Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojda, od těhotenství trpím na hemeroidy,asi před dvěma měsíci jsem se konečně odhodlala a po řadě neúspěšných domácích léčenéch zašla klékaři.Napsal mi detralex a byla to paráda, po 3 dnech problému úplně zmizeli, teď se to aĺe vrátilo
Nevíte,zda se může detralex požívat nějak dlouhodobě?Bojím se chirurgického odstraňování…
Dlouhodobě asi ne
Nebo alespoň co mi říkala doktorka (brala jsem ho týden před porodem a týden po..)
Určitě můžeš Detralex užívat dlouhodobě. Mně ho MUDr. předepisoval v těhotenství na křečové žíly a brala jsem ho od cca 16.tt a ještě chvíli po porodu. Tam žádné omezení, jak dlouho užívat, není ![]()
@fragola Tak to se divím, mě říkala, že to dáme jen na chvilku a když by problém přetrvával (díkybohu ne
), že to budem řešit jinak.. ![]()
Detralex sem brala taky, ale mě způsoboval zácpu ![]()
Při hemeroidech se bere 6tablet denně po dobu 4dnů, pak 4tabelty denně po dobu 3dnů. To je v případě akutním. Pak se berou dvě tablety denně jako udržovací dávka dva týdny. Pokud se to pak nezlepší, je dobrý se poradit s doktorem.
Chirurgického odstranění se neboj, máma byla a zákrok byl úspěšný. Má teď pokoj. Sice je to trochu divné, vystrkovat na doktora zadek, ale hlavní je se zbavit problému, doktoři jsou na to zvyklí ![]()
Můžeš ho užívat dlouhodobě, ale poraď se s doktorem, je to potřeba po nějaké době vysadit a mít pauzu. Alespoň takto to dr. říkal mě.
Je pravda, že Detralex na žíly, což vlastně jsou i hemoroidy, zabírá dobře.Ale někde jsem četla, že zároveň může způsobovat i zácpu.
Detralex v dávce 2-0-0 můžeš rozhodně používat dlouhodobě, pokud máš stále potíže, není to problém. Ale je dobré udělat po určité době pauzu a zkusit jestli se potíže vrátí nebo ne. ![]()
Vyjádřila jsem se blbě, promiň, chtěla jsem říct, že je dobré zkusit jestli ho opravdu potřebuješ brát dlouhodobě, jestli se ti bez potíže bez něj vrací.
ahoj taky jsem ho brala po porodu skoro tři měsíce a teď zkouším jestli je ještě potřebuju
a myslím, že je to v pohodě
Ahojky holky, potrebuju poradit,.. po potrate jsem dostala antibiotika, po kterych se mi udelaly hemeroidy, byla jsem i na vysetreni, a opravdu hemeroidy. chvilku jeto dobre, jakmile mam jeden den „zácpu“, na druhý den krev ve stolici… pouzivam dubovou kuru, mastu, ale doporucila mi i leky, detralex nebo diohes? mate nekdo s tim zkusenosti? bojim se vedlejšíc účinku. díky za názory
Ahoj, detralex je velice dobrej lék, nemusíš se bát nežádoucích účinků, bral jsem ho už několikrát v životě a absolutně v pohodě, ted ho beru dva měsíce a jsem spokojenej, co se týče hemeroidů, pokud chceš mít klid jdi k lékaři, já docházím do proktologické poradny a lékař mě nasadí na hemeroid gumičku, ta přeruší cévní zásobování hemeroidu a do pěti dnů to odumře a odpadne, můžu jen doporučit, vůbec nic nebolí, jen je to tedy nepříjemné a dá se to vydržet, takže odhodit stud a jít na proktoligii
Ahojky jsem těhotná a udělali se mi hemeroidy a Dr mi napsala detralex chci se zeptat jestli to neublíží miminku jsem ve 36tt diky
@monulka22 píše:
Ahojky jsem těhotná a udělali se mi hemeroidy a Dr mi napsala detralex chci se zeptat jestli to neublíží miminku jsem ve 36tt diky
ne, neublíží ![]()