3 týdny, až se dostaneš na gyndu. Zní to možná hrozivě, ale mohlo by být pozdě… Prostě čím dřív, tím líp, počítej s tím, že na UTZ tě pravděpodobně taky nevezmou hned druhý den…
Takhle najednou se může břicho zvětšit, pokud zadržuješ vodu, ale to bys asi měla i otoky dolních končetin… nebo to může být cysta, nezhoubný nádor na vaječníku, někdy naroste strašně rychle. Určitě bych si nechala udělat ultrazvuk břicha, kontrola u gyndr. by mohla pomoct, aspoň co se týče diagnózy…
určitě to s ním prober a pokud on by na UZ nic nenašel, tak ho popros o doporučení na UZ břicha…
Tak to jsem se pořádně vyděsila.Bohužel naše dr i gynd mají až do konce prázdnin dovolenou ale pokusim se teda někam vecpat
.
Napíšu jak to dopadlo,ale doufám že nic s toho co zde je psáno se nevyplní.
Já být tebou tak jdu k dr. známá měla taky takové břicho a na děloze měla myom který byl už velký jako dětská hlavička a též vypadala jako těhotná a nakonec jí museli vzít dělohu.Takže to neodkládej a šup na gyndu.
Může to být nějaký nádor (před časem proběhla tiskem zpráva o paní, která vypadala jako těhotná, ale měla nádor), cysta - třeba na ledvinách, to jsem viděla na vlastní oči. Ještě mě napadlo, jestli máš správnou skladbu stravy, můžou to být otoky, pokud je v krvi málo bílkovin. Bílkoviny se mohou ztrácet i při poškození ledvin (takže skladba potravy může být v pořádku)… tohle by si mohla aspoň vyloučit hned - kup si v lékárně testovací proužky na přítomnost bílkoviny v moči - hexaphan
Ahojky.je mi hamba že zakládám takové téma
tak jako anonym.
.Nejsem podviživená takže to nemám opravdu s hubenosti.Celkově až na to břicho vypadám normálně.
Za poslední 2 měsíce mi strašně narostlo břicho.Lidé na ulici mi říkají kdy budu rodit ale těhotná nejsem.Mám prostě abnormálně velké břicho tak na cca 5-6 měsíc.Jsem hubená a vážim 50 kg a tak to opravdu vypadá až absurdně
Myslíte si že by to mohl být nějaký zdravotní problém?Myslíte že s tím mohu jít k lékaři aniž bych byla za idiota?Neni to určitě tím že bych se přežírala a tloustla a ani nesedim jen doma.jsem už skoro 3,5 roku po porodu a po porodu a ještě před 2 měsíci jsem byla ještě normální:-( .
Napadá Vás něco co by to mohlo být nebo máte stejný problém?
Jiné problémy nepocituju.Špatně mi neni,jim dost ale nepřežírám se,žádné bolesti atd.. prostě jinak nic nenormálního nepozoruji a ani jsem nikdy ničím netrpěla.
Moc děkuji