Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj holky,,, jsem už skoro 3 měsíce po porodu a hrozně mi začaly padat vlasy.. začlo to asi před týdnem.. nemam je barvené. a asi před měsícem jsem je byla zkrátit. myju si hlavu a mam fakt hrst vlasů v ruce..beru taky lunafem, ale to s tim asi nemá co dělat.. máte někdo takovouhle zkušenost?? a co vám pomohlo??? nevím si rady..
![]()
děkuji za názory..
![]()
já jsem se stejným problémem byla u kožařky. předepsala mi vitamínové tablety dělané z lékárny a zabralo to do 3 týdnů. bohužel složení ani název nevím ![]()
Taky mi po porodu strašně padaly vlasy. Trvalo to snad 3/4 roku.
Když jsem byla v lékárně, tak jsem se ptala co s tím. Magistra mi řekla, že je to normální, že v těhotenství hormony způsobují, že vlasy nepadají. A jelikož vlas má 3 fáze (růst, zrání, vypadávání), tak to teď dohání. Myslím, že mi na to dala nějaký vitaminy, ale už nevím jaký…
Taky jsem na tom byla stějně,mě začaly až okolo 4m,já si koupila Revalid,ale nevím,pokud kojíš,zda se to může.Já už nekojila.Jinak jsem měla ještě nějaké tonikum,název už nevím.
S Járou jsem vypadala jak onkologický pacient. Šáhla jsem si do vlasů a v ruce mi zůstaly úplně trsy. protože jsem měla dlouhé (pod ramena), šly na krátko. Teď je to znova. Používám na střídačku Dove a Head + Schoulders (nebo jak se to píše) včetně kondicionerů a trošku to brzdí. Asi by to chtělo ještě nějakou kůru navíc, vitamíny, atd. ![]()
mně nepomohly žádné přípravky,šampony,vitaminy …nic…vlasy přestaly padat, až když jsem přestala kojit…pak mi začly i krásně dorůstat nové… ![]()
Po každém vyfoukání vlasů jsem luxovala celý byt
…bylo to děsný…
kadeřnice mi vlasy zkrátila na krátké mikado, stejně padaly, ale už to nebylo taková masa vlasů jako přdtim…
taky jsem zoufalá naběhla do lékárny ochotná investovat do záchrany své kštice, nakopila vitamíny šampony, ale nemám pocit, že by něco nějak zvlášť pomohlo. Padání ustává úměrně k tomu jak moc kojím-teď už je 2× denně, takže i vlasy zase začínaj držet a podrůstat novejma. vydrž, bude líp ![]()
Mě začaly padat vlasy taky asi před týdnem
. Úplně stejně, jako u prvního miminka. Tehdy mi pomohly až injekce B12 u lékaře. Ale spravilo se to asi po půl roce. Nyní čekám jak se to vyvine. Kojím, tak beru vitaminy Femibion 400, nebo Calibrum-mami (střídám to).
Všichni říkají, že je to po porodu normální - hormony
. Chce to vydržet
, daň za mateřství.
i já měla tuto zkušenost dvakrát. od třetího měsíce mi padali vlasy. po prvním těhotenství 1 měsíc a po druhém padali asi 4 měsíce a vyloženě hrsti, měla jsem po obou stranách hlavy lisiny, ale už zase dorůstají. brala jsem jen vitamíny. takže držím palce ať ti brzy přestanou padat, jak tady někdo psal, že v těhotenství nepadají, tak já podruhé měla taaak husté vlasy a krásné, že když začaly padat, tak jsem to fakt ořvala
![]()
BohunkaP píše:
A pořád dokola…
https://www.emimino.cz/…orodu-37701/
Jojo, dýňová semínka a zinek… ![]()
Není to sice ještě ideální, ale o hodně lepší…
![]()
tak tomu se asi nevyhnu.. nu což, co se dá dělat… děkuji mockrát..
Ahoj,potřebuji radu. Jsem 4 měsíce po porodu strašně mě padají vlasy.Kojím plně.Beru biosil plus asi měsíc zatím žádná změna sice mě trošku zhoustli vlasy, ale pořád padají. Nebude lepší, když budu brát vitamínové přípravky třeba mamavit?? a nebo počkat až ten biosil pořádně zabere. Díky jestli máte někdo skušenost s biosilem dejte vědět jestli pomohl. Díky moooc.