Jizvy po neštovicích

1490
27.7.10 21:52

jizvy po neštovicích

Jako dítě jsem neměla neštovice,poté co je bohužel dostal můj syn, jsem je následně dostala i já. Kdo to zažil v dospělém věku, tak nemusím popisovat, 3 týdny tedy uplynuly, jsem již skoro bez stroupků.Na těle mi jizvy po neštovicích nevadí,určitě časem vymizí, popř. opálením se taky docílí kýžený efekt. Ted to sice nepřipadá v úvahu dle rady lékařky. Co je problém je obličej. Po těch větších bohužel fleky zůstaly a bohužel i"jamky", a to i přesto, že jsem stroupky nestrhávala. Stalo se to při spaní. Holky, kdo má zkušenost, co s tím? Zmizí to samo? Mazaly jste to něčím? Pokud ano, za jak dlouho? Upřímně -vypadám jako puberťacka s deseti fleky, což v mém věku a pracovním procesu, kdy jsem denně v kontaktu s lidmi, kdy dobrý vzhled je jistě podmínkou, mi vcelku moc nepomáhá…
Takže, co s tím. Asi tak, deprese nemám, ale ráda bych vypadala jako dřív.
 pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
27.7.10 22:16

Většina bohužel nezmizí né samovolně.Každej se mi vždycky smál proč jako nechávám dítě očkovat na neštovice který každý přežil bez následku.Já ne.Mám jizvy na ruce,na obličeji + na břiše proto že sem měla k tomu pásovej opar.
Měla jsem je ve 2 letech a jizvy jsou vidět i po 26 letech.
Na obličeji máš výhodu že si mužeš nechat udělat chemickej pieling který by to nejspíše uplně zahojil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.7.10 22:26

Ahojky, já se očkovat chtěla, nějak jsem s tím počítala, doktorka mi však řekla, že pokud je dítě ve školním kolektivu, tak mě očkovat nemůže, jedině až o prázdninách, a to ještě až po 3 týdnech - dostala jsem je 1.7.- mé sluníčko o 14 dní dříve a jizvu nemá ani jednu, měl jich pár a já jen na obličeji 160 (počítala jsem je:-)) - takže obrátit se na dermatologa, to mě napadlo, jen jsem čekala, že mě tu uklidníte, že to není nutný…
Ale i tak díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.7.10 22:34

Já nějak nechápu, proč tě dr nemohla očkovat? Nebo malého? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.7.10 22:49

jako že chodí do dětského kolektivu, kde se mohou vyskytovat neštovice, tj. třeba školka - pokud bych se nakazila, neštovice mají inkubaci cca 14-21 dnů, takže kdyby mě očkovala, mohl by už virus být v mém tělě, což je tedy na očkování již pozdě…
syna jsem mohla naočkovat, jen mě to nenapadlo - respektive napadlo, ale až když začal chodit do školky. Tj. začarovaný kruh. A propo-neřeším tu proč ano a ne,to už nevrátím. Řeším, co teď s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.7.10 23:04

Jizvy neopaluj a vyčkej tak 3 měsíce než se zahojí.Pak mrkni jaká kosmetická studia chem. pieling nabízí a tam mužeš zkonzultovat i kdy je vhodné na to přijít ale většinou doporučuji zimu kvuli sluníčku.Znám holčinu co po heroinu měla plěť jak měsíční krajinu a po zákroku jí až závidim.Měsíc teda chodila rudá jak rak ale pomohlo to.Mě zatim stačí makeup ale až najdu odvahu taky to nejspíš podstoupím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.7.10 23:12

čauky hledala jsem to ještě na internetu,lze to laserem nebo i nějak vyplnit, záleží na velikosti.Dokonce i biolampa atd. Takže zítra zvednu telefon a zavolám dermatoložce… Pokud něco najdu a zafunguje to, tak tu určo napíšu :-).
Makeupem to nepůjde, jsou fakt hluboké, drobné ale asi tak v počtu 8 - což taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
28.7.10 01:04

Pet já jsem měla neštovice nedávno. Na obličeji se mi udělaly hrozné puchýře, slejvaly se mi do jednoho, takže na čele jsem měla třeba trojroh a některé jsem taky strhla ve spaní, takže mi zbyly tuším tři ďolíčky po zhojení pupenů, to trvalo dýl, taky jsem s nima chodila do práce :poblion: . Časem se mi to docela dobře zahojilo a to se mi jiné jizvy hojí naprosto příšerně. Tu po trojrohu vidím já, protože vím, že tam byla, ale myslím, že nikdo jiný by to nepoznal, kde byl. Jeden malý důlek mám těsně u obočí, ale taky to není moc viditelné.
Dej tomu čas, ono stejně peeling apod.ti nejspíš neudělají, máš tam novou kůži, tak aby sis jí nepoškodila ještě víc.

A s tím očkováním - na jejich stránkách tvrdili, že se vyplatí oočkovat i když už se člověk s virem potkal. :nevim: Ale buď v klidu, mě dr.taky neoočkovala, protože prý jsem je určitě prodělala, koukala na mě jak na blba a pak ještě jednou, když jsem přišla opupínkovaná :pocitac:
Holku jsem očkovat nechtěla, protože vakcína je nová a neví se, jak dlouho bude účinkovat - zkraje tvrdili, že pro celoživotní ochranu stačí jedna dávka, po pár letech se začalo přeočkovávat /ale teď je to určitě nadosmrti :wink: /, protože to nestačilo, tak jsem se bála, abych jí to neodložila do dospělosti, aby je pak třeba nedostala v těhotenství, jako jsem se toho bála já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
28.7.10 01:18

Kadli, a jak dlouho to asi trvalo? Abych se psychicky připravila…
Jinak, když už jsme u toho, kamarádka je chytla v 6.měsíci těhotenství, musela na odběr plodovky, na genetiku a byl to tedy záhul - takže já se chtěla očkovat i z toho důvodu. Jizvy taky nemá,ale už si to nepamatuje, ale tvrdila že snad rok ty nejhorší..ale byla doma, takže to byla pohoda. A čím si to pak na tváři mazala? Doporučila ti doktorka něco?
 pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
28.7.10 01:22

A propo - dovču jsem 3× přebookovala, az na srpen a budu muset koupit nové plavky - jednodílné, abych nevyděsila lidi ve vodě…Nemusím být středem pozornosti za každou cenu:-(
 pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
28.7.10 02:15

Já šla do práce po 14dnech a to to byly ještě fakt hnusný boláky, hodně jsem make-upovala a naštěstí jsem ty nejhorší měla na čele, takže jsem česala ofinu do čela. Jak dlouho to trvalo přesně si taky nepamatuju, ale nějak hodně dlouho to nebylo, abych z toho měla trauma. Vím, že mi vadil ten trojroh, byl nad okem spíš blíž k nosu, tak to si pamatuju, že jsem si říkala, že s tímhle budu krasavice inteligentní - když zmizel strup, tak jsem tam měla zmačkanou kůži dobře 2×2cm uprostřed důlek :poblion: ale postupně se to srovnávalo a teď fakt už skoro není nic vidět, každopádně to dopadlo milionkrát líp, než jsem s mojí kůží čekala. Na těle si nepamatuju vůbec, protože já je měla v zimě, ale myslím, že v létě na dovolené mi manžel říkal, že záda mám bíle tečkované - co neštovice to bílý flíček a že jsem jich na těch zádech měla, ale asi se to už opálilo, doufám :mrgreen:
Taky už je to přes dva roky. Jo a nedělala jsem s nima nic.
Chacha moje doktorka - ta mi rozhodně nic nedoporučila, té jsem musela já nadiktovat, co na to chci, ona vůbec nevěděla. No ve finále jsem si na sobě vyzkoušela, že nefunguje stejně nic, aspoň mně. Zafungovalo mi jen jednou, když jsem na záda hodila ručník namočený v horké vodě s jedlou sobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
28.7.10 10:13

Děvčata, nechodíme ke stejným doktorkám? Já tedy padla za vlast na týden a neb 14 dní předtím to měl malý, poradila nám lékarnice Psylobalzám - chladí a fakt pomáhá a koupat ve vodě s hypermanganem. Takže vždy večer jsem jej rychle vykoupala, aby se neštovice nerozmočily, malý to každý večer vyžadoval. Četla jsem na netu, že se nemá týden koupat, někdo naopak, že jen sprchovat - tedy doporučení lékařů. Když mě to teda na týden zkolilo, manžel dostal na mne i pragraf, staršně mne bolela hlava.. a hlavně v těch horečkách jsem nebyla schopna ničeho. Vyzkoušela jsem ty koupele od malého a byla to jediná úleva. Já jich měla fakt dost, takže do práce až po třech týdnech - úžasné, když to člověk dostane v létě a ještě v termínu své dovolené…
Kadli i Kamčo, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
28.7.10 12:47

No já jsem právě od dr kluků věděla, že pokud starší přijde ze školky s neštovicema, že můžu přijít s mladším na očkování.
Ale nechala jsem je prodělat neštovice taky oba.

Na biolampu bych moc nesázela. I když jí mají třeba na rehabilitacích a mohla by být levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
28.7.10 21:41

Alčo,
tak to je fakt divné. Když má dotyčný neštovice, tak je přece infekční - proto nesmí být v kontaktu s ostatními! Ta pravděpodobnost, u toho kdo to neprodělal, že je dostane, je obrovská a navíc někdy se stane, že si člověk ani nevšimne, že je má, vyseje se nejdřív jeden či dva pupínky a teprve až další den se to rozjede. Takže pak může infikovat, aniž by sis to uvědomil. To byl i náš případ, ve školce proběhla pak postupně vlna nákaz od jedněch k druhým. Protože neštovice se mohou projevit až do rozmezí 3 týdnů po nakažení, takže tvou doktorku trochu nechápu. Pokud bych doma měla někoho s neštovicemi, rozhodně bych ani sebe neočkovala na nic, protože očkování je v podstatě oslabení imunity, bála bych se, abych nedostala pásový opar. (virus neštovic v těle po prodělání zůstává a může se při oslabení projevit touto formou). pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.7.10 00:39

Pet oni to takhle ale opravdu na stránkách vakcíny proti neštovicím píšou, že se dá očkovat i po setkání se s nákazou. Já to teda taky nechápala, ale oni tvrdili, že je velká šance, že to pak člověk neprodělá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí