Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Mám nízky tlak a nic nevydržím. Omdlívám .,,., Máte někdo nějaký tip jak na to?
Já mám taky nízký.. Nic ti na to nepomůže, musíš u sebe nosit pořád vodu a hodně pít.. Omdlela jsem takhle ve Sparu a ani jeden člověk mi nepomohl, přítel hned běžel pro pití abych se napila a udělalo se mi hned líp.. Ale ostatní na mě koukali jak kdybych byla sjetá nebo opilá nebo já nevim, hlavně že mám břicho
![]()
JJ taky se mi to stává. Ale mám problém, že teď při těhotenství se to ještě zhoršilo a když dělám masáže tak jsem ko ![]()
Taky mám nízký tlak a vyčetla jsem, že v takovém případě kafe v malém množství není úplně od věci. Já teda bez aspoň jednoho ranního bych nedokázala vůbec fungovat.
Mimo těhotenství je samozřejmě nejlepší panák…
![]()
Mě pomůže taky jenom voda…než někam vyrazím, tak vypiju pro jistotu čtvrt litru pití a u sebe mám pořád flaštičku…taky už se mi podařilo omdlít…rovnou na zastávce…a taky se na mě akorát všichni blbě koukali
Jinak pokuď to jde, tak se vyhýbám sluníčku a v dusnu vůbec nelezu ven
Aludnev mě bylo doktorkou řečeno, že kafe není dobrý nápad…sice tlak zvýší, ale jen krátkodobě a pak ho ještě víc sníží…a kafe mi doporučila pít bílý
Aludnev píše:
Taky mám nízký tlak a vyčetla jsem, že v takovém případě kafe v malém množství není úplně od věci. Já teda bez aspoň jednoho ranního bych nedokázala vůbec fungovat.
Mimo těhotenství je samozřejmě nejlepší panák…![]()
![]()
Bacha na to…taky trpím nízkým tlakem,ale omdlívám z jiných důvodů 10 za 14 dní-kafe ti zvedne tlak jen na malou chvilku a poté ho sníží ještě níž než byl…
taky teď trpím víc na nízký tlak a kafe mi hodně pomáhá. a nebo taky něco sladkého jako okamžitá pomoc. naštěstí se mi teda ještě nepovedlo omdlít, ale párkrát mi už bylo pěkně zle…
Mimo těhotenství kafe (slabý a častěji), sem tam panák nebo se zdravě naštvat.
V těhotenství ti nic než dostatek tekutin a pohybu nepomůže.
Taky mi doktorka doporucila kafe… ale hlavne cokoli s cukrem to taky zvedne tlak. ![]()
Taky mám problém s nízkým tlakem a když jsem se jim složila na krvi, tak mě nalévali colou… takže asi kombinace kofeinu a cukru bude mít něco do sebe.
Ale jinak mi nepomáhá nic, jen se hlídat, dlouho nestát a jak cítím příznaky, tak okamžitě sednout a hlavu dolů, klidně na zem, pořád lepší než omdlít, ať si kolemjdoucí myslí co chtějí…
Ahoj,
taky jsem byla „skládací“.
Píšu byla, protože (ťuk, ťuk, ťuk
) se mi to po prvním těhotenství srovnalo. I když nižší tlak mám pořád, tak za poslední 3 roky jsem od nízkého tlaku neomdlela.
Tak třeba bude líp. ![]()
Holky děkuju za rady a klidně pište dám. Doktorka mi kafe doporučila i když jsem v těhotenství. Sladké si dám taky občas, ale nikam moc nedojdu ani nic dělat moc nemůžu a hodně spím.
Bersabo jo zdravě se naštvat, to jsem před těhotenstvím a na začátku měla často ![]()
I když jsi těhotná, občas deci červeného vína taky není na škodu…
Já mám běžně 90/50, těhotná jsem měla 110/60, to bylo super=)
Dost pít, víc solit, pro krizové případy mít v kabelce něco sladkého… A když cítíš, že ti není dobře, tak sednout, dřepnout a hlavu mezi kolena (níž než hrudník) - ale to s břichem moc nejde…