Deprese, únava,já už nevím

629
29.7.10 08:05

Deprese, únava,já už nevím

Prosím Vás o radu..před 2 lety jsem se začala léčit s depresí. Třes, bušení srdce..hrozné stavy. Léky zabíraly a po půl roce byly vysazeny. Tři měsíce jsem byla OK a teď opět asi od února je to děsné. Opět jsem v únoru dostala Apo-Parox ráno 1tbl. a v poledne půl. A moc nevidím změnu. Ráno bývá nejhorší úplně.přes den to jde ale jsem naprosto bez energie, bez zájmu. v práci se nesoustředím..připadám si že jsem hrozně líná, práce mi stojí ale nedokážu se donutit skoro k ničemu. Stále mám stavy strachu hlavně o své blízké..když slyším nebo vidím že např. onemocní dítě mám paniku hroznou..stále na to myslím, čtu o té nemoci na internetu.. :twisted: mám pocit že se už zblázním.Jsem strašně unavená z toho napětí v sobě, jsem stále jako bych šla k zubaři..nevím jak to vysvětlit..stále na trní s bušícím srdcem. Má pocit že už nemůžu a nějak nevím co mám udělat? AD mám tak co ještě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4492
29.7.10 08:36

Milá Lajlo,
to mě moc mrzí, jaké prožíváš stavy, drž se, snad to již hooodně brzy pomine a dostaneš se zase do normálu. Myslím, že je rozhodně ten pravý čas, abys zašla za svým lékařem - odborníkem, který rád vše vyslechne a zkusíte spolu najít nejlepší řešení k brzké nápravě :dance: . Tak ráda bych Ti poradila, ale nevím jak, rady typu - běž mezi lidi, na kafčo s kamarádkama a proberte to atd. jsi asi už zkoušela a teď se cítíš tak, že nemáš na nic chut…přinejmenším si zkus udělat pár malých radostí, třeba ti trošku uleví…kup si něco hezkého, dopřej si nějakou fajn péči (masáže, kosmetiku…), nebo podnikni nějakou fajn procházku, výlet…zkus se donutit, třeba to trošičku pomůže. Jestli se ale ani na žádný takový malý krok necítíš, rozhodně vyraž k doktorovi, od toho přece jsou a jestli máš dobrého, měl by ti pomoct. Drž se, hodně hodně štěstí a ať to opravdu brzy skončí a začne Ti zase dobré období. Hela :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.10 08:55

Co zkusit kyneziologii. Podle mě je to lepší a účinější než prášky. Ty tě akorát oblbnou, kyneziologie by ti mohla pomoci vyřešit příčinu.
Martina

• Citovat
  • Upravit
201
29.7.10 09:04

Ahoj,
já se s depresí potýkám jako osoba, která se stará o osobu se silnou depresí. Sklony k sebeničení, neustálý pesimismus, skepse. To byl náš denní režim. Nakonec jsme měnili doktora, aby to byl psychiatr, který 100 % sedne a budeme mu věřit. A tak přeskočila jiskra. Dostali jsme nové prášky čistě se seratoninem - pro lepší mozkovou aktivitu a oživení. Od té doby je to super a recidiva byla asi jen týden. Zároveň jsme k tomu vyzkoušeli alternativní léčbu - kineziologii a trochu vylepšené rodinné konstelace, které se jmenují Dynamiky a provozuje je super ženská na Kladně. Těžko říct, co pomohlo lépe. Možná kombinace všeho, hlavně to nezdávat. Dosáhnout pohodového stavu je velmi rychlé a snadné, ikdyž se to třeba teď nezdá. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
29.7.10 09:06

Já bych brala už cokoli ale jsem z Ostravy a nevím si rady co je a není dobré..nebo co by mi pomohlo.Nějak nevím za jaký konec to vzít nebo jak to napsat. Vyzkoušela jsem sport, procházky..mám děti zapomenu ale je to tam pořád..ten tlak, úzkost někdy mám pocit že už nechci další den skoro. Pořád čekám na nějaký jakoby šok nebo něco špatného. Nevím jak to naspat. Strašně mi vadí že musím brát AD a stejně moc nevidím pomoc..akorát zapomínám, pamět mám špatnou atd. Naště jsem začala spát alespoň.
Přemýšlela jsem o nějaké jiné psychologické pomoci ale já nevím co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
29.7.10 09:10

Mohu se prosím zeptat jaké prášky? Já mám apo parox

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.7.10 09:12

Ahoj Lajlo.S příchodem mé první dcerky jsem cítila to samé a trvalo to do příchodu mé druhé dcerky.Taky jsem měla příšerný depky.Vyřadila jsem ošklivé filmy(teď jen komedie a pohádky),nedívám se na zprávy ani náhodou a hlavně žádné dokumenty,kde trpí děti.Taky bych nepila kafčo,kvůli tomu bušení srdce.Možná bych si zašla k doktorce na krevní obraz.Kamarádka byla taky moc unavená a povídala,že když jí nasadily železo(měla ho v krvi málo),tak byla aktivnější a méně unavená a já to mohu také potvrdit.Teď také mám málo železa a od té doby co mám prášky,pomalu nevím co to únava je.Jednou za týden si s holkama po jídle lehnu a je to v poho.Podle mě toho stíhám více než u jednoho dítěte.Je dobré se také stále zaměstnávat a tu únavu ignorovat.Myslím,že se to srovná.Držím pěsti.Vím co to je strachovat se stále o své blízké,ale srovná se to a když ne úplně,tak to alespoň povolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
29.7.10 10:22
Lajla píše:
Prosím Vás o radu..před 2 lety jsem se začala léčit s depresí. Třes, bušení srdce..hrozné stavy. Léky zabíraly a po půl roce byly vysazeny. Tři měsíce jsem byla OK a teď opět asi od února je to děsné. Opět jsem v únoru dostala Apo-Parox ráno 1tbl. a v poledne půl. A moc nevidím změnu. Ráno bývá nejhorší úplně.přes den to jde ale jsem naprosto bez energie, bez zájmu. v práci se nesoustředím..připadám si že jsem hrozně líná, práce mi stojí ale nedokážu se donutit skoro k ničemu. Stále mám stavy strachu hlavně o své blízké..když slyším nebo vidím že např. onemocní dítě mám paniku hroznou..stále na to myslím, čtu o té nemoci na internetu.. :twisted: mám pocit že se už zblázním.Jsem strašně unavená z toho napětí v sobě, jsem stále jako bych šla k zubaři..nevím jak to vysvětlit..stále na trní s bušícím srdcem. Má pocit že už nemůžu a nějak nevím co mám udělat? AD mám tak co ještě :srdce:

Ahojky, vím moc dobře jak se cítíš :-( , ale neboj bude líp, mám s tím zkušenost. Podle toho co píšeš se potýkáš s panickou poruchou, chtělo by to se více informovat o téhle nemoci, mě osobně strašně pomohlo to, že jsem pochopila co se semnou děje. Pronásledovaly mě katastrofické myšlenky, které mi bránily cokoliv dělat, nebo na cokoliv jiného myslet. Nebylo to pořád, ale jednou za čas jsem několik dní v kuse byla takhle psychicky vyčerpaná, myslela jsem si, že to nikdy neskončí a že se zblázním. Přepadala mě úzkost, chtělo se mi brečet, strašný strach z něčeho co vlastně vůbec není, ale ten pocit byl silnější a strach jsem nedokázala odhodit. Když jsem si o panické poruše prostudovala více informací, tak jsem zjistila, že se s tím podotýkám od malička, sice to nebylo často, ale vím, že jsem měla období, kdy jsem brečela v posteli, úplně zastrašená - co bude až mi někdo z blízkých umře atd. po pár dnech to vždy vymizelo a nějak jsem to neřešila. Bohužel se to ve mě probudilo před dvěma roky a to v hodně, hodně silnější podobě. Musím však podotknout, že to bylo po tom co můj taťka těžce onemocněl a následně po roce a půl zemřel, tak od té doby jsem na tom byla hodně špatně. Pořád mě pronásledoval strach, že umře někdo další, že onemocním já atd. Je toho mnoho, také se mi to stávalo s tragickými nehody, měla jsem období, že jsem měla strach, že se mi někdo zabije v autě atd. Prostě za to mohou katastrofické myšlenky, které mají i fyzické příznaky, takže nakonec člověk uvěří, že mu něco je, nebo že se něco děje. Jestli chodíš k psychologovi, tak si myslím, že jste tuto poruchu probírali, chtělo by to opravdu pochopit o co jde a naučit se s tím pracovat. Dle mé zkušenosti vím, že to opravdu pomáhá :lol: musíš se snažit z toho vytěžit co nejvíc, nesmíš se těm myšlenkám poddávat uvěřit jim, to je totiž to nejhorší, jsou to jen bludy v tvé hlavě :-) snad jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně a trochu jsem tě uklidnila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
29.7.10 13:03

Ahoj,
souhlasim s Evel.
Pokud beres „jen“ AD, zkombinovala bych to rozhodne s nejakou dobrou psychoterapii popr. zkusila dalsi techniky (zkus najit neco u Vas na netu). Ja mam skvelou psycholozku, se kterou jsme krome povidani a KBtechnik taky malovaly, zpivaly a podobne :lol: Fakt mi dost pomohla!
Deprese a panicka porucha je hnusna, neni to otazka mesicu to vylecit…
Co se tyce prasku, tak jestli ty mas pocit, ze je „nechces brat, preci nejsi blazen“, tak to taky muze mit vliv na to, ze mas pocit, ze nepomahaji, proste se tomu branis… :-?
Ja brala AD Citalec a myslim, ze mi dost pomahaly. Vysadila jsem si je 2× sama, coz byla blbost.
Drzim palce, at se to zlepsi!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
29.7.10 14:17

Já myslím, že to chce změnit AD. Je jich hodně druhů a ne každé každému sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
30.7.10 00:18

Ano ano, jasne projevy uzkosti a s tim spojenych panickych ataku (buseni srdce, tres atd.). Deprese je vice mene dusledkem techto stavu, ale v AD urcite pokracuj, protoze je to, krom terapii, lek prvni volby. Terapie je urcite zapotrebi, aby ses naucila sve uzkosti ovladat, soustredit sve myslenky a energii jinym (racionalnejsim) smerem a celkove si zase zacala uzivat zivot. Neustale premysleni o problemech je opravdu ubijejici :( . Jen se divim, ze Ty byly AD vysazeny po pul roce 8-o , to je hrozne kratka doba a jen vysazovaci proces trva nekolik mesicu a pod kontrolou odbornika. Pokud ne primo psychiatra, tak aspon praktickeho lekare. Nenech se svymi stavy ubijet, je to seriozni problem. Pokud u leku nevidis zadny efekt, asi to bude chtit zmenu. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
6.8.10 07:13

Děkuji za odpovědi

já už hoky nevím jestli jsem hypochondr..už je mi skoro trapné něco říkat. Snažím se jak to jde cvičím, jdu mezi lidi ale to vše dělám „aby už to bylo za mnou“ jsem unavená bez energie.Nechápu že poprvé mi ty prášky zabraly a ted zdá se že ne. Nejhorší je ráno..buší mi srdce, vstávám z vypětím všech sil. V práci je to problém nemůžu se soustředit.
K tomu mi před půl rokem zjistili sníženou funkci štítné žlázy..beru euthyrox 50 ráno ..doufala jsem že ta deprese a únava bude z toho..nic..nevidím žádný výsledek..je mi hůř. Jsem objednaná k psychiatričce a budu si připadat jako že si vymýšlím.
Vždy jsem byla plná energie a ted mám strach v práci co pokazím, dělám daleko více chyb a také mám problémy z pamětí. Je mi 42 mám 6 letou a 21 letou dceru. Ta malá mě potřebuje normální, veselou a já se nutím. Už nevím vitamíny atd. co dělat?

Před dvěma lety jsem byla na odstranění dělohy, vaječníky mi nechali.Tak nevím jestli i to může mít vliv po takové době..já nevím je mi z toho ouvej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamarád
9.1.11 13:29

Ahoj,některé příznaky, co tu popisuješ, mám taky.Můžeš mi věřit v tom, že ti pomůžou jen léky. Trvá ale dlouho, než je správně nakombinuješ. Musíš se smířit s tím, že depresi nelze vyléčit, ale pouze léčit.U mne se únava projevuje nechutí dělat spoustu věcí, normální je u mne prospat 10 hodin denně. Jsem ale schopný prospat i 16 hodin, když to jde. Tvrdí se, že deprese přímo ochromuje pevnou vůli, proto si připadáš líná atd.

• Citovat
  • Upravit
Markule1985
4.10.12 12:24

Kinezilogie Kladno

Dobrý den, mohu poprosit o jméno a kontakt na ověřenou kineziologii na Kladně?? Předem moc děkuji za odpověď M.

• Citovat
  • Upravit
Vet
29
20.6.14 18:55

Deprese,úzkost,velká únava

Prosím našla jsem toto téma a nevím si rady sama se sebou.
Vlastně se několik let nepoznávám respektive 3 roky. V tu dobu jsem se začala léčit s depresí a mám pocit že jsem tam kde jsem byla. Vystřídala jsem několik léků v současné době mám venlafaxin. Byly období kdy mi bylo „celkem“ ok ale opravdu dobře mi bylo možná tak půl roku. Opravdu se snažím ale poslední 3 měsíce mám pocit žed už nemůžu. Jsem hrozně unavená už jak vstanu, ke všemu se musím n utit a je to strašný problém jakákoli prkotina :cert: Nejraději jsem sama zalezlá, venku se lidé radují jak je hezky chtějí jet na výlet na kolo, rodina taky a pro mě je to noční můra vůbec někam jít kromě práce. Moc se snažím, směju se jdu ale stojí mě to strašně moc sil. Psych. mi řekla že léky mám brát dál že to bude něčím jiným, byla jsem u obvodního krev v pořádku..připadám si, že si vymýšlím, že mi není dobře. Mám pocit jako kamene na hrudi pořád..jsem už z toho neštastná…potřebovala jsem se aspon vypsat. Bude víkend a zase budu muset být za „akční manželku a maminku“rychlou usměvavou, veselou…jsem už z toho vyřízená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí