Hemoroidy - Detralex

660
1.4.12 11:28

Hemeroidy - detralex

Ahojda, od těhotenství trpím na hemeroidy,asi před dvěma měsíci jsem se konečně odhodlala a po řadě neúspěšných domácích léčenéch zašla klékaři.Napsal mi detralex a byla to paráda, po 3 dnech problému úplně zmizeli, teď se to aĺe vrátilo :-( Nevíte,zda se může detralex požívat nějak dlouhodobě?Bojím se chirurgického odstraňování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
1.4.12 11:46

Dlouhodobě asi ne :think: Nebo alespoň co mi říkala doktorka (brala jsem ho týden před porodem a týden po..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.4.12 11:46

Určitě můžeš Detralex užívat dlouhodobě. Mně ho MUDr. předepisoval v těhotenství na křečové žíly a brala jsem ho od cca 16.tt a ještě chvíli po porodu. Tam žádné omezení, jak dlouho užívat, není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
1.4.12 11:48

@fragola Tak to se divím, mě říkala, že to dáme jen na chvilku a když by problém přetrvával (díkybohu ne :D), že to budem řešit jinak.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
1.4.12 11:49

Detralex sem brala taky, ale mě způsoboval zácpu :cert:

Při hemeroidech se bere 6tablet denně po dobu 4dnů, pak 4tabelty denně po dobu 3dnů. To je v případě akutním. Pak se berou dvě tablety denně jako udržovací dávka dva týdny. Pokud se to pak nezlepší, je dobrý se poradit s doktorem.

Chirurgického odstranění se neboj, máma byla a zákrok byl úspěšný. Má teď pokoj. Sice je to trochu divné, vystrkovat na doktora zadek, ale hlavní je se zbavit problému, doktoři jsou na to zvyklí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
1.4.12 13:14

Ano, přesně jak píše Mišuna. Berou se pak 2 udržovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.12 13:22

Můžeš ho užívat dlouhodobě, ale poraď se s doktorem, je to potřeba po nějaké době vysadit a mít pauzu. Alespoň takto to dr. říkal mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
1.4.12 13:26

Je pravda, že Detralex na žíly, což vlastně jsou i hemoroidy, zabírá dobře.Ale někde jsem četla, že zároveň může způsobovat i zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.4.12 21:33

Detralex v dávce 2-0-0 můžeš rozhodně používat dlouhodobě, pokud máš stále potíže, není to problém. Ale je dobré udělat po určité době pauzu a zkusit jestli se potíže vrátí nebo ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.4.12 21:35

Vyjádřila jsem se blbě, promiň, chtěla jsem říct, že je dobré zkusit jestli ho opravdu potřebuješ brát dlouhodobě, jestli se ti bez potíže bez něj vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
1.4.12 21:53

ahoj taky jsem ho brala po porodu skoro tři měsíce a teď zkouším jestli je ještě potřebuju :-) a myslím, že je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanulkak
12.12.12 06:49

Ahojky holky, potrebuju poradit,.. po potrate jsem dostala antibiotika, po kterych se mi udelaly hemeroidy, byla jsem i na vysetreni, a opravdu hemeroidy. chvilku jeto dobre, jakmile mam jeden den „zácpu“, na druhý den krev ve stolici… pouzivam dubovou kuru, mastu, ale doporucila mi i leky, detralex nebo diohes? mate nekdo s tim zkusenosti? bojim se vedlejšíc účinku. díky za názory

• Citovat
  • Upravit
ladatru
17.1.13 21:23

detralex

Ahoj, detralex je velice dobrej lék, nemusíš se bát nežádoucích účinků, bral jsem ho už několikrát v životě a absolutně v pohodě, ted ho beru dva měsíce a jsem spokojenej, co se týče hemeroidů, pokud chceš mít klid jdi k lékaři, já docházím do proktologické poradny a lékař mě nasadí na hemeroid gumičku, ta přeruší cévní zásobování hemeroidu a do pěti dnů to odumře a odpadne, můžu jen doporučit, vůbec nic nebolí, jen je to tedy nepříjemné a dá se to vydržet, takže odhodit stud a jít na proktoligii

• Citovat
  • Upravit
monulka22
29.5.13 15:00

Ahojky jsem těhotná a udělali se mi hemeroidy a Dr mi napsala detralex chci se zeptat jestli to neublíží miminku jsem ve 36tt diky

• Citovat
  • Upravit
41882
29.5.13 15:00
@monulka22 píše:
Ahojky jsem těhotná a udělali se mi hemeroidy a Dr mi napsala detralex chci se zeptat jestli to neublíží miminku jsem ve 36tt diky

ne, neublíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast