Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Já u doktora nebyla vůbec
. Už v porodnici mě doktorka upozornila na to, že jsem si je vytlačila a že mám mazat dubovou kůrou. To ještě nebolely. Začalo to několik týdnů po porodu a trvalo asi měsíc. Bylo to peklo, horší než samotný porod (hlavně proto, že porod trval „chvíli“, kdežto tohle začalo každé ráno po velké návštěvě WC a trvalo cca do tří odpoledne). A jak to přišlo, tak to po asi měsíci samo odešlo. Je fakt, že jsem začala jíst hodně jogurty a nápoje typu Activia a snažila jsem se mít co nejměkčí stolici. A hlavně to chtělo hodně pít. Teď po druhém porodu jsem se bála, že to bude ještě horší, tak jsem si to hlídala hned od začátku (pít, pít, pít) a snad už to můžu říct, že mě tentokrát minuly.
Kamarádka s nimi byla na chirurgii, ale obvoďákem určitě nic nezkazíš.
Držím palce, vím, jaké to je
.
Měla jsem to jak ty.V porodce jsem na to kašlala,ale doma mazala a asi po 14 dnech se to zahojilo samo.
Mi pomohlo hodně pít, jíst Psyllium v jogurtu a nejíst sladké (což u kojení jde dost těžko potlačit
) Myslím, že mast Faktu se u kojení nemůže…
Pak existují homeopatické masti a čípky. Ale název jsem zapomněla ![]()
Mně předepsala gynekoložka mast a čípky preparation, do měsíce to bylo dobré.
Buď ráda, že je to jen po porodu…já to mám už 9,5 let a zrovna teď mám bolestivé období a fakt to není příjemné ![]()
Stolici mám jednou za 4-5 dní a navíc se nadřu (syndrom líného střeva), takže pro hemouše jak dělané.
Chjo.
holky naše doktorka nedá dopusti na Hemagel.Je sice i na rány,ale na konečník je výborný taky.
tak zkuste.
http://www.hemagel.cz/hemagel
Anonymní píše:
Ahoj, vím, že toto téma tu bylo dříve častokrát, ale chtěla bych se zeptat, kdy jste se obrátily s hemoroidy po porodu na doktora (asi obvoďáka, že??). A také, když jste se obrátily na dr., jak dlouho dával naději na navrácení do původního stavu, než Vás třeba poslal na chíru.
Jsem tedy týden po porodu, snažím se po propuštění mazat 2-3krát denně mastí Faktu (v porodce jsem byla ráda aspoň za sprchu, na hem. sem raději nešahala
Díky) a pořád teď přemýšlím, jak dlouho vydržet, než se obrátím případně na doktora. Krev naštěstí neteče, jenom je to bolestivé (pro mě horší než šití) při sezení i při chůzi
Já jsem je dostala asi tři měsíce po porodu, ale převážně vnitřní.Byly to muka
Šla jsem za obvodní, ta mi předepsala nějaké prášky (už se nepamatuju název). Co jsem je brala, tak v poho, jak jsem vysadila, tak se vrátily. Dostala jsem doporučení na gastroenterologii, kde mě vyšetřili a objednali na vyšetření sondou. Nebylo to tedy příjemné, ale jinak se to zjistit nedalo, doktor mi je rovnou odstranil při tom vyšetření. Od té doby mám pokoj. Jo a mast Faktu, čípky apod. mě vůbec nepomohly. Krev jsem měla pokaždé, o bolestivosti ani nemluvím. Po tom zákroku to byla velká úleva, musely se dodržovat nějaká dietní omezení, např. mě hrozně vadilo kořeněné jídlo, ale po pár týdnech jsem mohla i to.
Zajdi k dr.
Moc všem díky za odpovědi.
Dneska mi dětská dr. řekla, ať raději používám něco přírodního (Faktu jsem používala prakticky 2 dny). takže jsem pořídila tu homeopatickou mastičku a snad zabere. Dám tomu tak 14 dní, pak kdyžtak zajdu za odvoďačkou. Nejhorší je, že šití je ok, vůbec mě nic nebolí, zato tohle
to je za trest, to mě trošku omezuje
Dám si sprchu,nahřeju,zatlačím,vylezu z vany a šup venku
Zatlačím, namažu, oblékám se a šup venku
tak zatlačím a udělám krok a venku
Fakt to naštveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
![]()
Ahoj, vím, že toto téma tu bylo dříve častokrát, ale chtěla bych se zeptat, kdy jste se obrátily s hemoroidy po porodu na doktora (asi obvoďáka, že??). A také, když jste se obrátily na dr., jak dlouho dával naději na navrácení do původního stavu
, než Vás třeba poslal na chíru.
Jsem tedy týden po porodu, snažím se po propuštění mazat 2-3krát denně mastí Faktu (v porodce jsem byla ráda aspoň za sprchu, na hem. sem raději nešahala
) a pořád teď přemýšlím, jak dlouho vydržet, než se obrátím případně na doktora. Krev naštěstí neteče, jenom je to bolestivé (pro mě horší než šití) při sezení i při chůzi 
Díky