Euthyrox – při snížené funkci štítné žlázy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
13.7.10 10:09

pro kazdyho je tezky smirit se s tim, ze jeho telo uz nejni perfektni a ted uz bude muset nadosmrti neco zobat. Pro me taky bylo.
ale do budoucna nas stejne nic jinyho neceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
13.7.10 10:14

taky mám uzlík na štítné žláze a beru euthyrox jednu tabletu denně…žádný vedlejší účinky nemám, žádný návaly nic! nedovolila bych si ho nebrat…moje kámoška měla uzlík na štítce, ale zhoubnej…nechtěla bych prožít to co ona a ta má teprve dávku!! ta chodí v zimě v podzimní bundě, protože má návaly!! fakt se není čeho bát!! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
malickaa
24.8.10 12:31

2 regy: podle meho nazoru ti lekar predepsal euthyrox kvuli tomu, ze diky tomu uzliku se ti stitna zlaza zvetsila, i kdyz mas normalni hodnoty hormonu. Diky euthyroxu by se ti stitna zlaza mela vratit do puvodniho stavu.

• Citovat
  • Upravit
LadyLibi
9.9.10 11:11

Ahoj, lecila jsem se rok s uzlikem ve stitne zlaze, , po roce jsem sla na operaci, kdy mi vyndali celou stitnou zlazu a zjistili, ze jsem v ni mela karcinomy. Ted beru euthyrox100 1krat denne. Zajimalo by me, jestli nekdo mate zkusenosti s tim, jestli se po euthyroxu tloustne a padaji vlasy nebo je to jen kec. Diky za odpoved

• Citovat
  • Upravit
stevie
14.11.10 17:26

Euthyrox

Problémy nemusíš vůbec pozorovat, ale když se nedodržuje ta půlhodina před jakýmkoliv jídlem, pitím a ostatními léky a na lačno, tak se hormon nevstřebá a lék je neúčinný!!

• Citovat
  • Upravit
485
14.11.10 20:04
BohunkaP píše:
No a co bys tedy vlastně konkrétně chtěla vědět, že zakládáš diskusi?
Beru ho už deset let… mimochodem rozhodně ne způsobem jako Rachel, na lačno… normálně kdykoli si vzpomenu. Léčím se v Endokrinol. ústavu v Praze s diagnózou autoimunní thyreoiditis…

Správně se, ale půl hodiny před jídlem brát má, prostě nalačno, protože se tak lépe vstřebává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
3.8.11 09:03

EUTHORYX

Ahojte, chtela bych se zeptat, zda mate nektera zkusenosti s nasledujicim… mam snizenou funkci stitne zlazy, cca treti tyden bery Euthoryx… Soucasne mi nasli endometriozu, takze jsem byla na laparce cca pred mesicem.. Asi abych to mela trosku zabavnejsi s tim otehotnenim:))) Ale k veci..:)..... 22.6. jsem mela prvni menzes po laparce, vsechno ok, zadne krvaceni ani spineni.. Az kdyz prisla ovu, tak se to zmenilo… od te doby me stale boli bricho, jak bych to mela dostat (pritom mam temer 3 tydny do dalsi menzes), prsa mam o cislo vetsi a puvodne ruzovy vytok se zmenil na svetle hnedy… nemam jej uplne pravidelne, s prestavkama, ale to boleni v podbrisku mam uz tyden a neprechazi to.. Mohlo by to byt zpusobene tim Euthoryxem? Mate s tim prosim nektera zkusenost? Mela jsem dve cysty a cetne loziska endo, takze mam ted strach, ze se to vraci..Ale tak brzy???? Snazime se s manzelem co nejdrive o dalsi mimi (jedno uz jsem loni potratila)… Pletu pate pres devate… ale snad to nevadi:) Budu moc rada za vas nazor… dekuju Val :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
5.8.11 21:40
Wolsey píše:
Ahojte, chtela bych se zeptat, zda mate nektera zkusenosti s nasledujicim… mam snizenou funkci stitne zlazy, cca treti tyden bery Euthoryx… Soucasne mi nasli endometriozu, takze jsem byla na laparce cca pred mesicem.. Asi abych to mela trosku zabavnejsi s tim otehotnenim:))) Ale k veci..:)..... 22.6. jsem mela prvni menzes po laparce, vsechno ok, zadne krvaceni ani spineni.. Az kdyz prisla ovu, tak se to zmenilo… od te doby me stale boli bricho, jak bych to mela dostat (pritom mam temer 3 tydny do dalsi menzes), prsa mam o cislo vetsi a puvodne ruzovy vytok se zmenil na svetle hnedy… nemam jej uplne pravidelne, s prestavkama, ale to boleni v podbrisku mam uz tyden a neprechazi to.. Mohlo by to byt zpusobene tim Euthoryxem? Mate s tim prosim nektera zkusenost? Mela jsem dve cysty a cetne loziska endo, takze mam ted strach, ze se to vraci..Ale tak brzy???? Snazime se s manzelem co nejdrive o dalsi mimi (jedno uz jsem loni potratila)… Pletu pate pres devate… ale snad to nevadi:) Budu moc rada za vas nazor… dekuju Val :kytka:

Ahojky ja ti asi moc neporadim protoze ja ho beru asi tak tri dny po zamlklem tehu mi nasli stitnou zlazu ktera byla pravdepodobne pricinou. Ted beru euthyrox 75 a za dva mesice bych mela jit na kontrolni odbery kdyz bude vse ok tak muzem zacit se snazenim a kdyz ne tak si budu muset jeste pockat :( mam za sebou neco pres dva mesice po revizi a je to hrozne to cekani. Myslis ze se to za ty dva mesice srovna?

• Citovat
  • Upravit
51
5.8.11 22:06

ahojky:) shodou okolnosti mam blizkou kamaradku, ktera ma taky ten samy problem, a dneska ceka druhe miminko… kdyz zacala brat leky na snizenou funkci SZ, tak ji lekar upozornil, ze by mela se snazenim pockat tak aspon dva mesice, ze by bud nemusela v te dobe vubec otehotnet, anebo -coz by bylo horsi - by o mimi prisla.. Ze je proste lepsi pockat, az jsou ty hormony vic v poradku.. No a za dva mesice po tom, co zacala brat leky, to zkusili a bylo:)) Tak verim, ze budeme taky za par mesicu jasat :kytka: Ja jsem na to stejne jako ty, koncem druheho mesice zamkle tehotenstvi, bohuzel rovnou dvojcatka (coz byla sranda, protoze mi dvojcata v rodine nemame), a zrejme ten samy problem.. diky stitne.. Ale dobra zprava je ta, ze prisli na problem, a ze tisice a tisice zen jsou na tom stejne. A presto maji deti. Tak urcite vydrz, dva mesice utecou jako voda a urcite to bude dobre!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
5.8.11 22:57
Wolsey píše:
ahojky:) shodou okolnosti mam blizkou kamaradku, ktera ma taky ten samy problem, a dneska ceka druhe miminko… kdyz zacala brat leky na snizenou funkci SZ, tak ji lekar upozornil, ze by mela se snazenim pockat tak aspon dva mesice, ze by bud nemusela v te dobe vubec otehotnet, anebo -coz by bylo horsi - by o mimi prisla.. Ze je proste lepsi pockat, az jsou ty hormony vic v poradku.. No a za dva mesice po tom, co zacala brat leky, to zkusili a bylo:)) Tak verim, ze budeme taky za par mesicu jasat :kytka: Ja jsem na to stejne jako ty, koncem druheho mesice zamkle tehotenstvi, bohuzel rovnou dvojcatka (coz byla sranda, protoze mi dvojcata v rodine nemame), a zrejme ten samy problem.. diky stitne.. Ale dobra zprava je ta, ze prisli na problem, a ze tisice a tisice zen jsou na tom stejne. A presto maji deti. Tak urcite vydrz, dva mesice utecou jako voda a urcite to bude dobre!!!!

Jeee dvojcatka to je mi lito ze to nedopadlo ale musime byt silny a statecny a ted kdyz nam prisli na to cim by to mohlo byt tak se snad zadari. Me prave taky rekla doktorka pockat dva mesice a pak na kontrolni odbery a kdyz bude vse ok tak muzem zacit. Tak doufam ze bude. Jak dlouho to beres? Ja zitra teprve 3den. A taky bych byla rada kdyby se zadarilo tak rychle jako ted vyslo to hned napoprvy…to bylo tvoje prvni mimi?

• Citovat
  • Upravit
51
6.8.11 13:47

Ahojky) tak jsem tu zase :-) je fajn mit si s kym o tom popovidat! ;). Bylo to moje prvni tehotenstvi, a naprosto necekane.. Pracovala jsem totiz tok a pul jako letuska v Liverpoolu a manzel (Slovak) za mnou lital cca jednou mesicne.. Doktor mi tehdy rekl, ze to vypada, ze diky dlouhodobemu pobytu ve vyskach (zmena tlaku..moje hormony se mohly zblaznit:)), neovuluju, takze sance na otehotneni byla v podstate nulova.. A najednou bum. Skoda,ze tenhle pocit prekvapeni uz asi nezaziju..Stitna v kombinaci s endometriozou..clovek se pak hlida a pozoruje, jestli nahodou se tentokrat nepodarilo:))) Ja to beru cca 3 tydny, zkousime ale uz ted, kvuli te endometrioze, tak snad se to povede.. neocekavam, ze bych mela to stesti otehotnet hned po prvni menzes, ale snad v prubehu nekolika malo mesicu se zadari.. Nejblbejsi je, ze se na soustredim i kdyz nechci… A jak ty? DObre je i upravit zivotni styl, piju hodne bylinkovych caju, hlavne rebricek a kontryhel (ty jsou na spodek nej), a koupila jsem si vytazek ze zeleneho jecmene (stoji to cca 1100 CZK, ale je to na tri mesice, plne mineralu a vitaminu, uzasna vec, mam to odzkousene, na imunitu jak delane), a beru kyselinu listovou, delam si detox… no uvidime, jaky to bude mit vysledek :-D Drzim ti palce at Ti vysledky vyjdou dobre!!!!! Budu rada, kdyz das vedet.. ;) Tys mela taky zamkle tehotenstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
6.8.11 14:09
Wolsey píše:
Ahojky) tak jsem tu zase :-) je fajn mit si s kym o tom popovidat! ;). Bylo to moje prvni tehotenstvi, a naprosto necekane.. Pracovala jsem totiz tok a pul jako letuska v Liverpoolu a manzel (Slovak) za mnou lital cca jednou mesicne.. Doktor mi tehdy rekl, ze to vypada, ze diky dlouhodobemu pobytu ve vyskach (zmena tlaku..moje hormony se mohly zblaznit:)), neovuluju, takze sance na otehotneni byla v podstate nulova.. A najednou bum. Skoda,ze tenhle pocit prekvapeni uz asi nezaziju..Stitna v kombinaci s endometriozou..clovek se pak hlida a pozoruje, jestli nahodou se tentokrat nepodarilo:))) Ja to beru cca 3 tydny, zkousime ale uz ted, kvuli te endometrioze, tak snad se to povede.. neocekavam, ze bych mela to stesti otehotnet hned po prvni menzes, ale snad v prubehu nekolika malo mesicu se zadari.. Nejblbejsi je, ze se na soustredim i kdyz nechci… A jak ty? DObre je i upravit zivotni styl, piju hodne bylinkovych caju, hlavne rebricek a kontryhel (ty jsou na spodek nej), a koupila jsem si vytazek ze zeleneho jecmene (stoji to cca 1100 CZK, ale je to na tri mesice, plne mineralu a vitaminu, uzasna vec, mam to odzkousene, na imunitu jak delane), a beru kyselinu listovou, delam si detox… no uvidime, jaky to bude mit vysledek :-D Drzim ti palce at Ti vysledky vyjdou dobre!!!!! Budu rada, kdyz das vedet.. ;) Tys mela taky zamkle tehotenstvi?

Je to urcite fajn si s nekym o tom popovidat hlavne s nekym kdo se soustredi na stejne tema. Presne taky zamlkle tehu na revizi jsem byla v 9tydnu. No a po sestinedeli me doktor poslal na endokrinologii protoze se mu zdalo ze mam zvetsenou stitnou zlazu a taky ze jo. Takze pry to byla pravdepodobne pricina a uz by se to nemelo stat. Ale je zvlastni ze jsem ty hodnoty v krvi pry mela hodne spatne ale nikdy jsem nemela problem s nepravidelnymi cykly a s otehotnenim uz vubec ne. Obe tehotenstvi hned na prvni pokus tak jsem fakt strasne zvedava jak to bude ted hrozne se bojim ze to nepujde.

• Citovat
  • Upravit
Michaela123456
31.12.11 11:44

Tekutina z bradavek

Dobrý den. Euthyrox 50mg jednou denně beru zhruba měsíc. Občas mám návaly horka, ale dnes v noci mi z bradavek začala téct bílá tekutina (snad mléko či co), těhotná nejsem. Myslíte že to může být z Euthyroxu? Brala jsem ho vždy ráno v 7, 20 minut před snídaní. Posledni dva týdny ho ale beru zhruba v 9 až 10 hodin. Je to problém. Nevíte jak to spravit?

• Citovat
  • Upravit
Michaela123456
31.12.11 11:45

A myslím, jakože vstávám v devět. Vždy ho beru před snídaní.

• Citovat
  • Upravit
68987
31.12.11 11:54

Nemyslím, že by to mělo mít souvislost, sekrece z bradavek může být spíš dílem zvýšeného prolaktinu, to se štítnou žlázou nesouvisí… Nebo jsem aspoň nikdy neslyšela o nikom, komu by tohle způsobovala, ani v příbalovém letáku (kde popíšou každý problém, co měl při užívání jeden člověk z tisíce) o tom nepíšou nic. Pokud by to bylo jednorázové, hodila bych to za hlavu, pokud by se to opakovalo, nechala bych zkontrolovat ten prolaktin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí