Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@davčašim píše:
Ahoj chtěl jsem se zeptat nevíte někdo co se stane když jsem si prášek zapomněl vzít?
když to bylo jen jednou, tak nic. tělo se jeden den bez dané dávky nezblázní ![]()
Ak len 1×, tak si myslim, ze nic, ale samozrejme zalezi aj aku mas dg a kolko euthyroxu beries…
@davčašim píše:
Ahoj chtěl jsem se zeptat nevíte někdo co se stane když jsem si prášek zapomněl vzít?
nic mě se to stává často, když si vzpomenu tak si ho vezmu večer a druhý den vezmu prášek dopoledne místo rána aby v tom byl nějaký rozestup. když zapomenu úplně tak se nic neděje, další dny pokračuju normálně
Nic se nestane, neboj se. já když zapomenu a přijdu na to ještě dopoledne tak si ji dám, pokud ne, tak to neřeším. jedna zapomenutá nic neohrozí
Nevím jestli to nemám hlásti doktorce byl jsem na vikend pryc a prasky nechal doma takze to byli dny tri. ![]()
Jé to je dle mě v pohodě…
Já občas víkendy zapomínám úmyslně… ![]()
Ahojky všem, ráda bych se tady taky zeptala na zkušenosti ostatních „štítníků“ s Euthyroxem.
Jsem po hypertyreoze po totální tyredektomii (ŠŽ vyoperovaná před 9 měsíci).
Nejdřív jsem prvních pár měsíců po odstranění dostala Euthyrox 100 (od prosince do března), pak mi lékař předepsal místo 100 Euth. 88.
Jaké máte zkušenosti s jeho užíváním??? Občas mívám s touhle dávkou (88) bušení srdce, únavu a návaly…přičemž je mi navíc stále teplo a od operace jsem během 9 měsíců přibrala 9kg.
Zatím jsem ještě relativně štíhlá, ale máte zkušenost s tím Euthyroxem, že by se Vám tyto příznaly objevily??? Popř. přibývaly jste na váze??? A jak moc???
U toho Euth. 100 jsem se cítila super, tak přemýšlím, jestli doktora v září na kontrole nepožádat o tu 100 znovu.
Nemá náhodou někdo zkušenost jaká je obvyklá dávka Euthyroxu po odstranění ŠŽ?? ![]()
Díky moc předem za rady.
Tyhle priznaky byvaji u poddavkovani, asi budes muset nechat upravit davku ![]()
@ashaa to ti dr nechal 50?
euthyrox je v mnoha dávkách : 50,75,88,100,112,125,137,150,200
@Makuška1 píše:
Ahojky všem, ráda bych se tady taky zeptala na zkušenosti ostatních „štítníků“ s Euthyroxem.Jsem po hypertyreoze po totální tyredektomii (ŠŽ vyoperovaná před 9 měsíci).
Nejdřív jsem prvních pár měsíců po odstranění dostala Euthyrox 100 (od prosince do března), pak mi lékař předepsal místo 100 Euth. 88.
Jaké máte zkušenosti s jeho užíváním??? Občas mívám s touhle dávkou (88) bušení srdce, únavu a návaly…přičemž je mi navíc stále teplo a od operace jsem během 9 měsíců přibrala 9kg.
Zatím jsem ještě relativně štíhlá, ale máte zkušenost s tím Euthyroxem, že by se Vám tyto příznaly objevily??? Popř. přibývaly jste na váze??? A jak moc???
U toho Euth. 100 jsem se cítila super, tak přemýšlím, jestli doktora v září na kontrole nepožádat o tu 100 znovu.
Nemá náhodou někdo zkušenost jaká je obvyklá dávka Euthyroxu po odstranění ŠŽ??
Díky moc předem za rady.
je zvláštní že ti dr. snížil dávku, po operaci se spíš dávka zvyšuje. Kdy máš dojít na kontrolní odběr?
@maca36 píše: @ashaa to ti dr nechal 50?
euthyrox je v mnoha dávkách : 50,75,88,100,112,125,137,150,200
Jj, uz jsem koukala, tak jsem to smazla
Jo nechal mi 50, brala jsem to driv, ted zkousime vyssi davku. Bylo by to jedno, ale takhle mi baleni nevydrzi 3 mesice a necham vic penez v lekarne ![]()
@maca36 píše:
@asha no právě je to zbytečně víc peněz
Ono se to uz v CR doplaci, nebo jen za recept? A plati se za polozku nebo i za kus?
Děkuji moc všem za odpovědi.
Právě že na kontrolní odběr jdu za necelý měsíc 18. září po půl roce a tak jsem chtěla vědět zkušenosti ostatních, abych věděla, jestli na ty změny dr. upozornit nebo je to normální. Mě se taky moje rozpoložení nelíbí u té 88tky. S tím Euth. 100kou to bylo podstatně lepší, ale já prd rozumím tomu kolik se těch hormonů má po odstranění ŠŽ brát. ![]()
Ahoj, ráda bych se k Vám přidala. Dnes mi byla oznámena z krevního vyšetření tzv. latentní hypotyreóza. Hodnotu TSH mám 6,8 (norma je prý 4). Dostala jsem léky tuším Letrox a mám brát půlku obden. Tím názvem si nejsem jistá, protože ho ještě nemám doma. Recept mi teď na dálku vyzvedával člen rodiny. Vyšetřit jsem se nechala sama, protože se mi dlouhou dobu nedaří snížit váhu i přes totální změnu jídelníčku (zdravá a vyvážená strava, hodně bílkovin, zeleniny, hlavně dlouhé sacharidy, omezení tuku na 30-40g denně - vše jsem si hlídala, počítala Kj apod.) a cvičení cca 5-6× týdně po dobu posledních 6 měsíců nepodařilo zhubnout ani dkg. Napadlo mě tedy, nechat se vyšetřit, protože už jsem byla v koncích s psychikou. Celkově se o redukci váhy snažím cca 3 roky.
Chtěla bych se zeptat, jak přesně se tedy projevuvje tento latentní typ hypotyreózy. Je mi známo, že hodnoty T4 mám v pořádku, a TSH je v nadprodukci což brzí fci metabolismu. Jestli s tím někdo máte zkušenosti, podělíte se? Popřípadě zda se vám váha začala snižovat při medikaci a po jak dlouhé době jste změny na váze ucítili.
Na další krev mám jít za 2 měsíce.
Díky za info ![]()