Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
prosím jaké máte zkušenosti s tímto lékem? Mám ho brát kvůli uzlíku ve štítné žlázi, ale přímo sníženou funkci nemám.
A proč kvůli tomu zakládáš další diskusi?
Pak se tu má ěkdo vyznat.
ahoj, já ho baštím už asi měsíc (1 tabl.denně), protože jsem po operaci štítné žlázy, měla jsem zvýšenou funkci, přišla kvůli ní o mimi a tak jsme ji s panem doktorem poslali smykem
no a myslím, že ho snáším v pohodě, akorát mě u něho štve, že ho musím jíst ráno na lačno a čekat minimálně půl hodiny, než se najím,kolikrát se budím hladem a pak je ta půlhodina skoro nekonečná, no ale na to si člověk zvykne. ![]()
No a co bys tedy vlastně konkrétně chtěla vědět, že zakládáš diskusi?
Beru ho už deset let… mimochodem rozhodně ne způsobem jako Rachel, na lačno… normálně kdykoli si vzpomenu. Léčím se v Endokrinol. ústavu v Praze s diagnózou autoimunní thyreoiditis…
Jestli třeba má nějaké nežádoucí účinky? Píše se v příbalovém letáčku, že ne, ale někde jsem četla že někod má návaly horka…
Každý lék jistě může mít nežádoucí účinky… já sama ale nikdy žádné necítila.
Ale já teda obvykle věřím jak příbalovému letáku, tak především doktorce, která mi lék předepisuje… a i kdyby někdo jiný měl nežádoucí reakci, nezabývala bych se (jako laik) bez opravdu vážného důvodu správností jejího rozhodnutí.
ahojky já se lečim se snizenou fuknci ted jsem nic nemusela brat ,ale nez jsem otehotnela tak se mi to trochu zhorsilo a doktorka mi nasala jen 50 a berete se to na lačno a jak píše rachel je to naprd s tim, že musís min. pul hodky cekat. Jinak nějaký vedlejší učinky jsem nepozorovala. Hlavně v těhotenství se musí brát kvůli miminku.
Já mám to, co Bohunka, léčím se asi od 4 let, stejnou dobu beru léky - Euthyrox odhadem možná 15-18 let??? Abych nekecala, prostě už moc dlouho. Nežádoucí účinky nemám žádné a nikdy jsem neměla. Vůbec bych se toho nebála ![]()
Beru ho ale taky nalačno ráno. Mělo by se půl hodiny před jídlem, někdy to nedodržím, když nestíhám. Ale dřív jsem to nevěděla, tak jsem ho vzala někdy třeba i po snídani a problémy jsem neměla. Ale říkala mi tehdy jako dítěti doktorka, že když to neužiju do oběda, tak už si to pak ani nemusím brát
Je možné, že jde vývoj dopředu a zjistily se zas nové věci ![]()
regy
ty mi zjevně nevěříš,co ![]()
hele návaly horka mít můžeš, když sníš třeba celé platíčko
to je účinek toho hormonu, když je ho moc, je člověku horko, potí se, zadýchává a hubne (zeptej se rachel)
ale ty ho nebudeš mít moc. Plná substituce, když má někdo štítnici úplně pryč, je kolem 150 mg.
s tvými 25 mg normálně štítnice zareaguje a sníží se vlastní produkce.
25 mg na den je nic nic nic - vsadim boty, že nepocítíš vůbec nic (nebudeš-li nějakou smůlou přecitlivělá na pomocné látky)
souhlasím s pudloslavou, moje štítná žláza byla úplně blbá a splašená a já se potila jak kůň, byla jsem nervózní a zadýchaná a furt mi bylo horko, opravdu to způsobuje jen přemíra toho hormonu, jestli máš napsanou tak malinkou dávku, tak to nepoznáš vůbec nic, buď v klidu ![]()
Holky děkuju moc, začínám si myslet, že to není nic hrozného, jenom mám trochu strach aby pak ta moje štítná žláza nezlenivěla a nebylo to pak ještě horší.
Holky se mnou to není jednoduché
Nejsem přítel prášků. Vždycky si řikám, že se to pak projeví někde jinde..
taky jsem se tomu bránila, nikdy mi nic nebylo, prostě normální zdravé děcko, puboš, klid, a pak jsem náhodou s babičkou přišla na to, že mi mlátí hercka nějak moc rychle a tím začal můj maraton po doktorech, ale teď už to mám za sebou (po 2 letech) a konečně jsem zase relativně v pohodě. Neboj, ten prášek není nic jiného, než hormon, který by za normálních okolností produkovalo tvé tělo tak jako tak, akorát ti ho produkuje málo, tak je třeba mu trochu pomoct no ![]()