Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
mám stejný problém
při 165cm vážím 82kg. Stále kojím jako divá, ale dolů to neleze
. Spíš jsem ještě kilo nabrala
. A taky mi to nikdo netipuje, ale spíš si říkám že ze slušnosti
. A to jsem vážívala 55kg
.
já vím, že to může být slušnost,ale právě, že jde o to, že se i sám doktor i sestřička pozastaví, že to neni možné a mě to štve taky, protože opravdu se vlezu - trochu mně je uplné oblečení, ale vlezu do toho co jsem nosila při váze 57 kg. už jsem byla i na testech, prtoože samotnéhmu gynekologovi to bylo divné, že to neni možné tolik - když mně viděl. Než jsem nabrala tak jsem měla míry.90-70-97 a nyní když jsem nabrala 20 kg Mám 90-77- 102.Ještě si myslí, že se mi usazuje voda, ale jako co s tím ![]()
Může to být tím, že jsi nenabrala samé „špeky“ ale i svalovou hmotu, což je fajn. Svaly (při stejném objemu) váží daleko více než tuk. Možná by stačilo shodit jen 5 kg tuku a do té 38 oblečení by ses vpohodě vešla. Jestli můžu radit, tak si nech někde změřit procenta tuku v těle, pokud máš tuku do 30% tak je to OK. Dneska se už prodávají osobní váhy, které to změří a nestojí moc.A některé váhy měří i vodu v těle.
Takže pokud dobře vypadáš a dobře se cítíš, vůbec neřeš, že jsi těžká.
Ahoj buď v klidu měřím 168 a vážím 91 kg a nosím velikosti 40-44 podle střihu,nedávno jsem se v poradně vážila i s procenty tuku tak mám jen 8 kilo tuku navic než bych měla mít a za 7 měsíců jsem shodila 4kg tuku a nabrala 7 kilo svalové hmoty a taky zadržuju vodu,ale to bude těhotenstvím,taky by mi nikdo ta kila neřekl
4 měsíce po porodu a já mám jen o 6 kil méně než když sem šla rodit.
Mám 178 cm a momentálně 73 kg, po šestinedělí jsem měla 71 kg, všichni říkaj, že kojením se shazuje a já nabírám.
Před těhu sem měla 65 kg, oblečení 38 po celém těle a teď? Trika 38-40 a spodek 42. Jsem z toho na palici a ten můj chlap africká skáče nadšením kolem mého zadku
Také mám asi o 15 kg více, ale přitom vypadám téměř stejně - vejdu se do stejných kalhot, jen trička mám o číslo větší..
Ale tedy svaly to není, klepu se jak sulc..Nevím na co se vymluvit??
![]()
V těhu jsem nabrala 26 kilo, dole už mám 19 kilo. Šlo to samo. Ke konci těhu mi nikdo nevěřil, že jsem nabrala tolik, ani lékař.
Teď nosím předtěhu oblečení a přitom mi ještě 7kg nadbívá. Nevím kde jsou, diety nedržím. Tipuji, že jsem nabírala hlavně vodu a ty svaly - chodila jsem 2× týdně cvičit a plavat. A to je opravdu těžší než tuk.
Omezila bych solení - sůl drží vodu v těle a uvidíš, zda půjde váha dolů. Pokud ne a cítíš se dobře, neřeš to.
ahojky, tak pamatuji si, že když jsem držela různé diety a cvičila, tak jsem někdy vážila víc jak předtím - prostě mi narostly svaly, ale vzhledově jsem byla hubenější. Asi to bude i svalová hmota, pořád člověk něco tahá, dítě, tašky, má víc práce..Já to mám taky tak skro se vejdu do stejného oblečení, ale mám taky kolem 70 kg a mívala jsem taky něco kolem 59 kg.Bohužel kojení mám dávno za sebou, takže spíš je to moje špatná životozpráva - kafíčko se šlehačkou cukrem, dojídám po malém!! a podobné ![]()
Já se přidávám k té vodě a svalům. Nabrala jsem přes 15kg a přitom nosila většinu původního oblečení. Nahoře mám ještě 4kg a přitom se vlezu do všeho, ba naopak přes stehna mi to je větší. To je tím teréněním a zvedáním malého. Jinak jsem teď četla, že kojící mají zpomalený metabolismus, tak proto to nejde tak rychle. Jinak by šly škodlivé látky do mléka a to by bylo špatné. Proto se nemá ani drasticky hubnout. Někdo může i nabírat.
Prý se dělají zásobárny vody na bocích, no a pak 2mlíkárny.
A ještě - na střední mi bylo vždycky trapné se vážit, protože jsem měla také vysokou váhu a přitom mi bylo větší oblečení holek, co měly i o 10kg méně.
Jak je to možné netuším. Vždycky jsem hodně pila, takže to fakt tou vodou bude.
Nevážit jenom měřit. ![]()
a co je tak běžná velikost??
Včera jsem byla na nákupech a jako oblečení pro dospělou ženu, bych řekla větší dítě
šijí to poměrně malé jak dřív. Mám doma na půdě trička jako malá holka, byly pomalu širší než dnešní 38-40 pro dámy… A když vidím, 34,36 tak utíám rychle pryč
Právě mi jedna známá říkala že běžná velikost žen by měla být 36,38 ale nevím
spíš si myslím tak 40 ne a nebo míň..
zkus málo jíst a víc cvičit. kila půjdou dolů, jen to chce se pravidelně hýbat a nelenit ![]()
Tak já mwěřim 180cm a vážim 78 ale to je hodně . Před těhotenstvim jsem měla 60. Byla jsem na měření tuku a mám ho v normě ale hodně cvičim hlavně běhám a doktorka řekla že to je svalová hmota. Taky vypadám štíhle a všichni mi nevěřili kolik vážim.
He tak vel. 36,38 tak možná na druhém stupni..
Ale když se rozhlédnu kolem tak spíše 40,42 a samozřejmě více..
Já mám už x let 42 ( někdy se vejdu do 40 )..
Dceři které je 11 a je hodně štíhlá kupuji v New yorkru normálně dospělácká trika s označením XS - fakt hrůza..
Mám takový vzláštní problém osobní, tak píši anonymně. Vážím hodně kil a nevím, jak je to možné. Samozřejmě jsem přibrala po porodu, ale dřív jsem měla 57 kg teď mi to ukazuje 77 kg. Kriticky uznávám, že jsem nabrala, ale moje konfekční velikost je 40 někdy se narvu i do 38- oblečení před porodem. Proč tolik vážím?? Když se s někým mluvím o váze, že každý něco nabral po dítěti, tak na moji výšku 158 cm, si každý myslí no tak máš asi 168, opravdu nikdy nikdo netypne víc. Je to asi hloupost, ale proč jsem tak proboha těžka - 20 kg???????? Každý si myslí že jsem tak nabrala maximálně 7 kg a ne 20
Snažila jsem se i hodně pít, nepomohlo, nepila jsem. Antiko vynechala, taky nepomohlo, štítná žláza, co mám mám dobrou. Možná se to nekomu zdá malicherné, ale jsemm z toho nešťastná, když přijdu k lékaři, gynekologovi a kolik vážíte a ona šedesát kolik a vy řeknete 77 tak na vás zůstane hledět, to neni možné, stoupněte si na váhu, opravdu, tolik a řeší to…Nejde mi o přibrání, ale o to, že jsem těžká