Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím poradíte, jaké všechny může mít důvody vynechání MS? Já měla cyklus 8 měs. po porodu jak hodinky, ale tentokrát už 7 dní zpoždění
TT negativní, akorát v době, kdy jsem to měla dostat jsem asi měla nějakou mykózu či co, ale spravily to 3 boraxové globule, jinak mi nic není. Může být důvodem vynechání třeba nějaký zánět? A čeho?
Na gyndu se mi táááák nechce, když mě vpodstatě nic nebolí. Jo ještě kojím, tak že by i tím to bylo?
jiné onemocnění (třeba jen nachlazení), stres? to byla první otázka na gynde když jsem rekla, že mi nejak blbne cyklus při užívání HA
stres, teplo, kojenie (prolaktin), lieky…
uplne hocico. pockaj este tyzden a ked nic, tak chod na gyn, nech Ti pichnu vyvolavacku.
A nekojil se Misa v tom vedru vic jak normalne? Vis jak je to s tou poptavkou-nabidkou a tim by se zvysili i prolaktin.
Jako dalsi moznost bych videla posunutou ovu, pocitujes ji nejak, nebo nevis, kdy presne ji mas?
Jeste bych pockala, pokud te nic neboli, tak bych za par dnu jeste testla a pak teprv valila, stejne te jen prohlidne, pichne vyvolavacku a posle dom.
Taky jsem mivala pravidelny..najednou mam zpozdeni i 20-30 dnu. Nikdo neprisel na to proc… ![]()
Taky to může být tím,že jsi nemusela mít tento měsíc ovulaci pak MS nedostaneš.Já jí sama nedostala 1,5 roku jen po vyvolání lékami.
Jolynko mě dr. tvrdil,že při anovulaci MS není co se ti odloučí,když nebyla ovulace a tudíž nebyla ani sliznice?
ja mela po antikoncepci anovulaky a MS, ale teda jednou treba jen cyklus 20 dni a podruhe 40 a tak ale normalne sem krvacela
Jednou sem dokonce byla i na ultrazvuku pred MS a doktorka rikala, ze ta sliznice vubec neodpovida stadiu cyklu, jakoze kde nic tu nic, ze by mela prijit MS to nevypadalo a sup krvacela sem jak podriznuta. Z ceho netusim ![]()
Taky jsem měla anovuláky a MS chodila,ale jak chtěla…30-60 dní…
Jinak ale ta sliznice preci musi rust nezavisle na ovulaci, pokud k ni dojde, tak uz musi byt sliznice pripravena, takze to spolu nesouvisi a MS normalne nasleduje.
krvacanie pri anovulacnom cykle nastava z estrogenoveho presakovania. normalne sliznica rastie kvoli progesteronu, ktory je tvoreny zltym telieskom- to vznika zo zbytkov prasknuteho folikulu. pri anovulacnom cykle rastie sliznica kvoli estrogenu- vacsinou to trva dlhsie, takze ms moze prist ale spravidla neskor ako pri ovulacnom cykle a byva slabsia.
Děkuji za reakce, tak asi jsem tenhle měsíc holt neměla ovulaci a zrovna jsme se začali snažit
Bohužel, ovulaci na sobě moc nepoznám.
S tím kojením - Míša od doby, kdy je na příkrmech, tak se kojí celkem nepravidelně. Jeden den je přisátý pořád a druhý den, zejm. pokud jsme třeba na výletě mu stačí jen ráno a večer, takže to snad nemá vliv, nerada bych ho odstavovala kvůli snažení.
Gino, treba je to cele posunute a ovu byla pozdeji. Ja osaham cipek a mam alespon jasno, pred ms je kratkej mekejs. Vetsinou se krati a mekne cca 2 dny pred ms, tak kdyby to pak bylo na vyvolavacku, tak na nej nejdriv sahni, at nejdes k dr zbytecne. Drzim palce, aby to byla posunuta ovu a embrous v domecku ![]()