Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky mám na nohách jizvy, minimálně 4. Je to prostě jizva, pokud si seřízneš kůži, tak se to za měsíc nezahojí, to trvá několik let třeba. Můžeš si jizvy masírovat nějakým olejíčkem, to určitě neuškodí.
Tak nepoužívej žiletky, ale elektrický holící strojek. Tím se neřízneš. Používám ho roky a na nohách nic nemám. S jizvami těžko něco uděláš. To chce čas.
@paja120 píše: Více
Ten jsem pouzivala kdysi ja a mela jsem po nem nohy plne cervenych tecek, ktere nemizely. Byla jsem s tim tehdy i u kozni a ta mi poradila, abych si nohy neholila vubec.
Zacala jsem pouzivat ziletku a trvalo dost dlouho, nez cervene tecky uplne zmizely. Pripadne zraneni po ziletce se mi tedy hoji skoro okamzite.
A takový ten depilační krém jste zkoušela?
Třeba Rossmann má za malé peníze funkční a ve verzi pro citlivou kůži.
Já tím odchlupil záda přítelovi a už mu tam ani nic neroste.
Ono se to časem zahojí a zbělá, ale nebude to hned. Ze samotného holení se kůže určitě neztenčí. Zároveň se mi nezdá, že by bylo normální se často pořezat u holení. Používám žiletky přes 20 let a pořezala jsem se za tu dobu párkrát a vliv na pokožku to má nulový.
Nemůže to být nějaký lehký ekzém nebo jiné onemocnění kůže?
@z.pepa Funguje to i na tvrdé a silné chlupy?… me ty krémy vždy fungovaly jen na jemné chloupky.. takové ty blond ![]()
@KristynaD998 píše: Více
No, on měl na těch tádech docela hřebíky, ale byl to proces. Ze začátku jich tam část zůstala, ale ty co tam zůstaly byly po té aplikaci slabší. Po cca půl roce už krém sundal všechno a po roce má záda čistý. Teď se mu tam občas něco málo udělá, ale velmi jemné, tak to 2× do roka aplikuju a je zase klid.
Jen to teda děsně smrdí a po aplikaci to ve sprše musel sundavat takovou tou houbičkou do sprchy, kulatou, nevím jak jí popsat. Někde tomu říkají květ.
@Amassakoul kdyby měla ekzem jako já, tak ji ty nohy po holení šíleně svědí. Jedině, že by měla sušší kůži ![]()
@KristynaD998 píše: Více
Měla jsem nějakou dermatitidu v oněch partiích po první vlně covidu a holení mi nevadilo. Samozřejmě záleží na tom, jak moc je to rozjetý.
Ale fakt se mi nezdá, že by se mělo běžné stávat, že by se po holení tenčila kůže nebo by se měl člověk často pořezat. Možná je zakladatelka prostě nesikovna nebo používá nějaké přípravky, které ji kůži více dráždí.
Ahoj holky,
situace se má tak, že jsem bohužel ten typ, kterému extrémně rychle rostou chloupky na nohou, musím si je opravdu holit každý den, nanejvýš obden - nedělala bych to, ale žiju s přítelem a nechci, aby mě viděl s porostem..

Bohužel se mi asi ztenčila z toho holení kůže a velmi snadno se mi teď na nohách dělají z holení šrámy - prostě se říznu, teče mi trochu krev, pak se na místě vytvoří strup, pomalu se to hojí, ale nezahojí úplně.. strup opadne a pod ním zůstane růžová kůžička, která prostě ne a ne vyblednout.. takové ranky mám na nohou už asi měsíc, nechcou se úplně dohojit, i když to mažu různými krémy.. jsem z toho docela zoufalá, protože v létě v šatech budu vypadat,,zajímavě".. Na druhou stranu mám i strach, jestli se mnou něco není špatně, že se mi ta místa neúplně hojí..ale asi bych se přikláněla k tomu, že je topravidelným drážděním kůže holítkem. Je někdo v podobné situaci? Jak se těch šrámů zbavit?