Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
já boreliozu prodělala, bez fleku jen mě asi 2 měsíce po klíštěti začala bolet hlava ale tak jinak, blbě se to popisuje, jak kdyby na mě něco lezlo, večer jsem byla unavená. Byla jsem na pohotovosti (neměla jsem tenkrát na kolejích teploměr a přišlo mi že mám horečku) - tam mi naměřili 37,3 dali něco jako paralen a domů. Nepřestávalo to, večer mi vždy bylo hůř, měla jsem takovou horkost ve tváři. Vracelo se to asi 3 týdny i přes návštěvu různých doktorů (dost jsem tehdy cestovala), nakonec jsem byla u své dr. a řekla jí o klíštěti ta nabrala krev s tím, že vyšly hraniční hodnoty boreliozy a přeléčila to nějakými speciálními atb. Od té doby byl klid. To je moje zkušenost. Snad trochu pomůže ![]()
Anonymní po prisati klištěte se mi vytvorila cervena skvrna erythem o velíkosti 10×7 ( pozdeji jeste vetci) jela jsem na infekčni a tam mi nasadili ATB v průbehu lečby se vyskytovala bolest a jakoby tlak v hlave, celkova slabost jako pred chripkou, unava porad jsem spala, teplota nebyla vysoka 37,3, po terapie ATB většinou po 6 týdnech od ukonceni lecby se chodi na krevni testy LB Elisa nebo Western blot ( na krev jdu ted 29.9). Anonymko na tvem míste pred odjezdem bych zasla za doktorkou aby ti dala preventivne ATB je lepší to podchytit vcas protoze nasledky jsou potom chronicke na celý život ![]()
Panuška nemela jsi potom problemy s otehotnenim, delali ti v tehotenství nejaky specialni vysetreni? moc si preju miminko už jsme se o mimi snazili ale ted to kliště ah jo
mam velky strach aby borelioza nemela vliv a nebranila snaženi ![]()
Pokud někdo ví, jak se projevuje borelioza z klíštěte, byla bych ráda za odpověď.
Slyšela jsem, že bolí hlava, můžou bolest i klouby a svaly?? Nebo jaké jsou příznaky. Bohužel na krev se týden nedostanu, ale kdybych znala příznaky, tak snad bych to nějak udělala, ale odjíždím na týden do ciziny a to už zítra.
Klíště jsem měla zhruba před měsícem plus mínus dva tři dny nevím to přesně.