Přetržení klíštěte

4222
6.8.10 15:09

Přetržení klíštěte

Ahojky,

včera jsem byla na houbách a jako bonus jsem si přinesla dvě klíšťata :evil:

Jedno jsem vyndala bez problémů,ale to jedno se mi povedlo přetrhnout :-?

Vyjde ten zbytek sám nebo musím k dr.(tam se mi nějak nechce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
6.8.10 15:17

Dědovi se stalo totéž, klíště měl v oblasti třísel a chtěl si ho vyndat sám, ale přetrhl ho, řekl si, že to nic nebude, ale pak jel k doktorce, jelikož mu to zrudlo ona ho vyndala a říkala, že by byla ráda aby lidé chodili i na vyndání klíštěte, že je to pak mnohem bezpečnější, než když si ho vyndavají sami, najdi si chvilku a skoč si k DR. určitě ho tam nenechávej!!

• Citovat
  • Upravit
2649
6.8.10 15:20

Tak já zase naopak - taky se mi ho podařilo přetrhnout. Vydezinfikovala jsem a jenom sledovala. Nic se nedělo, tak jsem to nechala.
Mám 2 kamarády lékaře, kteří mě ujištovali, že je to v pohodě s tím, že někteří na pohotovosti už dokonce ani klíšťata nevytahují, ale jenom ustřihnou.
Tak si vyber …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.8.10 15:22

nikam nechoď…stačí na to dát betadinu /jodisol…něco s jodem…

Hlavička vyhnisá

jen to pak případně sleduj (občas koukni), jestli se tam něco netvoří (tomu už víc než betadina teď nezabrání, ani dr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.8.10 15:48

hlavicka vyhnisa sama…

• Citovat
  • Upravit
4222
6.8.10 17:48

díky moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
6.8.10 18:30

Ona tam nezustane ani hlavicka, to je mytus, zustavaji tam pouze kusadla a ty jsou naprosto neskodna. Hlavicka je relativne velka a je vzdy nad povrchem kuze. To, co zustane uvnitr, jsou vazne jen kusadla. Ono se to za par dni zapouzdri a pujde to ven ve forme stroupku. Obzvlast, jestli je to kolem trochu „onipany“ a ta kuze by vyvorila stroupek i bez kusadel. I jen s kusadlama to vylouci. Neni se ceho bat. Pouzij dezinfekci, vice netreba. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
6.8.10 19:55

Ahojky, též jsem si včela strhla klíště, svědilo to a myslela jsem si, že je to štípanec - pak koukám, že je tam hlava od klíštěte a je to pěkně nateklé. Manža tu hlavičku normálně jednoduše vykroutil ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2295
20.8.10 13:25

Hlavička by mela vyhnisat ale je lepši sledovat to misto, me se bohuzel v miste kousnuti udelal flek erythem, zavěr lymeska nemoc ( borelioza) ted se lecim ATB:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
6.6.16 13:07

Přetrhlé klíště, co s ním?

Maminky, jelikož je to diskuze, už nějaký rok stará, zkusím obnovit…

Syn, 5 let. Bohužel, ač jsem se snažila sebe lépe, prostě jsem to klíště utrhla. Použila jsem dezinfekci, před, v průběhu i potom. Použila jsem Atix a klíště zmrazila, ale pak se mi ho nepodařilo bezpečně vytáhnout celé. Shodou okolností jsme dnes museli k MUDr. řekla nechat až vyhnisá a hlídat. Ráda bych ale udělala něco víc, neporadíte… Mám do toho ještě ďoubat a zkusit to dostat ven celé, ale přijde mi, že už to více nejde. Jsem prostě… :zed: :zed:

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.6.16 13:13

Udělala jsi, co jsi mohla, tohle se prostě někdy stává. Neďoubej to, ať to nerozdráždíš a zbytečně se tam nerozjede infekce. Dává se na to černá mast a tělo se nechá ať si s tím poradí samo.

• Citovat
  • Upravit
6.6.16 13:27

@LL Tak to jsem ještě neslyšela u nás když se utrhlo doktor zbytek vytáhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
6.6.16 13:29

Nic s tim nedelej, nicemu to neskodi. Priste dezinfikovat az po vyndani klistete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
6.6.16 13:36

@LL včera mi manžel vyndával klíště a taky se přetrhlo a tak jsem si normálně skočila do nemocnice - u nás urgentní příjem a tam mi ten zbytek vyndali jehlou, bylo to rychlý a vůbec to nebolelo a ještě sestřička říkala, že ten den nejsem první, co přišla… osobně bych trvala na vyndání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
18.8.21 11:06

K lékaři nebo čekat ?

Hezký den, dcera měla před 14 dny klíště. Bohužel brácha jí tam kousek nechal a nešlo vyndat. Kontrolovali jsme to a měla to ok. Dnes ráno jsme vstali a zjistili že to místo má oteklé. Má tam černou tečku a má to rudé. Snažím se dovolat lékaři ale zajímá mě pro zatím.. mám to nechat nebo toho lékaře nějak nahánět? :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex