Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, je tu někdo, kdo taky v těhotenství trpí na hemeroidy? Nikdy jsem na ně netrpěla, ale teď…no síla…Detralex mi pomůže jen na chvíli, ale ne uplně…dubová kúra taky moc ne…čípky jen na čas, pak se zase vše vrátí…nemáte tu někdo zaručený recept, jak se jich zbavit? Obávám se porodu, jen si domýšlím, co by to s nima mohlo ještě udělat. díky.
V kolikátym seš ? mám takovej blbej pocit že ti to vymizí až po porodu. Mě se udělali asi 3 měsíce po porodu a za 3dny byly pryč.Dubová kůra s krémem Avec- doporučila dětská doktorka a opravdu pomohl.Jak ti hlavička tlačí na spodek tak ty žilky okolo konečníku jsou permanentně namáhané. A čím je mimčo větší tím je to horší. Měla bys to ale vyřešit aby jsi mohla rodit v pohodě.Myslím že na gyndě ti poradí . Nejsi jediná která to má. To tě lituju vím jak to bolí.
jsem ted v pátem měsici…čekám už třetí mimčo, ale u prvních dvou to tak strašné nebylo…gynekolog mi jen řekl, že je to časté a že se s tím do porodu nedá nic dělat…až po porodu…děsím se toho, jak budu po tom porodu vypadat…
Já měla před porodem taky hrozné, udělaly se někdy v pátém měsíci a stejně jako ty jsem se porodu děsila, protože nezabíralo nic. Při porodu jsem si na ně ani nevzpomněla, ovšem po porodu to byl děs. Roztrhla jsem se totiž až ke konečníku i přes ně a měla jsem v nich i šití, takže bolest příšerná, sednout se nedalo, ale postupně (asi po dvou týdnech) se to začalo lepšit, dávala jsem si velký pozor na jídlo, aby nebyla zácpa a dalo se. Ovšem před pár dny jsem jídlo nějak neuhlídala a při zatlačení mi opět vylezly, i když už to není taková hrůza. Takže nezoufej, ono se to nějak vyřeší, hlavně bych pořád mazala dubovou kůrou a sprchovala po každém použití WC.
A co pomuze na tu bolest? ja mela nebolave a ted boli, jako cert
a to me ceka dlouha cesta ![]()
@jizvíková píše:
A co pomuze na tu bolest? ja mela nebolave a ted boli, jako certa to me ceka dlouha cesta
mně teda pomáhá si napustit vanu a lebedit si většinou to pomáhá + namazat mastí z dubové kůry. Až Týna povyroste chci jít na operaci mám to hrozný už od prvním porodu.
Ahoj, také stím mám velké problémy. Jednou jsem to nechala zajít tak daleko, že mi prasknul a já musela okamžitě na chíru a vyčištění
Bolest taková, že porod byla procházka růžovým sadem.
Jediné co mi pokaždé pomůže je mastička Faktum. Dříve jsem se mazala dubovou kůrou, ale vytvořila jsem si tím na ní alergii.
Mastička Faktum nebo čípky se dají koupit v lékárně. Mastička pomůže ulevit i od bolesti, aspoň mě se po ní vždy uleví.
@jizvíková píše:
A co pomuze na tu bolest? ja mela nebolave a ted boli, jako certa to me ceka dlouha cesta
mě chytl atak krátce po porodu - nateklá boule cca 1cm v průměru, myslela jsem, že bolestí chcípnu, nemohla jsem sedět, ležet, ani chodit a to jsem kojila po 3h
v lékárně mi manžel koupil mast z dubový kůry a od Boironu cosi na bolest a já se co chvíli ráchala ve sprše
(jinak nebolestivé mám tři výchlipky už snad 15let a myslím, že i vnitřní, ale jsem srab jít na operaci a hlavně si neumím představit péči o děti, když je pak zakázáno cokoli zvedat) ![]()
Y