Hemoroidy - jak dlouho trvají?

Anonymní
20.5.25 18:54

Hemeroidy - jak dlouho trvají?

Na konci těhotenství se mi udělal vnější hemeroid. Tenkrát jsem na něj dostala Detralex + jsem mazala Proctis M mastí. Minulý týden se mi zničehonic objevil zase. Měla jsem doma čípky Proctoglyvenol, takže jsem hned nasadila ty 2× denně + zase Proctis M a Preparation H. Myju Herbalonem a sprchuju studenou vodou. Jenže mám pocit, že se to nelepší. Nebo takhle, jednou tam skoro nejde vidět, jen to bolí, pak se zase objeví… Pomáhá, když ležím/sedím, ale to je jen na ten čas, kdy to provozuji, jakmile začnu zase něco dělat, bolest se vrátí. A já teď nevím, jestli je týden na zahojení hemeroidu ok nebo si mám nechat předepsat Detralex?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21072
20.5.25 19:33

Tisíc možností, ale ani jedna není „teče mi krev z prd*ele a tak to chce pořádného doktora“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 19:48
@Cenarius píše: Více

Prosím?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 19:58
@Cenarius píše: Více

Mně třeba proktolog při prohlídce řekl, že to mám úplně minimální (pro mě to byla hrůza, a trvalo to dlouho než jsem se dokopala k němu) a napsal mi prášky. Pak řekl že kdyby nepomohly, mám přijít, dostanu něco silnějšího. A že kdyby pomohly a někdy se vrátily, mám si vzít zase ty prášky. :nevim: Tak nevím proč z toho děláš něco hodného lékaře. Mimochodem občas se mi vrátí (nepříjemné pocity), ale krev nebyla už roky.

Bohužel úplně neumím poradit zakladatelce krom toho co jsem napsala. Mně tedy pomáhá častý pohyb, jakmile jedeme někam x hodin autem, už to zase cítím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 20:07
@Anonymní píše: Více

Já nekrvácím a mám je teprve podruhé, takže proto mě nenapadlo jít k lékaři, když jsou volně prodejné léky. Každopádně děkuju za zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 20:12

Mám vnější hemeroid. Po 2 porodech beze změny, ale štve mě a jednou za čas krvácí. Radši jsem se objednala na proktologii, aby mi řekl lékař, co s tím. Nebudu zbytečně vyhazovat prachy za volně prodejné léky s nejistým výsledkem, když třeba pomůže menší zákrok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 20:33

To mě mrzí. Mě poprvé zmiznul, tak doufám, že teď taky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 21:02

Mě se objevují pravidelně během těhotenství od prvního porodu. Nebo když jsem nachlazená tak z kašle jsou za chvíli venku. Pomůže mi mast Faktu a čípky na noc Faktu. Za týden max 10 dní když je toho víc. A mám klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 21:07

Faktu se nepoužívají jen u krvácení?

• Citovat
  • Upravit
644
20.5.25 21:43

Týden je relativně krátká doba. Detralex mi v těhotenství také pomohl. Jinak existuje i alternativa (stejná účinná látka i koncentrace) bez předpisu - Diozen. Já platila ten Detralex plnou cenu, takže je to pak prašť jak uhoď a ušetřila jsem si návštěvu lékaře.
A doporučuju proktologii pokud se problém vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 07:50

Nee

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.25 10:29

Určitě si nech předepsat detralex. Jsou i volně prodejné alternativy. Jen to jen extrakt kůry hořkého pomeranče, takže žádný dryák, ale za mě hodně pomáhá. A jasněže je lepší to řešit zavčas a nenechat to rozjet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex