Hemeroidy a zácpa

262
6.7.15 16:29

Hemeroidy a zácpa

Hoj maminy, už asi týden mám hemeroidy a nebyla jsem na „velké“ Guttalax mám strach si vzít že vyleze to střívko.. Může se stát něco, když dlouho nepůjdu na velkou? Můžete mi doporučit nějaké čípky na hemeroidy, které rychlé zabírají?… Děkuju… K lékaři mám strach jít, je to takové trapné :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
6.7.15 16:33

Faktu. Ale nevím, jestli jsou volně prodejné. I mast Faktu je dobrá. Určitě to neprodlužuj a něco na vyprázdnění si vem, bude to ještě horší. Můžeš zkusit glycerinové čípky, asi to nebude takový mazec jak po projímadle. Ale to jsem nikdy neužívala, jen teoretizuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.7.15 16:37

@janca0101 čím větší bude zácpa, tím větší bude bolest a dopad na hemeroidy, nejlepší je právě pravidelná stolice, měkká… pokud se bojíš, udělej so doma nálev a bude to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
6.7.15 16:47
@PetiteFillette píše:
Faktu. Ale nevím, jestli jsou volně prodejné. I mast Faktu je dobrá. Určitě to neprodlužuj a něco na vyprázdnění si vem, bude to ještě horší. Můžeš zkusit glycerinové čípky, asi to nebude takový mazec jak po projímadle. Ale to jsem nikdy neužívala, jen teoretizuju.

koukám na příbalový leták na netu a nemělo by se to používat při hemeroidech :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.7.15 17:06
@janca0101 píše:
koukám na příbalový leták na netu a nemělo by se to používat při hemeroidech :(

Já našla jenom, že pokud pacient trpí na hemoroidy, měl by navštívit lékaře. Myšleno neléčit se sám, ale ukázat se odborníkovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
6.7.15 17:10

Mě to taky bylo trapný, ale když sem šla na velkou, to byla bolest, osmělila jsem se jít k lékaři - napsal mi detralex a do 2 dnu byl pokoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
6.7.15 17:16

Detralex je dobry, urcite bych sla k doktorovi, nic na tom neni. Volne prodejnych cipku a masti na hemoroidy je hafo - krom Faktu, Preparation H apod.

Na zacpu hodne pit, jist veci s vlakninou - jablka, muzes si koupit si treba Psyllium, glycerinove cipky bych vynechala, at to tam zbytecne nedrazdis. Na tu pravidelnou stolici dbej a take na hygienu, po stolici se i umyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
6.7.15 17:16
@PetiteFillette píše:
Já našla jenom, že pokud pacient trpí na hemoroidy, měl by navštívit lékaře. Myšleno neléčit se sám, ale ukázat se odborníkovi :nevim:

„Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na některou jeho složku, při bolestivých trhlinkách v oblasti řitní, při krvácejících hemoroidech.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.7.15 17:27
@janca0101 píše:
„Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na některou jeho složku, při bolestivých trhlinkách v oblasti řitní, při krvácejících hemoroidech.“

Nojo, ale tam je řeč jen o krvácejících. O tom jsi nepsala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.7.15 17:30

Já měla v těhotenství tak strašné hemoroidy a tak strašnou zácpu, že ať jsem dělala co jsem dělala (strava, pitný režim, hygiena, čípky, masti), pomohl mi až Yal. S pravidelným vyprazdňováním se upravily i ty hemoroidy a jedno s druhým se pak lepšilo. Ale až do porodu jsem tak jako tak trpěla hroznýma bolestma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
6.7.15 17:31
@PetiteFillette píše:
Nojo, ale tam je řeč jen o krvácejících. O tom jsi nepsala..

Aha, to pardon :P Ale za chvilku mě z toho trefí.. celá nafouklá… si zítra zajdu pro ty čípky nebo prášky a zkusím Gittalax no.. Co koukám tak si hodně lidí pochvaluje ten detralex, prý ti to dají lékárníci i když nemáš předpis a není nikdo v lékárně.. uvidím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
6.7.15 17:41

Detralex je na predpis a basta, jedinej koho vystavis postihu je prave lekarnik, kdyby se prislo na to, ze ho nekomu bez predpisu vydal, nevim proc by to mel delat, kdyz se da k tomu doktorovi zajit a nechat si ho napsat. To, ze by klidne mohl byt na volny prodej, to uz je druha vec, s tim bych vrele souhlasila, ale mmt neni, tudiz bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
6.7.15 18:20

@janca0101 kde jsi vzala, že se nesmí používat při krvácejících hemeroidech? tohle je z příbalového letáku :Léčivou látkou Faktu masti a čípků je policresulen. Faktu rychle zastavuje krvácení, svědění a pálení při hemoroidech a dalších obtížích v oblasti řiti. Zabraňuje vzniku zánětu a podporuje regeneraci postižené oblasti. Cinchokain působí místní znecitlivění, čímž snižuje svědění a pálení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
6.7.15 23:09
@Tom-Jerry píše:
@janca0101 kde jsi vzala, že se nesmí používat při krvácejících hemeroidech? tohle je z příbalového letáku :Léčivou látkou Faktu masti a čípků je policresulen. Faktu rychle zastavuje krvácení, svědění a pálení při hemoroidech a dalších obtížích v oblasti řiti. Zabraňuje vzniku zánětu a podporuje regeneraci postižené oblasti. Cinchokain působí místní znecitlivění, čímž snižuje svědění a pálení.

Mluvím (píšu) o Glycerinových (nebo jak se to píše :D )… Jinak jsem strašně nafouklá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
7.7.15 04:56
@janca0101 píše:
Mluvím (píšu) o Glycerinových (nebo jak se to píše :D )… Jinak jsem strašně nafouklá :(

aha tak to jsme si nerozuměly :kytka: jinak Faktu je opravdu dobré, jak na takové ty nepříjemné pocity tak na krvácení. čím dýl nepůjdeš na velkou, tím to bude horší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí