Hemoglobin 74

128
21.12.22 18:29

Hemoglobin 74

Dobry den chci se zeptat mam za sebou narocny porod ktery bohuzel skoncil oppet cisarskym rezem, nastaly nejake komplikace a velka ztrata krve, na jipce jsem dostala dve transfuze krve a jednu plasmu, dnesni vysledky ukazaly ze hladina hemoglobinu je 74, pani doktorka rikala ze by si me tu rada nechala o jednu noc dele, ze transfuzi ani nic jineho davat nebudeme ze se to nejspis srovna samo ale pak nějak nechapu proc tu tedy zustat dele… Myslite ze 74 je hodne nizke ze se mam bat? Je mi dobre, maleho mam u sebe a zvladam se starat jen jsem trosku vic unavena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65120
21.12.22 18:40
@Monousek8 píše:
Dobry den chci se zeptat mam za sebou narocny porod ktery bohuzel skoncil oppet cisarskym rezem, nastaly nejake komplikace a velka ztrata krve, na jipce jsem dostala dve transfuze krve a jednu plasmu, dnesni vysledky ukazaly ze hladina hemoglobinu je 74, pani doktorka rikala ze by si me tu rada nechala o jednu noc dele, ze transfuzi ani nic jineho davat nebudeme ze se to nejspis srovna samo ale pak nějak nechapu proc tu tedy zustat dele… Myslite ze 74 je hodne nizke ze se mam bat? Je mi dobre, maleho mam u sebe a zvladam se starat jen jsem trosku vic unavena

je to nízké, dcera měla po porodu vyšší a zkolabovala ve sprše. Nechají si tě pro jistotu, určitě ráno ještě udělají test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
21.12.22 18:45

Je to dosti nizke po dvou trf, zustan tam.
I kdyz zatim neslibili dalsi trf, bude lepe mit tvuj stav pod kontrolou, tim se vylouci i moznost dalsich krevnich ztrat (treba vnitrni krvaceni - cimz te nechci strasit, jen rict ti, ze smysl to ma). Pravdepodobne ten krevni obraz,,nabehne,,… kdyby ne, bude potreba dalsi lecby - vysetreni.

• Citovat
  • Upravit
407
21.12.22 19:31

Jo, je to málo. U Hb okolo 70g/l se transfuze zpravidla dávají. Máte právo na únavu, dušnost, slabost… zkrátka na anemický syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.12.22 20:03

Já jsem měla 66 a pustili mě domů, napsali železo s tím, že za několik dní na kontrolu a pokud klesne, tak se vrátím zpět na porodní i s dítětem. Naštěstí mě moje teta gyndr řekla, že to nemyslí vážně, že mě dali jen tablety ještě v nízkém dávkování, řekla, ať jich beru více a naštěstí už to nekleslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.12.22 20:18

@zuzuza
A jak vam bylo? Me je dobre prave, jsem k veceru uz unavena ale jinak nic, a jak dlouho trvalo nez se to srovnalo? Uz jsem i koukala ktere potraviny atd zvysuji hemoglobin tak urcite zitra poslu manzela na nakup 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.12.22 23:03

@Monousek8 no po porodu jsem teda omdlela, to je jasné, bílá jsem prý byla jako stěna a teta doktorka nechápala, že stojím na nohou. Má jsem doma 3.5 letého syna a ten novorozený začal v deset večer řvát a řval až do rána do 5 ti :zed: nechápu, fakt to nechápu, jak jsem vůbec mohla takto fungovat a existovat. Do toho se narodil s vrozenou vadou oka, dodnes jednostranná slepota, takže nápor na nervy obrovský. Asi co tě nezabije, to té posílí. Že ite jsem nějakou dobu brala železo. Teď mám momentálně doma globifer, což by měla být top značka na trhu, bere se nezávisle na jídle a nemůže se jim člověk předávkovat. Koukněte na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.12.22 07:31

@zuzuza
Ted tu byla doktorka a souhlasi abych tedy sla domu kdyz prijdu na kontrolu, dostanu sorbifer a mam si koupit i ten globifer at ho kombinuju a hodne lezet. Ja prave ty transfuze dostala az nekolik hodin po porodu az mi klesl i tlak a jediny co tak jsem zvracela a byla unavena alr jinak v pohode, a ted prave dneska uz 3. Den mam maleho u sebe ve dne v noci a zvladam spatne mi neni, jen jsem trochu bila ale to ja jsem porad a vecer uz teda na me pada unava ale jinak se citim fit… Doma prave aspon budu mit toho manzela co se o vse postara a i s malym mi pomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
22.12.22 09:46
@Monousek8 píše:
@zuzuza
Ted tu byla doktorka a souhlasi abych tedy sla domu kdyz prijdu na kontrolu, dostanu sorbifer a mam si koupit i ten globifer at ho kombinuju a hodne lezet. Ja prave ty transfuze dostala az nekolik hodin po porodu az mi klesl i tlak a jediny co tak jsem zvracela a byla unavena alr jinak v pohode, a ted prave dneska uz 3. Den mam maleho u sebe ve dne v noci a zvladam spatne mi neni, jen jsem trochu bila ale to ja jsem porad a vecer uz teda na me pada unava ale jinak se citim fit… Doma prave aspon budu mit toho manzela co se o vse postara a i s malym mi pomuze

Také jsem si nepřipadala, že by bylo něco špatně, také asi ten adrenalin mě držel, sorbifer jsem též brala, tak držím pěsti, ať jste brzo fit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí