Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nemuze to byt spis mykoza? Proc si myslis ze jsou to hemoroidy? Mas tam boulicku, bolest, krev po stolici?
@tini
Anooo, mám tam bouličky dokonce 3, krev po stolici moc nemám, predtim jsem ale mívala.
A mykózu jsem už léčila ![]()
Hemostop gel. A v lékárně chtěj Diozen, ten je jako Detralex, ale bez předpisu. Je to na žíly, ale i na hemeroidy. Když nepomůže, neuškodí. Jinak pomáhá ledování. Normálně do pytlíku kostka ledu a přiložit na ono místo. Mělo by to přejít i bez doktora, jen to chvíli trvá. Jo a hodně pít.
Ještě něco - ten lék mají v Benu, jinde se to bude jmenovat jinak, chtěj něco jako Detralex.
Dobrý den,
třeba měsíc v kuse) a přijde mi, ze to mám možná už i psychosomaticky, ze to nejvice pozoruju večer (v noci vůbec) 😀
Už asi 2 mesice trpím hemeroidy. Vždy jsem s tím měla problémy, momentálně se to ale zhoršilo a nevim si s tím rady. K lékaři urcite pujdu, ale je to pro mě choulostivější téma, navíc je mi pouze 22 let, proto chci nejprve vyzkoušet nějaké přípravky, eventuálně protokol, sama.
Můj nejhorší příznak je svedeni - nejvice ve večerních hodinach, ale i přes den.
K tomu se mi občas přidá i svedeni pochvy ale pouze jednoho místa, jakoby nejblíž ke konečníku - jak kdyby to tam bylo podrážděný z té dubové kůry nebo tak.
Nejprve jsem si myslela, že by se mohlo jednat o nějaké parazitární onemocnění, jelikož mám doma 3 kočky - prelecila jsem se Vermoxem, sledovala detailně stolici i konecnik během svedeni, nic sem nenašla (a to jsem fakt koukala jak
4× týdně cvicim, hýbu se pravidelně každý den, denně piju 3 litry vody, jim relativně zdravě, mažu po každé stolici dubovou kůrou, zkoušela jsem Faktu čípky a mast. Je to trošičku lepší, momentálně piju rozpustnou vlákninu.
Co jeste by mi mohlo pomoct?