Klacid a hořko v ústech :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9734
7.7.13 22:18

Na angínu je lékem první volby beta-laktamové ATB, nikoliv makrolid, ten se používá až jako lék 2. volby nebo u zjištěné alergie na beta-laktamová ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.1.14 01:11

Tak i mě se svléknul jazyk,,pusa sama afta..šilena bolest..vyděšěna co se děje jsem jela na pohotovost…no nic mi nedali..jen vaše řadky tady mě uklidnily,,,už budu příště vědět, clacit už nikdy více,,ted si tu baštím jogurtík a snad mi bude fain

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.2.14 18:38

klacid - vedlejší účinky

Ahoj.
Před 14 dny jsem začala užívat lék Klacid 500. Po 12 hodinách, využívala jsem celkem 5 tbl. Už po dvou tabletách mi bylo hrozně zle, nemohla jsem skoro ani chodit a mluvit, cítila jsem se hrozně nemocná jako bych měla 40 stupňů horečku, ale teplotu jsem neměla. Bylo mě na zvracení a bolela mě hlava a hučelo v uších. Ve spánku jsem měla celou noc děsivě živé sny, halucinace. Měla jsem strach úplně ze všeho a o svou rodinu a o sebe. Myslela jsem že to nepřežiji, že to je moje poslední chvíle. V životě jsem měla hodně těžkých chvil plných strachu, ale tohle byl nezdravý strach, jako by mě vraždily.
Tento stav trval týden. Třetí den jsem si vzpomněla že podobné stavy měla známá jenže jsem nevěděla po kterém léku. Poté jsem zjistila že ještě dva lidi měly tyto problémy po antibiotikách Klacid.
Do dnes se bojím usínat, protože mám děsivé sny a halucinace a celou noc se budím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.5.15 10:49

klacid SR

Beru 6.den klacid SR na anginu. Nikdy jsem s timhle druhem antb nemela problemy, ted uz 2 dny hrozne navaly stridane se zimnici, depka, v noci me budily nocni mury :(
V krku uz davno nic nemam, teplotu taky nemam, jen jeden aft v puse, ale to se mi obcas dela.
Jsem stastna, ze zitra spolknu posledni tabletu, nejradsi bych ji hodila do kose, ale kdyz jsem jednou nedobrala antb, tak se mi to vratilo :(
Nemate nekdo zkusenost, za jak dlouho se telo vycisti a ty vedlejsi ucinky odezni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.5.15 21:36

klacid a hořkost

Také hořkost v ústech-asi 3. den užívání Klacidu se objevila a stupňuje se… fuj-je to hnus… Ještě 2× a bude konec! V prosinci měl synek (tenkrát 10měsíců) Klacid v sirupu a také mi nechtěl moc jíst… většinou byl na MM a jogurtu-všechno ostatní odmítal. Vůbec jsem netušila, že je tak hořký-mě to na olíznutí nepřišlo-jako bylo to hnusný, ale které atb nejsou… pro miminko už nikdy Klacid-fakt jsem nevěděla, že je tak hnusný… Mrzí mě to u čumáčka, že jsem dovolila ho tak trápit… :( Jinak mě bolest v krku odezněla s objevením té hořkosti… Také doberu, páč se obávám návratu (už kvůli mimču-také má atb…)…
Jak ti je @lili355? Už nemáš hořkost? Dnes 9.5. už jsi pár dní po dobrání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.5.15 15:14

@Allisons no ja uplne problemy s horkosti v puse nemela, nebo jsem to moc neresila. Jinak ta unava uz je asi lepsi, ty navaly se zimnici uz ted 2 dny taky. Tak doufam, ze uz budu mit klid a zadne prasky dlouho brat nebudu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
10.5.15 16:44

silné hořko v ústech

Ahoj všichni, nenašla jsem novější diskuzi, potkala mě tato nepříjemnost mám to teď druhý den, teď jsem si vygooglila že je to teda zřejmě po antibiotiku případně ještě nějaké další příčiny…Nevíte někdo kdy to přejde, případně co by to mohlo zmírnit? Ne že by mi krátkodobé hladovění neprospělo (pro ty co nechápou, jde o trvalý stav něčeho hodně hořkého v puse, když chcete něco jíst, tak nic moc :poblion: ), ale přece jen :oops: díky****

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.5.15 17:58

@smutnalucy prejde to bohuzel nejspis az po dobrani antb :( Antibiotika jsou proste svinstvo, staci si precist pribalovy letak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
10.5.15 18:11

Ahoj, ja jsem po Klacidu mela taky horko v puse. Bylo to pěkně hnusny. Nakonec, kdyz mi to slezlo i do spodku, tak jsem je po 5ti dnech vysadila. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
10.5.15 20:25

Ještě doplním že to nemám po Klacidu, ale po blbým Pamyconu a ten jsem měla naposledy včera. Sice bych mohla ještě do úterý ale už nechci. Klacidu jsem se vyhnula asi jen tak tak, doktorka řekla že zkusíme co to udělá.
Zvláštní já jsem to nikdy od nikoho neslyšela že by to měl, ale je to fakt maso, teď jsem zkusila trochu něčeho sníst a je to všechno jak hořkej jetel, blé :cert:
No, jsou i horší věci na světě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
24.10.20 09:14

Tak jsem dostala včera Klacid 500 na zanet dutin a uz po 2.tablete me boli zaludek a je mi na zvraceni a citim se divne.
Ma nekdo zkusenost, jestli si telo zvykne, nebo mi bude zle 7dni, co je budu brat? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.25 16:19
@Lenka121 píše: Více

Ted jsem hledala v lupě, protože jsem užívala 6 dnu klacid, ale ten poslední den už jsem nedala. Přesně stejné pocity, horko v ústech, žaludek střeva jedna velká jízda - totální diskomfort a rozhozeni. Nemohla jsem už ani pomalu nic sníst. A pak se mi spustilo bušení srdce, tlak v hlavě, bušení v uších, normálně nějaká panika - ale vím, že je to z toho leku. Přesně jsem se to dočetla v příbalovém letáku, tak jsem to okamžitě vysadila. Ted jen doufám, ze to ze me brzy vyprchá a bude zase lip. Strašný sajrajt ten klacid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
15.6.25 22:49

Tu hořkost mám vždy po těchto atb a nic nezabírá. :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie