Syndrom karpálního tunelu - zkušenost s operací

7661
11.8.10 15:14

Syndrom karpálního tunelu

Tak mi diagnostikovali tuhle radostnou záležitost na obou rukách a čeká mě operace, tedy vlastně dvě.
Máte s tím někdo zkušenosti? Myslím přímo s tou operací, co to obnáší, jak dlouho se člověk dává do pořádku atd. Mám z toho upřímnou hrůzu, doma roční pískle a teď tohle. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
552
11.8.10 15:41

Zdarvím… tak to absolutně nezávidím.
Minulý rok jsem byla s jednou rukou na operaci a to kvůli tomuto a příjemné to vážně nebylo. Lepší by bylo tu operaci odložit, když máš tak malé dítko, jelikož tu ruku nebudeš moct delší čas využívat. Měsíc 100% ne a tyk zhruba 2-3 měsíce než se to dá úplně dopořádku. Operace trvá chvilinku, ale ta bolest po ní… No užila jsem si s tim dost.
Takže pokud nemáš někoho kdo za tebe bude vše měsíc dělat, odložila bych operaci až bude nezbytně nutná a mrně větší…
Můj názor a zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
11.8.10 15:55

Ahoj ted na tom byla moje tchýně s oběma rukama, marodí s tím od dubna, to byla s jednou rukou a ted v červenci byla s druhou, dělá tak nějak všechno, ale neudrží v těch rukách nic. Taky záleží kde ti to budou řezat, tchýně to má na dlani a kámošce z jindřichohradecka to řezali v zápěstí a to je prý lepší. A ty máš doma ročního prcka to ti teda nezávidím, tchýně nemohla ani vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.10 16:20

asi by to chtělo omezit psaní na PC :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.8.10 16:24
Marketa_Fialova píše:

Oceňuju snahu o vtip, ale promiň, momentálně se moc nebavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
11.8.10 18:03

Pokud se pro operaci rozhodnes, urcite jednu ruku a po kompletnim zahojeni teprve druhou. Ale take bych to, byt Tebou, odlozila, az bude prcek vice samostatny. Nicmene problemy s brnenim a karpalni tunely byvaji casto dusledkem dlouhodobe nizke hladiny magnezia. Takze doporucuji jit do lekarny, koupit si magnezium laktat (jeden z nejlepe vstrebatelnych druhu) a zobej aspon 400 mg denne. I kdyz mas pocit, ze mas ve strave dost, tak presto zobej, predavkovani prakticky nehrozi, to bys musela jist tak 10× vice, nez se doporucuje. Dej tomu tak dva mesice a uvidis. Omezeni namahavych cinnosti asi nemusim zminovat. Take si davej pozor, jak spis. Ja spim kuprikladu blbe :D . Mam tendence ohybat zapesti a lezet jakoby na nich, pak je spatne prokrveni a ke karpalum zbyva jen krucek :( . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.10 19:35
Bersaba píše:
Marketa_Fialova píše:
Oceňuju snahu o vtip, ale promiň, momentálně se moc nebavím.

to ale není vtip! - můj bratr měl to samé a prý to bylo z častého psaní na PC. Musel kvůli tomu změnit práci…ale operace naštěstí pomohla, i když rekonvalescence byla dlouhá a bolestivá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
11.8.10 20:05

Bersaba: jak jsem radila já a radí i druzí - odložila bych to na nějakou dobu a určitě nejít rovnou s oběma.
A jak tu někdo píše, že na zápěstí je to lepší tak není… člověk by rád tu ruku ohnul a ono to ne a ne jít, takže nemyslit, že zápěstí je lepší, jelikož to více namáháš a tudíš je to i bolestivější no…
Ale je pravda, že se mě před operací ptali jestli nepíšu moc na počítači a co dělám atd atd. Ale já se učim na kuchařku, takže tam je to to samé…
No uvidíš jak se rozhodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.8.10 21:01
Marketa_Fialova píše:

presne to vtip neni - kamaradka me jednu ruku odoperovanou, mela problem a to necitelnost, ktera ji zacala od konecku prstu a roztahovala se, takze treba drzel hrnek s horkym cajem a necitila to…
Po operaci byla nemozna a rikala, ze ma kliku, ze ten rok zrovna nepracovala - dela u spediteru na pc, pac by byla asi rok na neschopence…

• Citovat
  • Upravit
7661
12.8.10 08:23

Linduso - díky za tip na magnézium. Připadá mi to dost logický, protože v těhotenství jsem magne dlouho brala a žádný potíže s rukama jsem neměla, až zase po porodu. Určitě to zkusím. Upřímně, zkusím cokoli, co mi pomůže operaci oddálit nebo se jí vyhnout dočista.
Díky i za ostatní reakce a rady. Jasně že vím, že práce na PC dává zápěstím na frak, taky jsem se tím před těhotenstvím živila a ani teď se bez počítače neobejdu, protože si přivydělávám. Jenom mi to, Markéto, přišlo trochu jako provokace, nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.8.10 08:39

A je ta operace nevyhnutelná? Mě moje neuroložka stále opakuje ať radši nosím ortézu, že operace může být jen dočasné vyléčení…a že zná i hodně případů, kdy se to po operaci ještě víc zhoršilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.8.10 09:14
RyBANA píše:
A je ta operace nevyhnutelná? Mě moje neuroložka stále opakuje ať radši nosím ortézu, že operace může být jen dočasné vyléčení…a že zná i hodně případů, kdy se to po operaci ještě víc zhoršilo :nevim:

No při EMG vyšetření mi doktorka ani jinou variantu nenabídla. Za 14 dní jdu na vyšetření na Královské Vinohrady, kde by mě pak měli operovat, tak doufám, že s nima bude trochu řeč a dají mi i jiný možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
13.8.10 14:17

Já jsem tento problém měla po chemoterapii a dřív než řezání mi napsali léky Gabapentin 1× denně.Zabralo to.Ted jsem těhotná tak ho neberu asi 10 měsíců a ruce brní zase ale je to tím vysazením.Až budu moct tak určitě si to nechám napsat znovu a poperaci nechám až na tu poslední možnost.Za zeptáni nic nedáš.Ale operace taky není 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makrelka OL.
20.9.10 20:54

Mám po

Jsem měsíc po této operaci a supr, pravá ruka, třicet let psaní na stroji a PC, jizva na dlani. Dělali mi to ve VN Olomouc, pozítří jdu opět do práce. V noci spím jako dudek, žádné mravenčení, brnění, bolesti, nic. Pouze citlivá jizva, jako po každé operaci. Na noc ruka v dlaze. Doporučuji operaci, obrovská úleva. Šla jsem s výsledkem EMG těžký syndrom karpálního tunelu. Takže tak. :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
jindra.paryzek
5.10.10 20:55

Hezky vecer.Ja mam po operaci obe ruce.A muzu rici,ze me to vubec nebolelo..Jsem asi jiny,ale 30 minut po operaci jsem sekal sekackou travu.To myslim vazne..Ale sestra s tim byla take a ta mela velke bolesti.Je to asi o tom,jak kdo to snese.Kazdy je jiny a tak se to neda rici..Muze vam tady radit,kdo chce,ale vy to muzete mit naopak.Obe ruce,co me bylo receno,by vam ani delat nemohli,kvuli hybnosti,toalete,atd…Preju hodne stesti a chce to,se NEBAT !!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex