Euthyrox – při snížené funkci štítné žlázy

1764
12.7.10 11:33

euthyrox

prosím jaké máte zkušenosti s tímto lékem? Mám ho brát kvůli uzlíku ve štítné žlázi, ale přímo sníženou funkci nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
12.7.10 11:46

A proč kvůli tomu zakládáš další diskusi?
Pak se tu má ěkdo vyznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
12.7.10 11:48

ahoj, já ho baštím už asi měsíc (1 tabl.denně), protože jsem po operaci štítné žlázy, měla jsem zvýšenou funkci, přišla kvůli ní o mimi a tak jsme ji s panem doktorem poslali smykem :mrgreen: no a myslím, že ho snáším v pohodě, akorát mě u něho štve, že ho musím jíst ráno na lačno a čekat minimálně půl hodiny, než se najím,kolikrát se budím hladem a pak je ta půlhodina skoro nekonečná, no ale na to si člověk zvykne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
12.7.10 11:59

Omlouvám se BaraF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
12.7.10 12:36

No a co bys tedy vlastně konkrétně chtěla vědět, že zakládáš diskusi?
Beru ho už deset let… mimochodem rozhodně ne způsobem jako Rachel, na lačno… normálně kdykoli si vzpomenu. Léčím se v Endokrinol. ústavu v Praze s diagnózou autoimunní thyreoiditis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
12.7.10 12:42

Jestli třeba má nějaké nežádoucí účinky? Píše se v příbalovém letáčku, že ne, ale někde jsem četla že někod má návaly horka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
12.7.10 12:46

Každý lék jistě může mít nežádoucí účinky… já sama ale nikdy žádné necítila.
Ale já teda obvykle věřím jak příbalovému letáku, tak především doktorce, která mi lék předepisuje… a i kdyby někdo jiný měl nežádoucí reakci, nezabývala bych se (jako laik) bez opravdu vážného důvodu správností jejího rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
12.7.10 12:59

ahojky já se lečim se snizenou fuknci ted jsem nic nemusela brat ,ale nez jsem otehotnela tak se mi to trochu zhorsilo a doktorka mi nasala jen 50 a berete se to na lačno a jak píše rachel je to naprd s tim, že musís min. pul hodky cekat. Jinak nějaký vedlejší učinky jsem nepozorovala. Hlavně v těhotenství se musí brát kvůli miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.10 13:08

Já mám to, co Bohunka, léčím se asi od 4 let, stejnou dobu beru léky - Euthyrox odhadem možná 15-18 let??? Abych nekecala, prostě už moc dlouho. Nežádoucí účinky nemám žádné a nikdy jsem neměla. Vůbec bych se toho nebála :wink:

Beru ho ale taky nalačno ráno. Mělo by se půl hodiny před jídlem, někdy to nedodržím, když nestíhám. Ale dřív jsem to nevěděla, tak jsem ho vzala někdy třeba i po snídani a problémy jsem neměla. Ale říkala mi tehdy jako dítěti doktorka, že když to neužiju do oběda, tak už si to pak ani nemusím brát :nevim: Je možné, že jde vývoj dopředu a zjistily se zas nové věci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.7.10 13:22

regy :-) ty mi zjevně nevěříš,co :-)
hele návaly horka mít můžeš, když sníš třeba celé platíčko :-))) to je účinek toho hormonu, když je ho moc, je člověku horko, potí se, zadýchává a hubne (zeptej se rachel)

ale ty ho nebudeš mít moc. Plná substituce, když má někdo štítnici úplně pryč, je kolem 150 mg.
s tvými 25 mg normálně štítnice zareaguje a sníží se vlastní produkce.

25 mg na den je nic nic nic - vsadim boty, že nepocítíš vůbec nic (nebudeš-li nějakou smůlou přecitlivělá na pomocné látky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
12.7.10 13:26

souhlasím s pudloslavou, moje štítná žláza byla úplně blbá a splašená a já se potila jak kůň, byla jsem nervózní a zadýchaná a furt mi bylo horko, opravdu to způsobuje jen přemíra toho hormonu, jestli máš napsanou tak malinkou dávku, tak to nepoznáš vůbec nic, buď v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
12.7.10 14:11

Holky děkuju moc, začínám si myslet, že to není nic hrozného, jenom mám trochu strach aby pak ta moje štítná žláza nezlenivěla a nebylo to pak ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
12.7.10 14:12

Holky se mnou to není jednoduché :-) Nejsem přítel prášků. Vždycky si řikám, že se to pak projeví někde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
12.7.10 15:44

regy: já taky ne , ale prostě jsem si musela zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
13.7.10 09:35

taky jsem se tomu bránila, nikdy mi nic nebylo, prostě normální zdravé děcko, puboš, klid, a pak jsem náhodou s babičkou přišla na to, že mi mlátí hercka nějak moc rychle a tím začal můj maraton po doktorech, ale teď už to mám za sebou (po 2 letech) a konečně jsem zase relativně v pohodě. Neboj, ten prášek není nic jiného, než hormon, který by za normálních okolností produkovalo tvé tělo tak jako tak, akorát ti ho produkuje málo, tak je třeba mu trochu pomoct no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí