Klacid a hořko v ústech :-/

1814
16.7.10 10:04

Klacid a hořko v ústech :-/

Ahojky,

od včerejška beru atb Klacid (mám angínu :-( ) a mám po něm příšerné hořko v ústech. Vím to - mívám to hořko pokaždé u tohoto léku, jen se mi zdá, že se to stále stupňuje, tentokrát je to fest :-? - a nejhorší to je, když se probudím v noci poté, co jsem měla několik hodin zavřená ústa…

Nevíte, co s tím? Pomáhá akorát když něco jím nebo aspoň cumlám a tou aktuální chuťí přebiju to hořko. Ale přece nebudu týden pořád něco jíst nebo cucat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
16.7.10 10:09

a proč to dr neřekneš dala by ti jiné atb,me minule pofromid uno taky v ustech se mi svlíkl celej ten povlak z jazyku, bolelo to jako čert a řekla sem jí že tyto už nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
16.7.10 10:13

Já jí to řekla, ale asi to nepovažovala za důležité :nevim: (a já to taky nepovažovala za něco závažného - aspoň do teď to nebylo tak hrozné, ale tentokrát to stojí fakt za to…) - příště (doufám, že douho žádné nebude!) budu víc trvat na něčem jiném…

Příspěvek upraven 16.07.10 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.7.10 10:13

ahoj
taky jsem to u techto atb mela ,volala jsem dr,rikala ji to a ona mi rekla ze to je u techto atb normalni a ze mi priste da jine.
a ze mam jist hodne jogurty s biokulturou nebo aspon nejake probiotika,ze to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
16.7.10 10:16

Taminko - probiotiky se cpu, ještě zkusím ten jogurt - díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
16.7.10 11:51

Jo,taky jsem si pred mesicem uzila horkosti,brala jsem kvuli zubu :zed: ,ja jedla denne velkou Hollandii a nic.Hald to tak u tehle ATB je,da se to prezit,je tpar dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.7.10 14:56

ja to teda nezkousela,nastesti uz to bylo jen cca 2 dny do dobrani takze jsem to dobrala a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chlumka
24.1.12 22:37

Achjo, včera jsem začala brát ANTB Klacid na 14 dní a objevilo se mi taky dost nepříjemný hořko v ústech :( Zítra zavolám doktorce a dohodnu se s ní, nechci 14 dní jíst jen hořké jídlo :( FUJ ! :'(

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. hana20:00
12.7.12 14:00

Syn (2,5r, jedlík) bere 2× denně Klacid (4. den) a od té doby takřka nejí. To že nejí není nemocí, je na něm vidět, že by si ledacos dal, kručí mu v břiše, ale nakonec zavrtí hlavou a finito, nevezme si. ATB jsou nechutně hořká (jen olíznutí stříkačky mi nechává hořkost i 2h po té) a jemu ta hořkost přetrvává asi stále. Od pondělí snědl 2 párky, které mívá jinak naprosto výjimečně a jedny tyčinky se sýrem (nějaký to Sýr a křup nebo tak něco). Mnohokrát za den při jakékoli činnosti začne křičet bléé a pofňukávat, otevírá pusu a prsty se v ní šťourá. Nabízím mu třeba rohlík na zajezení, vodu na zapití. Zajíst to nikdy nechce, resp. udělal to jednou a po prvním soustě se vše opakovalo, protože mu to taky zhořklo. Zapíjel to do včerejška, dnes už ani to ne. Začínám z toho být zoufalá, obzvlášť když si představím, že má ATB ještě na týden. Nevím, co s ním :zed: Na nejedlíka, kterým ale není dobrovolně, nejsem zvyklá. Má pro mě někdo radu? Stále mu něco nabízím - jogurty, ovoce, pečivo, puding, polívku, křupky, svůj oběd, přesnídávky, dokonce i čokoládu, kterou mívá málo a má ji rád, ale nic nechce.

• Citovat
  • Upravit
2439
12.7.12 14:47

Ahoj, já jsem tyto antibiotika taky měla a ta hořkost teda není nic moc, ale nijak zvlášť jsem to neřešila, zas tak mi to nevadilo. Ale zmínila jsem se o tom doktorce a ta mi na to řekla, že mám prášek zapít trochou pravé Coca Coly, že by to mělo být lepší. Tak to zkuste, pokud to nezabere zkusila bych se s doktorkou domluvit na změně prášků, myslím, že nedostatek jídla a pití je snad horší než ta samotná nemoc. Tak držím palce ať to zabere :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
12.7.12 15:25

Já jsem Klacid z tohoto důvodu nemohla dobrat…z tý hořkosti jsem zvracela a dá se říct že ta hořkost v ústech je nežádoucí účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
12.7.12 17:09

Jedině se domluvit s doktorkou na změně antibiotik :think: Já jsem Klacid brala nedávno a ta hořkost ani moc zajíst nešla.
Přijde mi zbytečné, aby malý kvůli tomu nejedl, když je spousta ATB, která tento vedlejší účinek nemají. Ať je mu brzy líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. hana20:00
12.7.12 21:29

Díky. Zkusím ráno tu colu a kdyžtak dopo zaběhneme k Dr. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
426
14.7.12 16:06

Zkus to zapíjet mlékem, mě to jakštakš pomáhalo, i když já ty tablety musím ještě k tomu vždy rozkousat a to je pak masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maunova.p
7.7.13 21:46

Teda já mám hrozné problémy s dcerou jsou jí teprve 2 měssíce a jsme ted týden po Klacidu A TA HOLKA MI U JÍDLA DĚLA HROZNÉ SCÉNY A KDYŽ SE KONEČNĚ NAJÍ TAK BUD TO VYZVRÁTÍ NEBO SE ŠÍLENĚ KROUTÍ, A TO BY PŘI TOM SPALA JAKO STEKLÁ, NEVÍM CO S NÍ NAŠE DOKTORKA TED MÁ 2 TÝDN DOVČU A NA ZÁSTUP SE MI JÍT NECHCE NEMÁ PRO MĚ PROSÍM NĚKDO NĚJAKOU RADU CO BY JÍ MOHLO BEJT?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex