Pocit škrcení

9306
13.7.10 13:12

pocit " škrcení"

Ahojík všem tady

Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušeností s tím co mám já. Asi týden, mám pocit jakoby škrcení krku. Mívám to hodně třeba po cvičení, když špatně cvičím a zvedám se třeba krkem ale druhý den je to v normálu. Jakoby mě to tlačí, a hlavně když dám hlavu dolu nebo do strany. Loni když jsem to měla cca 2 měsíce :nevim: :pocitac: :pocitac: tak jsem šla na krev na štítnou a dr mi řekla, že štítku mám v pořádku. Nevíte někdo čím to může být,jestli to je natažený? Kámoška mě trvdí, že na přední straně krku jsou šlachy a ty můžu mít natažený.. Pro mě je tohle španělská vesnice, co kde je :think:

Je to dost nepříjemný, a nevim co s tím. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
13.7.10 13:56

U cvičení bacha, hlavně když se posilují břišní svaly (sedy-lehy a variace nař. při Pilates). Dobrý instruktor tě upozorní, že to nesmíš „tahat krkem“, buď si pomoci rukama a tlačit bradu na hrudník nebo prostě v rozsahu v jakém to zvládáš bez námahy krku. No a pomůže odpočinek a postupné zpevnění svalů okolo krční páteře (jóga, zdravotní cvičení, plavání…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
13.7.10 13:58

BaraF děkuji moc. Napadlo mě, jestli bych si neměla třeba někde sehnat ten límec a nechat krk v klidu, nebo by stačil šátek třeba. Já vůbec nevim kde sem k tomu přišla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.7.10 15:11

Týden už je dost. Natažený sval mě vždy bolel cca 2 dny.
Kamarádka mi popisovala taky škrcení a pak se léčila na štítnou žlázu. Zajdi opět k doktorce, nebo někomu jinému, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
13.7.10 16:38

Děkuji. Zkusim ještě počkat. Dr mi říkaal, že když se něco děje ze štítnou žlázou tak tak jsou hodnoty krve už vyšší, nebo nižší, já je měla ok, tak nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
13.7.10 16:38

Holky já zase vytuhla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.7.10 08:07
Šema píše:
Holky já zase vytuhla :think:

Jako, že máš křeč, ztuhl ti krk? To vypadá spíš na nerv nebo přímo páteř, to bude lepší vyrazit na neurologii nebo ortopedii. Hodně štěstí, v tomhle počasí fixace nic moc (ale lepší než se nehýbat vůbec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
14.7.10 08:39

Né křeč to neni, je to spíš jakoby pnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.7.10 09:51

Ještě to může být ze spaní ve strnulé poloze. Teď je vedro, jestli špatně usínáš a půl noci se převaluješ a pak vyčerpáním zabereš, tak po probuzení může být krk „natažený“. Co polštář, není moc tvrdý? Ale jestli je to na přední straně krku, tak to moc neodpovídá ani přeležení ani natažení při cvíču. Asi to fakt bude chtít nějakého doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
14.7.10 10:04

Ještě mě napadlo, že sem zvedala těžký bazén několikrát když jsem se snažila z něj dostat vodu, no uvidíme. Dneska mi to příjde trochu lepší. Mažu to fastum gelem, tak snad.. :nevim: Prostě nic mě nebolí, jen táhne, škrtí.. jak dám hlavně dolu hlavu, nebo do strany. Taky mě napadlo si půjčit límec a nosit ho abych s tím krkem nehla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.7.10 10:37

Tak ten bazén by asi odpovídal (pohyb dozadu nahoru). Bude to natažené. Klidně masíruj, hlavně nic dalšího netahej. Límec se dává když je třeba ocránit páteř. Dobrovolně bych si ho nedala, tlačí, nemůžeš otáčet hlavou a potíš se v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
14.7.10 10:45

Mě to s tím bazénem napadlo až dneska, z ničeho nic, nevim proč. Jak jsem ho chtěla zvednout a vypustit, teda dostat u něj vodu, a to několikrát no. Večer mi to můj namasiroval, mažu tím fastumem ještě bych chtěla nějakou konskou mast. Moc moc ti děkuju !! A ty tomu rozumíš? Já právě vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.7.10 11:30

Doktor nejsem, ale „při dětech“ mně záda začala dost zlobit (váha, zvedání, únava…). Takže jsem se o sebe začala trochu starat. Mně pomáha cvičení (něco na posílení, žádný aerobic) a plavání. Docela mně to baví a nic mně nebolí, pokud teda jako poslední víkend nevyjdu v sobotu na Lysou horu a v neděli se dorazím lekc Pilates, to ně teda bolelo v tom vedru všechno až do úterý. No a o tom kde je jaký sval a co to zrovna pracuje a co se nesmí namáhat vím nejvíc od instruktorek Pilates a Powejógy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
14.7.10 12:19

Děkuju ti moc za rady :kytka: :srdce: Taky jsem právě cvičila docela mě to i bavilo, ale teď v těch vedrech… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
angelinaa
27.5.11 23:23

Ahoj no ja som mala presne toto iste a kedze setra bola operovana na stitnu tak som si myslela, ze to mam aj ja. Po vysetreni hormonov na stitnu zlazu som mala vsetko ok. nakoniec prisli na to, ze to mam z krcnej chrbtice. Chodila som na masaze, elektroliecbu a parafin a pomohlo. Po tejto kure som mala 2 mesiace pokoj, ale opat sa mi to vracia :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex